Seznam příspěvků

mirek 26.10.2020 13:19

Dobrý den
Dodatek tady k Fabii 1,2 47kw lpf magic. Závada v napojení káblu (nešikovně a neletovaný spoj)od spínačky - ř.j.byla napájená 12v ale posléze byl výpadek na ř.j. od přepínače a lpg.Můj profík na lpg neťal do živého,omluvou je že neměl olik času. Důležitá ale byla zkouška ř.j. výměnou.

mirek 24.10.2020 08:53

Děkuji za odpověď
No to jsem byl právě u plynaře a nenapsal jsem že se nemohl spojit s řj ani po výměně?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.10.2020 15:24

Dobrý den Mirku,
Ve Vašem popisu píšete, že zhasnul přepínač, a vše kromě přepínače je v pořádku (napájení, ukostření, pojistka, kabeláž, řídící jednotka). Pokud ani po výměně přepínače nebude systém OK, tak jste patrně vyčerpal možnost odstranění vady postupným vyměňováním komponent. Pak nezbude než navštívit Vašeho plynaře nebo někoho kdo má s Vaším systémem dostatek zkušeností. Tam si stanoví postup vedoucí k diagnostikování příčiny problému a tu následně odstraní.
S pozdravem Ivan Vodička

mirek 22.10.2020 21:27

Dobrý večer pane Vodička
Fábie 1,2 47kw magic2. Za jízdy vypnul přepínač lpg. Pojistka ok, napájení řj+lpg ok,záměna řj. žádná změna? Pohyb káblů za provozu nic.Nemáte z praxe nějaký typ na závadu. Pokud neděláte magic tak se omlovám za vložení případu.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.10.2020 09:34

Dobrý den pane Šátek,
Platnost tlakové zkoušky LPG nádrže je v naprosté většině případů 10 let od data výroby nádrže. Po tomto datu je legislativně systém (a tudíž i vozidlo) technicky nezpůsobilý. Možnosti jsou v podstatě následující:
- výměna LPG nádrže za nádrž s platnou tlakovou zkouškou - nemusí být nová, pokud seženete starší ale platnou, je možné ji použít
- demontáž LPG systému odborně způsobilou osobou, potvrzení přestavby spočívající v demontáži LPG systému do TP vozidla, nahlášení přestavby do „Centrální evidence přestaveb“ a na základě těchto hlášení zaevidovat demontáž na Registru vozidel (technicky i legislativně se z vozidla stane opět jednopalivové na benzin, jako před přestavbou
- provozovat vozidlo v současném stavu i po skončení platnosti tlakové zkoušky LPG nádrže (vozidlo nezpůsobilé provozu) s tím, že provozovatel i řidič ponese eventuelní následky tohoto konání - bez ohledu na to, zda budete LPG systém používat nebo nikoli. Tuto variantu bych nedoporučoval, pouze ji uvádím jako teoretickou možnost.
Preferoval bych pochopitelně první nebo druhou variantu podle toho, jak vozidlo využíváte – kolik km plánujete do jeho likvidace najezdit s tím, aby se Vám ev. investice do výměny nádrže ekonomicky vyplatila.
S pozdravem Ivan Vodička.

Šátek 21.10.2020 19:51

Pane Vodičko byl byste ochoten rozebrat problematiku ohledně výměny nádrže LPG po platnosti tlak. zkoušky? Mám staré auto tzv. na dojetí. Systém LPG byl namontován a provozován před cca 9 lety. Platnost tlakové zkoušky LPG nádrže končí za cca 3 měsíce. Do auta už nechci nic investovat, jak už jsem psal je jen na dojetí. Jak to tedy udělat, abych nemusel měnit LPG nádrž? Je jediná možnost demontáž LPG systému a odhlášení na úřadě? Co když nádrž prostě nenechám vyměnit a LPG systém nebudu provozovat? Hrozí za to nějaký postih? TK platí ještě rok a půl a tudíž mě netrápí to, že by auto na STK neprošlo, do roka a půl stejně půjde na likvidaci. Děkuji.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.10.2020 11:50

Dobrý den Tomáši,
Do atmosférického dvoulitru o výkonu 85kW bychom použili svíčky Denso K20TT.
S pozdravem Ivan Vodička

Tomáš 18.10.2020 22:53

Dobrý den. Jaké typy svíček by jste mi doporučili pro vuz Škoda Octavia 1 2.0 mpi ( LPG přestavba ). Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.10.2020 15:37

Dobrý den Jane,
Nevím, jakou verzi jednotky Lovato ve voze máte. U naprosté většiny řídících jednotek plynu jsem se setkal s údaji o napájení v rozmezí 8-16V (byť některé registrují jako problém pokles již pod cca 10V). Pokud se bude akumulátor nabíjet napětím blížícím se horní udávané hodnotě (udáváte 15,8V), můžete pro jistotu odpojit pojistku LPG systému. Tím se rozepne okruh napájení jednotky LPG a nemělo by dojít k žádnému problému. Jednotky sekvenčního vstřikování plynné fáze Lovato při odpojení od napájení „nezapomenou“ hodnoty nastavení, a po opětovném připojení bude systém fungovat beze změny.
S pozdravem Ivan Vodička

Jan 16.10.2020 12:55

Dobrý den,

Rád bych u svého vozu provedl nabití autobaterie s fcí RECOND, kdy se pouští do baterie napětí 15,8V a proud 1,5A. Rád bych se zeptal, zda to nemůže poškodit zástavbu LOVATO, myslím tím řídící jednotku nebo nějakou pojistku plynového systému. Děkuji za odpověď