Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 01.11.2019 15:23

Dobrý den Láďo,
Na LPG jsme přestavovali poměrně velké množství koncernových motorů 1,8T 110kW i 1,6 74/75kW. Tyto motory obecně jezdí na LPG bez problémů. Pro jejich další život bude podstatný skutečný stav Vašeho konkrétního kusu – jaký provoz a údržbu již má za sebou. Motory 2,085kW se vyskytují poměrně málo, ale i ty zvládnou provoz na LPG bez problémů.
Modelů Fiat jsme přestavovali velmi málo – nemám s nimi žádnou relevantní zkušenost.
Fordů Focus 1,6 74kW ve všech generacích jsme opět přestavovali poměrně velké množství (viz naše fotogalerie zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/FORD/3179.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Pro jejich provoz na LPG doporučujeme některý ze způsobů dodatečné aditivace ventilů – podrobnosti máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
Já sám jsem v minulosti jezdil na LPG s Octavií 1,8T 110kW i s Focusem 1,6 74kW. S jejich bezproblémovým provozem na LPG mám osobní mnohaleté zkušenosti.
S pozdravem Ivan Vodička

Láďa 01.11.2019 10:33

Dobrý den. Rád bych si pořídil své první auto na LPG a rád bych se zeptal, který z těchto motorů je vhodnější na přestavbu k poměru cena/výdrž/ideálně částečně i výkon na občasnou jízdu po dálnici. Zda jít do starší Octavia I 1.8T, 2.0 MPI, anebo novějších Leon II 1.6 MPI, Fiat Bravo II 1.4i, 1.4 T-jet, Focus II,III 1.6i. Předem velmi děkuji za možné tipy. I tipy dalších mnou opomenutých motorizací. Vyznat se v této problematice je docela věda. Děkuji. Hezký den.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 30.10.2019 15:24

Dobrý den pane Veselý, mělo by se jednat o nádrž o rozměrech 650/220.
S pozdravem Ivan Vodička

Jiří Veselý 29.10.2019 13:44

Dobrý den,

čeká mě výměna toroidní nádrže po 10 letech a rád bych se zeptal, jaký je možný největší rozměr toroidní nádrže pro octavia 2? Průměr (600, 630, 650 mm))? Případně výška 220, 250, 270mm. Děkuji a přeji hezký den.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.10.2019 08:23

Dobrý den pane Kvarda,
K motoru Toyota Yaris 1,5 82kW patrně motor 2NR-FKE nemáme podklady. Jedná se o nový motor montovaný od roku 2017, pro posouzení možnosti přestavby by bylo nejlepší, kdybyste se u nás mohl i s vozem zastavit. Po prohlídce bychom Vám mohli dát konkrétní odpověď event. i nabídku na způsob přestavby.
Suzuki S-Cross 1,4 103kW používá technologii přímého vstřikování benzinu do spalovacího prostoru. Motory s touto technologií je možné přestavovat pouze v určitých konkrétních případech. Podrobnosti máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Vaše Suzuki by mělo mít motor typu K14C. Pro tento motor je již na trhu vyvinutá sada pro přestavbu, proto je přestavba možná. Pokud byste měl vážný zájem, domluvili bychom si podrobnosti telefonicky nebo osobně na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.10.2019 08:23

Dobrý den Davide,
Přestavba vozu Kia Carens z let 2006 – 2011 s motorem 2,0 106kW na alternativní pohon LPG je možná. K přestavbě bychom použili některý se systémů sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG z naší nabídky. Zároveň bych zvážil použití některého ze způsobů dodatečné aditivace ventilů (podrobnosti máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
Pro event. domluvu mne můžete kontaktovat mejlem, telefonicky nebo osobně na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička

Kvarda Michal 28.10.2019 22:21

Dobrý den. Chtěl bych namontovat lpg do automobilu
Toyota Yaris 1.5i, City objem 1 496 ccm výkon 82kW (111 koní)
nebo suzuki S-Cross 1,4 Booster Jet Objem: 1 373 ccm Výkon: 103 kW (140 koní) Na lpg jezdím 15let.Měl jsem favority žiguli a daciji o oběmu 1,4 . Teť mám dáciji MCV na lpg o oběmu 1,2 (s tímto motorem to auto nejede).Chtěl jsem se zeptat jestli se tyto motory nechají na lpg přestavět. S pozdravem Kvarda Michal

David 28.10.2019 08:56

Dobrý den.
Zvažuji koupi vozu Kia Carens s motorem 2.0 cvvt G4KA. Je tento motor vhodný na přestavbu na LPG? Mockrát děkuji za odpověd.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.10.2019 07:42

Dobrý den Honzo,
Prosím pošlete mi na mejl konkrétní typ vozu, typ a výkon motorů a jeho rok výroby. Až podle těchto konkrétních dat event. mohu zjistit, zda je možné přestavbu provádět.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.10.2019 07:42

Dobrý den pane Červík,
Příčin občasné „díry“ při přidání plynu při provozu pouze na benzin může být mnoho. Možná bych pro začátek doporučil vysledovat, zda k tomu dochází pouze při studeném motoru krátce po startu, nebo i po delší jízdě. Také můžete zkusit přepnout do provozu pouze na benzin, a cca 2-3 dny po sobě jezdit pouze na benzin, bez jediného (ani krátkého) přepnutí do plynu. Tím by se mohlo vyřešit, zda se jedná o následek provozu na plyn, nebo je problém skutečně v motoru a jeho funkcích.
Kvalita benzinu může s problémem také souviset. Jednak aktuální složení benzinu v nádrži, ale také dlouhodobě – tvorbou karbonů v sacím potrubí a spalovacím prostoru. Tvorba úsad a boj proti tomuto jevu je poměrně srozumitelně popsána v článku o testu benzinů a aditiv v certifikované zkušebně, článek je zde: <a href="http://www.vif.cz/files/images/novinky/clanek_z_casopisu_Svet_motoru_2015.pdf">www.vif.cz/files/ima&hellip;</a> . Já osobně používám tato doporučení už u druhého vozu.
S pozdravem Ivan Vodička