Dobrý den Petře,
Radu ohledně typu a způsobu dodatečné aditivace ventilů Vám beze všeho rád poskytnu. Stačí, když se u nás zastavíte v pracovní době (pondělí až pátek nejlépe mezi cca 8. a 16. hodinou). Prohlédnu zejména prostorové uspořádání motorového prostoru a provedení sacího podtrubí. Podle toho Vám pak mohu navrhnout odpovídající způsob aditivace ventilů. Zároveň bychom si event. domluvili vhodný termín.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den do Kladna Láďo,
Již jsme se domluvili telefonicky, zastavte se kdykoli v pracovní době, podíváme se pod kapotu na typ LPG systému. Podle toho se následně domluvíme na event. kontrole funkce a opravě.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den. Chtel bych si dodatecne namontovat tlakove elektronicke primazavani ventilu. Potreboval bych poradit, co bude lepsi varianta. Primazavani za vstrikovaci ventily kazdy jednotlive? Nebo do saciho potrubi, taky kazdy zvlast? Na privod centralne jsem zavrhl, protoze si myslim, ze by prvni vstrikovac vcucnul vsechen olej a na ostatni by nezbylo. Dekuji za radu.
Dobrý den.
Nedávno jsem koupil Jaguara - automat. Řadový motor 4l/6válců/24 ventilů z r. 1996.
Byl v Brně přestavěn na plyn.
Moje dotazy:
Je třeba u tohoto motoru tak zvané PŘIMAZÁVÁNÍ VENTILŮ ?(u mne asi není).
Je normální neklidný běh motoru na volnoběh ? (jen u plynu)
Mohu přijet k vám do firmy na posouzení kvality provedené instalace a dohodnout se na případných úpravách.
Mohl bych se předem objednat? (nejraději pondělí a pátek, celý den, jinak až po 16. hodině)
Děkuji za odpověď.
Láda
Kladno <a href="mailto:lada.kladno [zavinac] seznam.cz">lada.kladno [zavinac] seznam.cz</a> m:604829760
Dobrý den Petře,
Jestli máte po ujetí 20.000km v nádobce aditivace stále kapalinu, bude něco špatně. Pokud máte ve voze podtlakovou dávkovací sadu, je kapalina z nádobky do sacího potrubí přisávána podtlakem. Hadička z nádobky do sacího potrubí může být vypadlá, přerušená nebo ucpaná. Ten samý problém může být i u vnitř nádobky či regulačního ventilu.
Pokud máte nějakou elektronickou dávkovací sadu, může být chyba navíc i v elektronice.
Přesná příčina se dá určit při fyzické kontrole stavu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,
děkuji za odpověď. Pochopil jsem to tedy tak, že mi pravděpodobně přimazávání ventilů nefunguje, když po ujetí dvaceti tisíc kilometrů tam pořád ještě něco je. Máte zkušenosti, že přimazávání přestane fungovat a co by to mohlo způsobovat? Přesněji řečeno, co mi tam tak asi mohlo odejít?
Děkuji, s pozdravem Petr
Dobrý den Petře,
Výrobci aditiv na ochranu ventilových sedel doporučují poměr aditiva k palivu 1:1000. Z toho vyplývá, že by jeden litr aditiva měl (při průměrné spotřebě plynu 10l/100km) vydržet na 10.000km. Jinými slovy, pokud máte zásobní nádržku na 400ml, měla by být prázdné po 4.000 km.
Tuto spotřebu aditiva doporučujeme našim zákazníkům průběžně kontrolovat, např. každých 500 km zkontrolovat, zda ubylo 50 ml - to již lze na nádobce bez problémů odečíst.
Pomocným údajem pro základní nastavení podtlakového dávkovače je cca 12 kapek za minutu při nezatíženém volnoběhu teplého motoru. Toto základní nastavení je pak nutné upravovat podle skutečně provozem spotřebovaného množství aditiv.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
mám Ford Focus II 1.6 74kW se systémem STAG montovaným někdy v roce 2011. Auto mám skoro rok, najezdil jsem na něm cca 20 tisíc. Systém má přimazávání ventilů. Nedávno mě napadlo zkontrolovat stav v nádobce a zjistil jsem, že nádobka je plná tak z jedné poloviny.
Chtěl bych se zeptat, jaká je tak asi spotřeba tohoto "oleje" nebo emulze nebo co to je? Ptal jsem se různých uživatelů a dostal jsem hodně různé odpovědi.
Předem děkuji za odpověď odborníka
Dobrý den Romane,
Pokud se zvuky ozývají pouze při provozu na LPG, bude se patrně jednat o zvuky vydávané reduktorem. Pokud se zvuky ozývají i při provozu na benzin, může být příčinou cokoli na voze. Ze zkušenosti se zdroje rušivých zvuků odhalují velmi obtížně a dlouho. Proto Vám při jejich odhalování přeji hodně trpělivosti a nezbytnou dávku štěstí.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den. Mám R Laguna, LPG Lovato , a již delší dobu při určité poloze plyn pedálu " hraje". Něco rezonuje jako když se fouká do hrdla lahve. Dřív to nedělalo a na autě se nic nezměnilo - LPG nevyžadovalo žádný zásah. Nemáte s tímto zkušenost ? Zkoušel jsem hýbat s hadicema, zkoušel jsem vyndal LPG filtr - všechno beze změny.
Díky