Dobrý den pane Berger,
Jsem rád, že jste s předchozím vozem od nás spokojen a děkuji za důvěru, se kterou se na nás opět obracíte.
Volvo XC 60 jsme zatím nepřestavovali, a motorizace s označením T5 Vám patrně ani nepřestavíme. Tyto motory mají podle našich podkladů ve všech variantách systém přímého vstřikování benzinu do spalovacího prostoru (více zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html),">www.neptun-harfa.cz/…</a> a pro žádnou z nám známých variant motoru T5 v XC 60 naši dodavatelé nemají zpracovanou sadu pro přestavbu.
Motory T6 ve Volvu XC60 i motory 2,5T ve Fordu Kuga mají elektronické snímání tlaku benzinu, to určitým způsobem přestavbu komplikuje, ale měla by být možná. Pro konkrétní domluvu bych doporučil prohlídku konkrétního modelu jak podle přesného typu motoru, tak i s ohledem na prostorové uspořádání.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,
mám dotaz jestli jde namontovat lpg do volva xc60 typ T5 nebo T6 druhá varianta by byla ford kuga 2,5i se stávajícím lpg od vás jsem spokojen
Dobrý den pane Červík,
V podmínkách schválení „hromadných přestaveb“ je mj. stanoveno předepsané označení vozidel po přestavbě (velikosti, barvy a umístění označení) u přípojky plnění a v pravém rohu zadního okna. Běžně používáme samolepky, k dostání by měly být běžně v místech montáží, servisu event. i tankování LPG.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
chci se zeptat jestli je povinnost mít na autě nalepené nálepky LPG, když jezdím na LPG. Případně Kde ji koupit.
Děkuji
Dobrý den tazateli M.S. i Mirun,
V podstatě jste napsal, že LPG systém, jeho funkce a seřízení i lambdasonda je bez závad. Pak může být chyba třeba v katalyzátoru nebo elektroinstalaci… V jakém pásmu se pohybují korekce dávkování paliva? Udává elektronika hodnoty Freeze Frame uložení závady? Zkoušel jste několik dní po sobě jezdit pouze na benzin? Vyskytuje se problém i tam?
Obávám se, že nezbude než se obrnit trpělivostí a svěřit auto do servisu. Víc Vám nakto na dálku nejsem schopen poradit.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Císař,
Logan 1,6 62kW K7MA8 má mechanicky vymezované ventilové vůle. Pro provoz Dacií na LPG doporučujeme nějaký ze způsobů dodatečné aditivace ventilů a ventilových sedel (podrobnosti zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). V současné době objednáváme na přestavby na druhou polovinu října.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
7 let mám ve Škodě Roomster mám namontován od lpg systém STAG 300plus. Prvních 5 let systém pracoval naprosto bez problémů. Poslední 2 roky však neúspěšně bojuji s neustále se opakujícím rozsvěcováním kontrolky motoru (tzv. prasátko). Diagnostika i z historie stále vypisuje tutéž závadu :
“regulace sonda za katalyzátorem P2097–001–přiliš bohatý –kontrolka závad ZAP “
1. Několikráte byli seřízeny plynové i benzinové mapy
2. Lambda sonda dle měření procuje správně
3. Výměny svíček
4. Před měsícem výměna reduktoru a repas plyn.vstřikovačů
Výsledek opět nula ! Kontrolka se rozsvítila znovu ! Máte prosím někdo zkušenost s tímto problémem ??? Nebo tušíte kde problém muže být ????
Předem děkuji – Mira
Dobrý den,
7 let mám ve Škodě Roomster mám namontován od lpg systém STAG 300plus. Prvních 5 let systém pracoval naprosto bez problémů. Poslední 2 roky však neúspěšně bojuji s neustále se opakujícím rozsvěcováním kontrolky motoru (tzv. prasátko). Diagnostika i z historie stále vypisuje tutéž závadu :
“regulace sonda za katalyzátorem P2097–001–přiliš bohatý –kontrolka závad ZAP “
1. Několikráte pak byli seřízeny plynové i benzinové mapy
2. Lambda sonda dle měření procuje správně
Máte prosím někdo zkušenost s tímto problémem ??? Nebo tušíte kde problém muže být ????
Předem děkuji – M.S.
dobry den mam dacii logan mcv r.v. 2011 1,6 8 ventil označeni K7M A 800 62 kw ma už hydrošteli musí byt u tohoto typu přimazavani ventilu? a jaka je u vas čekaci doba na montaž děkuji .
Dobrý den pane Muller,
Patrně máte na mysli motor SEWA. Ten jsme přestavovali v modelu Ford S-Max, doplněný elektronickou aditivací ventilů. Myslím, že by bylo možné jej obdobně přestavět i v modelu Galaxy. Jen bychom prohlédli Vaši verzi s ohledem na možnosti a velikost umístění plynové nádrže. Pro konkrétnější domluvu nás můžete kontaktovat mejlem, telefonicky nebo osobně na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička