Seznam příspěvků

Roman Červík 31.01.2018 14:40

* Zdravím, kupuji si LPG do auta a budu to mít místo rezervy. V kufru nemám místo na rezervu. Takže mě zajímá jestli musím mít
něco místo rezervy, když mám LPG. Protože jsme se doslechl, že auta s LPG nemusí mít rezervu ani nic na opravu, je to pravda??
Dík za pomoc :)

Roman Červík 31.01.2018 13:23

Zdravím, kupuji si LPG do auta a budu to mít místo rezervy. V kufru nemám místo na rezervu. Takže mě zajímá jestli musím mít náhradu, když mám LPG nebo nebo místo rezervy.
Dík za pomoc :)

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.01.2018 06:16

Dobrý den pane Kašpar,
Děkujeme Vám za veřejnou pochvalu. Vaše poděkování předám mechanikům, kteří Vaši zakázku realizovali i kolegyni na příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička

Ondřej Kašpar 26.01.2018 16:56

Chtěl bych touto cestou poděkovat profesionálnímu přístupu při přestavbě vozu na LPG, zapůjčení náhradního vozu, doporučení systému a celkové ochotě a příjemnému jednání.
Určitě se budu rád vracet. Ondřej Kašpar

J. Novák 26.01.2018 13:09

Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.01.2018 06:59

Dobrý den pane Novák,
Pochopil jsem, že problém Vašeho vozu je ten, že po studeném startu nedrží motor správné volnoběžné otáčky, event. i zhasíná. Pro přesnější zjištění příčiny by bylo potřeba udělat nějakou kontrolu funkce systému i komponentů. Tyto problémy se občas projevují, zejména u letitých systémů. Mívají různé příčiny (podstatněji opotřebovaný nebo zanešený některý ze vstřikovačů, zatuhlý nebo vadný reduktor, nesprávné údaje z některého z čidel teploty či tlaku atd). Ve Vašem případě může být komplikací to, že se (jak uvádíte) jedná o originální montáž Ford. Fordy používaly komponenty BRC, ale s upraveným programem LPG jednotky, se kterým je podstatně omezena možnost komunikace a změny parametrů. To může komplikovat a omezovat varianty možné opravy.
S pozdravem Ivan Vodička

J. Novák 24.01.2018 13:16

Dobrý den pane Vodičko,
ze dne na den mi přestal fungovat "sytič" při startování vozu. Při provozu pouze na benzín se toto neprojevuje a vše funguje, jak má, ale při klasickém provozu, tím myslím, že neovládám nic ručně a nechávám přepínání benzin/plyn na řídící jednotce, tak se objeví tento problém. Ještě bych dodal, že problém se neprojeví při krátkém zastavení a vypnutí motoru (např. 1 minuta) a taktéž startuje jak má při delším stání vozu, např. přes víkend. Poradíte, kde hledat problém? Jestli je nutné nechat "napíchnout" jednotku nebo z praxe je toto nějaký častý známý problém? Ford C-Max, 2008, tovární LPG, 243tis. km. Díky za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.01.2018 15:58

Dobrý den pane Hais,
Pro eventuelní další domluvu mne můžete kontaktovat mejlem nebo lépe telefonicky na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička

Michael Hais 18.01.2018 08:50

Díky za info i za nápad se Sprinterem, ale toho jsem zavrhl, jednak kvůli vysoké pořizovací ceně a motoru, na který jsem slyšel samé špatné reference, narozdíl od atmosférického 3litrového 4válce ve Fiatu. Čistě teoreticky, samozřejmě za náležitou peněžitou odměnu, bylo by možné se s Vámi domluvit na prohlídce konkrétního vozu od Fiatu tak, abyste mohl posoudit možnost přestavby? Nejsem si jistý, zda bych dokázal domluvit návštěvu s vozem přímo u Vás a bylo by patrně nutné v rámci Prahy někam zajet. Děkuji za odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.01.2018 08:42

Dobrý den pane Hais,
Ano, například malý dojezd vozů na CNG je jedním z omezujících faktorů CNG pohonu. Naproti tomu nejen Pražská plynárenská ale i stát podporují dotačně i daňově pohon na CNG (na rozdíl od LPG pohonu a paliva).
Bez prohlídky konkrétního vozu Vám neumím říci, zda by byla přestavba Fiatu Ducato CNG na alternativní pohon LPG možná. Z velkých dodávek mě napadl ještě Mercedes Sprinter, který se vyráběl s benzinovým motorem 1,8 Turbo a výkonem tuším 115kW. Nějaké přestavby jsme v Neptunu prováděli. Ale jestli se ještě vyrábí, neumím odpovědět.
S pozdravem Ivan Vodička