Dobrý den tazateli 3996,
Pro provoz vozu Chevrolet Cruze na LPG doporučujeme použití dodatečné aditivace ventilů. Podrobnosti máme uvedeny na našich stránkách zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . V případě použití kvalitní dávkovací sady a kapaliny máme jistotu, že jsme udělali vše pro to, aby provoz na LPG zatěžoval ventily a jejich sedla co nejméně. Provedení přestaveb různých motorizací Chevroletu Cruze si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/CHEVROLET/3180.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, uvažuji o Renault Scénic Zen TCe 140 , lze tento motor přestavět na LPG.
Děkuji za odpověď
Rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti s montáží a následným provozem LPG ve vozidle Chevrolet Cruze, rok výroby od 2011, s motory 1.6 91 kw a 1.8 kw, kdy motory nejsou vybaveny hydraulickým vymezováním ventilové vůle. Chtěl bych i toto vozidlo jako ojetinu pořídit a přestavět opět na LPG, ale nejsem si jistý, jestli provoz na LPG ventily bez problémů vydrží. Děkuji za radu.
Dobrý den pane Polákiloš,
Podle Vašeho popisu projevů provozu na LPG bych viděl dva různé problémy. Přepínání na benzin s pískáním přepínače ve chvíli kdy motor při výrazné akceleraci podřadí a jde ve vysokých otáčkách, a pocukávání (patrně při akceleraci) v nízkých otáčkách.
Přepínání bych připisoval nedostatečnému tlaku plynu na vstřikovací liště. Proč jde do vstřikovací lišty málo plynu, může mít vícero důvodů. Je nutné mechanicky na autě zjisti příčinu a tu nějakým způsobem odstranit.
Pocukávání při akceleraci v nízkých otáčkách bývá projevem výpadků zapalování směsi v jednom či více válcích (svítí kontrolka chyb na palubní desce?). Příčina nezápalů může být na straně zapalování (svíčky, Vámi zmiňované kabely či cívky), v nesprávném složení směsi (např. nesprávnou funkcí jednoho či více LPG vstřikovačů), nebo vlivem nedobré mechaniky motoru (netěsnost spalovacích prostorů, podsávání falešného vzduchu do sacího potrubí…). Směs LPG se vzduchem se zapaluje hůř než směs benzinu se vzduchem. Sporadické nezápaly se proto projevují při provozu na LPG podstatně dříve než při provozu na benzin. Opět neumím přes internet uhodnout co je příčinou potíží Vašeho vozu, to musí odhalit mechanik přímo na voze. Některé příčiny bývají zřejmé i pouhým pohledem či poslechem, jindy je jejich odhalování na delší dobu.
S pozdravem Ivan Vodička
Zdravím Vas, chcem sa opytat, mam lpg systen BRC asi 80 000 km v Chrysler Pacifica 4.0 190 kW. Fičalo to bez problemov, teraz mi vraj odišiel reduktor a firma , do ktorej som chdieval na servis lpg mi ho vymenila za novy , ale značky Tartariny, či take niečo talianske. A na odporučanie ich technika som vymenil vsetky sviečky preože auto jemne šklbalo v nizkych otačkach. Potom som isiel nemecko a spet a motor každe pridanie plynu zatrasie, jednoducho mykne celym autom. A ked potrebujem predbiehat a šlapnem viac na plyn, automat podradi,otor sa dostane nad 4000 otačiek, tak lpg hned vypina a prepne na benzin, co predtym nerobilo. Technik v lpg servise mi povedal, že mam vymenit aj sviečkove kable a bude to ok a ak nie, tak sa vymenia plynove vstreky. Na benzine to ale nerobi, tak prečo menit kable? A pred vymenou reduktora boli vstreky v poriadku? Tak prečo teraz niesu v poriadku. Dokonca ten reduktor prerobili a dali ho zpod auta do motoroveho priestoru, hned vedla motora. Mate s tymto nejake skúsenosti? Dakujem
Dobrý den Miroslave,
Myslím, že demontáž Vám budeme schopni nabídnout a potvrdit. Důležité bude, jaký systém Landi Renzo, a na základě jakého legislativního schválení máte namontován. Pro bližší domluvu doporučuji telefonický kontakt na náš příjem zakázek 777 30 50 80. Odkup starších komponentů běžně neprovádíme. Můžete je zkusit nabídnout našemu skladníkovi na čísle 266 035 621. Myslím, že utržíte víc, když si najdete přímo nového uživatele Vaší LPG nádrže (např. přes inzerát).
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Štefane,
Právě jsme se domluvili telefonicky – a pro ostatní ve zkratce popíšu i zde: Jedná se o novou montáž, zákazník přijede na první kontrolu po 3.000km od přestavby a zkontrolujeme, zda si „nesedl“ reduktor, upravíme nastavení tlaku plynu a event. další nastavení.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám dotaz ohledně demontáže lpg soustavy .. několik let používané sekvenční Landi Renzo v Toyota Celica a již dále neplánuji ve vozidle provozovat. Lze u vás provést demontáž zařízení případně lze domluvit i odkup (např. plynové nádrže s platností ještě cca 4roky)? Děkuji.
Mám od Vás přestavěné vozidlo Jaguar XJ6 na LPG.
Jel jsem najednou cca 900km, takže jsem 2x tankoval do plna na dálnici a hned po natankování jel dál. Nádrž byla vyjetá jednou úplně od nuly, po druhé prakticky do nuly. Po natankování doplna, zaplacení a odjetí od stojanu se systém automaticky přepnul na plyn a poté se na dálnici (motor stále pod kontinuální zátěží) několikrát sám vypnul včetně pípání ovladače, které bylo stejné jako když plyn dojde.
Může to být tím, že je požadovaná dodávky poměrně velké dávky plynu hned po natankování? Nebo je to nějaká jiná chyba?
Vždy šlo systém plynu vypnout a zapnout a chytlo se to, a po ujetí 20km došlo zase k varovnému pípání a vypnutí. To jsem udělal ještě 2x a dojel zbytek 200km už bez problémů.
Díky.
Dobrý den pane Šťastný,
Pro provoz na LPG bych doporučil vybírat z motorů, které nemají přímé vstřikování benzinu do spalovacího prostoru. U nich vychází přestavba levněji, a návratnost je rychlejší než u motorů s přímým vstřikováním (TSI…). Ohledně velikosti použité nádrže musíme vždy vycházet z prostorových možností vozu. Každá LPG nádrž se plní maximálně cca na 80% své kapacity. Určitou inspiraci a představu o možnostech přestaveb si můžete udělat v naší fotogalerii. Tam máme poměrně hodně variant značek, typů a motorizací které jsme přestavovali. Až bude obměna Vašeho vozového parku aktuální, klidně nám zavolejte. Z Vašich favoritů modelů a motorizací na nové služební vozy Vám zkusíme poradit ty, se kterými již máme s LPG provozem nějaké zkušenosti.
S pozdravem Ivan Vodička