Seznam příspěvků

Anonym 31.07.2019 23:15

Dobry den p.Vodička.
Mam na vas dotaz.Koupil sem bmw 318i s lpg brc a ted po mesici co auto mám, pozoruji kolísání otáček při lpg.Kdyz to přepnu na benzin,tak otacky a chod motora sou normální.Na lpg auto pocukava a neni to ono.Jedna se o bmw e91 rok 07 318i.Dekuji za odpověď. Petr

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.07.2019 05:54

Dobrý den Rommane,
Pro přímovstřikové motory nabízíme přestavby se systémy, které při provozu na LPG dávkující plynnou fázi do sacího potrubí. K tomu přivstřikují technologicky nezbytné množství benzinu. Motory CAXA je možno přestavět na LPG. Tento motor má zpracováno více výrobců. Pro konkrétní domluvu mne můžete kontaktovat mejlem, telefonicky nebo nejlépe osobně na našem příjmu zakázek.
Vámi objevenou nefunkčnost odkazu jsem předal správci stránek.
S pozdravem Ivan Vodička

1.4 TSI CAXA 22.07.2019 16:36

Dobrý den,

lze prosím přestavět Octavii II (r.v.2009), 1.4 TSI, kod motoru - CAXA? Odkaz na tabulku na Vašich stránkách již delší dobu nefunguje.
Děkuji, Romman F.

Miroslav Svec 17.07.2019 18:42

Dobrý den pane Vodicko, k dotazu 4162 rozumim a dekuji :)

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 10.07.2019 15:37

Dobrý den pane Švec,
Ukazatel množství plynu považuji pouze za orientační. Je to dáno principem jeho funkce. Vaše zkušenost opět potvrzuje můj názor. Čtyři LED diody ve spodním půlkruhu mají zobrazovat orientačně množství plynu v LPG nádrži. Tuto hodnotu množství plynu v nádrži LPG systém nijak nevyužívá pro svoji funkci, jedná se pouze o informaci pro řidiče. Poslední blikající dioda má signalizovat „rezervu“ – minimální zůstatek plynu v nádrži.
S pozdravem Ivan Vodička

Miroslav Švec 10.07.2019 13:45

Dobrý den pane Vodičko,
děkuji za odpověď a ještě k dotazu 4158 - často se stane, že je již nádrž poloprázdná, při jízdě trvale svítí např. již jen jedna dioda ve spodním půlkruhu a najednou se během cesty rozbliká a bliká až do ukončení jízdy. Ta horní stavová dioda nebliká nikdy. Děkuji Vám za odpověď.

S pozdravem Karol 10.07.2019 07:45

LPG je dlouhodobě "zakonzervováno" do roku 2022. Co bude pak, je ve hvězdách. Obecně vzato bude LPG přirozeně odumírat s tím, jak klesá počet motorů, které lze přestavět na LPG. Pokud po roce 2022 zvýší spotřební daň na LPG, tak bude rychlý konec.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.07.2019 19:55

Dobrý den pane Švec,
Patrně máte kulatý přepínač s logem BRC uprostřed. Pokud blikají 4 diody orientačního ukazatele množství ve spodním půlkruhu, signalizuje ukazatel množství plynu vyšší hodnotu signálu z čidla množství plynu v nádrži, než je v programu zadáno jako hodnota pro plnou nádrž (elektronika „si myslí“ že je přeplněná nádrž…). Pokud horní stavová dioda trvale svítí zeleně, jede vozidlo na plyn, pokud svítí červeně, používá vozidlo jako palivo benzin.
S pozdravem Ivan Vodička

Miroslav Švec 04.07.2019 19:55

Dobrý den, mám jeden krátký dotaz - Hyundai i20 - lpg BRC: po natankování plynu vozidlo jede na plyn, ale během jízdy trvale blikají všechny diody na spínacím tlačítku lpg. Vozidlo jede standartně, ale blikající diody zřejmě signalizují nějakou závadu? Děkuji za odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.07.2019 05:37

Dobrý den Martine,
Ohledně možnosti přestavby Vašeho vozu – můžete mi napsat mejlem (nebo lépe zavolejte mi na náš příjem zakázek). Zohlednili bychom typ a motorizaci Vašeho vozu a předpokládaný roční nájezd kilometrů. Podle toho by se odvíjel způsob přestavby, typ LPG zařízení event. další podrobnosti.
Co se týče výhledu LPG do dalších let – nemám žádné informace, že by se mělo něco podstatného měnit (ceny, daňové zatížení, dostupnost atd.). Obecně se dá říci, že ceny LPG se dlouhodobě drží cca na polovině ceny benzinu. LPG pro pohon motorových vozidel podléhá již nyní běžnému daňovému zatížení (spotřební daň není na rozdíl od CNG nijak snížena) a nemám žádné informace, že by se to mělo změnit.
S pozdravem Ivan Vodička