Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kdy začnete nabízet přestavby na LPG poslední generaci, tedy Direct Injection? Je vcelku problém v ČR někoho takového sehnat pro takovou přestavbu. Vlastním Škoda Fabia 1,2 TSi CJZ 66kW. Děkuji Jirka
Dobrý den,
jaká by byla cena přestavby BMW E60 523i 130kw, sedan, r.v.2005 s nádrží místo rezervy a plněnim lpg pod dviřky uzávěru nádrže, jaký system vstřikování lpg by jste mi doporučil? Auto má najeto 245000km a spotřebu oleje cca 1l/2000km ...nezhorší se spotřeba oleje po montáži lpg? Někdo mi tvrdí že auta s lpg mají časté uniky oleje a i větší spotřebu oleje. Děkuji Radim
Dobrý den Pepo,
Přestavba tohoto motoru na LPG je možná. Pro přestavby přímovstřikových motorů používáme systémy dávkující plynnou fázi LPG do sacího potrubí, a k tomu technologicky nezbytné množství benzinu (podrobnosti máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Provedení přestavby Vámi poptávané Octavie CJZA si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Octavia-III--TSI/4001.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Toto konkrétní auto jsme měli ve firmě, během té doby se mi dařilo shromažďovat po určitou dobu údaje o všech tankováních plynu i benzinu. Ty dávají konkrétní představu o skutečné spotřebě tohoto konkrétního vozu v podmínkách, v jakých jezdil. Tuto tabulku jsem v 05/2015 zveřejňil na našem facebooku zde: <a href="https://www.facebook.com/neptunharfa.cz/photos/a.839348952804080.1073741830.839321509473491/839713209434321/?type=3&theater">www.facebook.com/nep…</a> .
Pokud budete mít nějaké další dotazy, můžete mne kontaktovat na našem příjmu zakázek telefonicky, nebo osobně.
S pozdravem Ivan Vodička
Chci si poridit octavii 3 motor 1.2 tsi 77kw CJZA chtel bych se zeptat zda je mozne tento motor prestavet na lpg a jaka spotreba lpg a benzinu na pristrik by byla realna. a cca cena prestavby Dekuji
Dobrý den pane Belo,
Podle Vašeho popisu by se mohlo jednat o nezápaly. Ale zda jsou na vině skutečně zapalovací svíčky nebo nějaký jiný komponent či špatné nastavení systému se na dálku neodvažuji odhadnout. Doporučím, najděte si ve Vašem okolí nějakého plynaře, který má s Vaším plynovým systémem zkušenosti a u nich nechte celkově zkontrolovat jeho funkci.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den tazateli č. 3851,
Těší mne, že jste tak podrobný čtenář našich příspěvků . V uvedené tabulce na facebooku jsem vycházel z údajů, tak jak jsem je v roce 2016 dostal a v té podobě jsem je prezentoval. Pokud se dobře pamatuji, poznámky „ auto naloženo na 100% vč. Střešního boxu, a převážně dálniční jízdy 140km/h“ , jednalo se právě o ta tankování (řádky), u kterých je poznámka. Byly to s největší pravděpodobností nějaká jízda na dovolenou, patrně i přes Německo. Jestli bylo vozidlo naloženo skutečně na 100% a ne na 90% nebo 110% ani to jak řidič dodržoval rychlostní limity, nedokážu posoudit - . Ale doufám, že tím není nijak dotčena podstata – průměrná cena PHM na jeden kilometr jízdy u motoru TSI.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, koupil jsem nedávno Chevrolet Orlando 1,8 benzin s LPG montovaný na 240 km, nyní je najeto 96500 km. Cca měsíc všechno O.K. nyní je při provozu na LPG př neutrálu občas nepravidelný chod, při jízdě občas motor ztrácí výkon. Mohou to dělat svíčky, nebo se jedná o jinou závadu (na 96tis. jsem nechal při revizi vyměnit plynný i kap. filtr)? Přimazávání je podtlakové Flashlube . V servisní knížce žádný záznam o výměně svíček není.S pozdravem E. Belo
Dobrý den pane Vodičko,k Vašemu příspěvku 3843,resp. k facebooku doporučuji upravit dálniční rychlost u Superba ze 140 na max. 130 km/h,pokud to nebylo v Německu : )
Dobrý den pane Coufal,
Ve Vaší Astře bude patrně systém AC Stag 4 nebo 300. Vámi uváděná verze Stag 400 je určen pro přímovstřikové vozy.
V principu je přemontáž LPG systému do nového vozu možná. Cena by byla dána použitým materiálem a prací. Já osobně bych do nového vozu nechtěl reduktor ani vstřikovače používané 10 let v jiném voze – svoje „nejlepší léta“ už budou mít za sebou. Potrubí a spojovací materiál používáme při přemontáži vždy nový.
Astra má rezervu uvnitř kufru, používáme interní toroidní nádrže. Naopak Zafira má rezervu z vnější strany pod vozem, a tam je nutné použít externí toroidní nádrž. Proto nebudeme moci použít nádrž z Astry do Zafiry. Do modelu Vectra by se použít mohla (pouze ta z Astry bude menší než by pro Vectru bylo možné).
Eventuelní cenu takové přemontáže bychom Vám řekli předem, ale po prohlídce konkrétního vozu, a toho, jaké komponenty z původní instalace bychom použili. Ve Vašem případě by se patrně jednalo pouze o elektroniky a event. i nádrž.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den.
Mám od vás namontované lpg AC Stag 400 plus (pamatuju li si to přesně). Bude mi končit platnost nádrže.Zajmá mne,jestli třeba rok nebo dva po výměně nádrže,je možné přendání lpg systému do jiného vozu,s případnou výměnou reduktoru,potrubí,hadic a asi vstřikovačů za nové? Jedná se o opel astra 66kw a přendání by bylo nejspíše do opelu vectra nebo zafira s motorem 1.8l 103kw.Jaká by byla odhadem cena? Děkuji Coufal