Děkuji za odpověd. Konkretni udaje o vozu jsem neuvedl, protoze ani nejsou. Vuz si teprve vybírám a rád bych jej predelal na LPG. Z tohoto duvodu se snažím zjistit co nejvíce informací aby potom nedošlo k nemilému zjištění že daný vuz nepujde na LPG předelat. Rozhodnutý jsem pro Passat Variant 2.0 FSI kombi B6, ted uz tedy jen vybrat ten správný kod motoru a verzi řídící jednotky
Dobrý den Vojto,
Ve své odpovědi jsem ani skrytě nenaznačoval, že systém BRC SDI 2.0 je nevhodný, méně kvalitní ani žádnou jinou invektivu.
Váš dotaz byl položen velmi obecně. Italské systémy obecně (i BRC SDI) mají velmi „přísné podmínky“ pro možnou přestavbu – to jsem ostatně uváděl. Mimo jiné možnost přestavby podmiňují variantou benzinové ŘJ, typem převodovky, a např. Vámi zmiňovaný systém BRC zohledňuje rok výroby a emisní normu (např. Euro 5A, Euro 5B, Euro6,…) pro kterou je možné přestavbu provést. Italové také na školeních doporučovali provádět přestavby u vozů s nájezdem max. cca 100.000km.
Protože jste neuvedl žádné konkrétní podrobnosti, do jakého konkrétního vozu bychom přestavbu realizovali, nemohl jsem Vám právě z těchto důvodů nabízet k přestavbě italské systémy.
Polský systém AC Stag 400 DPI pro přestavbu přímovstřikových motorů používá na rozdíl od italských systémů trochu jinou filozofii a řešení softwaru. Nemá až tak přísné podmínky pro konkrétní provedení vozu, ani technici při školeních nijak neomezovali kilometrický proběh před přestavbou. Proto jsem Vám na obecně položený dotaz odpověděl tak, jak jsem odpověděl.
Pokud byste chtěl nějaké další podrobnosti k přestavbám přímovstřiků na LPG, můžete se na mne obrátit nejlépe telefonicky na našem příjmu zakázek.
Ceny přestaveb máme uvedeny v našem ceníku zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička
Znamená to že je systém BRC nevhodný ? Četl jsem na něj velmi dobré recenze tak jsem práve zvažova BRC SDI. Jaká by tedy byla cena teto specificke sady na prestavbu ?
Dobrý den Vojto,
Pro přestavbu bych doporučil motory MPI – ty se vstřikováním benzinu do sacího potrubí.
Vámi uvedené motory mají přímé vstřikování benzinu do spalovacího prostoru (FSI, TFSI, TSI…). Jejich přestavba má svoje specifika, výrobci vyvíjejí sady a hlavně řídící program vždy pro konkrétní variantu typu motoru, model, rok výroby, výkon, verzi ŘJ benzinu, ev. i typ převodovky. Jiné varianty než ty, pro které výrobce přestavbou sady nabízí, proto nejsme schopni přestavět.
Z Vámi uvedených typů motorů bych vybral asi typ CCZA pro přestavbu se systémem AC Stag 400 DPI.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den. Měl bych dotaz ohledne prstavby vozu PASSAT combi(3C5) 2.0 fsi 147kw kody motoru :
CBFA,CCZA,CCTA,CAWB,BWA,AXX,BPY
který z techto uvedených kodu motoru by jste doporucil pro predstavu na LPG ? děkuji
Dobrý den pane Kohoutek,
Pokud se to stalo bez žádné další souvislosti (např. zavřená nádrž po opravě vozu v nějakém servisu), může být tzv. zaseknutý plovák. V nádrži je plovák, který se pohupuje na hladině plynu. Ten slouží mj. jako ventil maximálního plnění. Pokud zůstane z nějakého důvodu zaseknutý v horní poloze, je zavřený vstup do nádrže. Pro uvolnění plováku stačí většinou nějaký podstatnější otřes nádrže (např. gumovou palicí) a ventil odpadne. Další možností je to, že je nádrž LPG plná ale na plyn to z důvodu nějaké další poruchy nejede. Také může být poškozené potrubí od přípojky plnění k nádrži. Revize (to je kontrola těsnosti a mechanického stavu) to nevyřeší, bude potřeba zjistit závadu a tu odstranit. Pokud byste se chtěl na opravu objednat, můžete zavolat na náš příjem zakázek na číslo 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, z ničeho nic přestalo jít tankovat LPG - zdá se, jako by se jen naplnila přívodní trubka k nádrži, ale do nádrže LPG již neteče... Kam se podívat? Nebo mám přijet na revizi k Vám?
Děkuji.
Dobrý den pane Jakeš,
Rychlé nahodilé přepínání může být způsobeno např. špatnými kontakty na elektroinstalaci. Píšete, že jste měnil vodní hadice k reduktoru. Nejsou někde u nich nějaké elektrické spoje, kontakty, připojení čidla tlaku, teploty, cívky elektroventilu? Je možné, že jste pohnul nějakým z kontaktů a nyní na něm dochází k přechodovému odporu a z toho důvodu k přepínání zpět na benzin. Doporučil bych kontrolu kabeláže.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den mám problém že za jízdy přepíná auto z plynu na benzín a zpět na 10km cca 50 krat.Menil jsem vodní hadice k reduktoru. A poté to začalo dělat.Prosim o radu na co se mám zaměřit? Jinak auto Peugeot 106 1.4 přestavba provedena u Vás před 7 lety a zatím naprostá spokojenost, najeto od přestavby bezmála 100000km. Díky Jakeš
Dobrý den Mirku,
Takže nakonec se ve Vašem případě potvrdil problém v kabeláži – jsem rád, že máte problém vyřešen.
S pozdravem Ivan Vodička