Dobrý den, rád bych se zeptal zda-li je možné u Vás provést kotrolu lpg systému. Před půl rokem jsem si koupil z Německa Subaru Legacy IV 2.0 138hp. Byla mi provedena STK s emisemi a plynem od překupníka. Rád bych měl ale jistotu, že vše pracuje tak jak má. (Jedná se o Landirenzo RID.GPL IG1 con EV ins)
Děkuji apřeji hezký den.
Dobrý den, ano jedná se o kouř i u zahřátého motoru. Jedná se o bílý kouř, ale jak jsem zmiňovala, voda se mi z auta nevytrácí a to mi bylo potvrzeno i v servisu.
Po přestavbě mi začaly malinko kolísat otáčky. Ale dým se objevuje především při akceleraci opravdu ve velkém množství, že je za autem neskutečná mlha.
Děkuji za vaší odpověď. Zajímalo mě, zdali by se mohlo jednat o chybu v přestavbě, nebo zdali to mám rovnou vyloučit a zaměřit se spíše na vadu jinde.
Dobrý den paní Hertnerová,
Na Vaši otázku, zda se mohla stát chyba ze strany přestavby, musím odpovědět, že pochopitelně mohla. Ale jestli se skutečně stala, nevím.
Píšete, že motor hodně kouří. Je to kouř i u motoru prohřátého delší jízdou? Bílý (vodní pára), modrý (olej), černý (velmi bohatá nespálená směs)? Při akceleraci nebo i ustálených otáčkách?
V principu se z výfuku vždy kouří, větší „efekty“ tvoří výfukové plyny v chladném a vlhkém počasí. Vlhký studený vzduch se za výfukem mísí s teplými výfukovými plyny a vlhkost kondenzuje do bílé mlhy (obdobně jako když v zimě vydechujete ústy). Podle popisu neumím odhalit, zda je Váš vůz v pořádku nebo nikoli (natož co ho trápí…). Proto budete muset navštívit nějaký servis ve Vašem okolí. Pokud nevěříte servisu, kde Vám říkali, že je to v pořádku, můžete pochopitelně navštívit i několik jiných.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, moc bych prosila o radu. Zakoupila jsem starší vůz peugeot 306 1.8 16v. Nechala jsem si jej přestavit na LPG. Od té doby mi začaly problémy s vozem. Hrozně moc se z výfuku kouří. Nedělá to během celé jízdy. I když je auto zahřáté, po sešlápnutí pedálu je za autem neskutečná mlha.
V autoservise automobil byl, na volnoběh auto tolik nehulí a prý je v pořádku.
Mohla se někde stát chyba ze strany přestavby?
Dobrý den Pavle,
Váš podtlakový dávkovač aditiv JLM bude vybaven plovákem s elektrickým kontaktem. Po připojení LED diody na plovák by dioda signalizovala pokles hladiny aditiva v nádobce na minimum. Na funkci dávkování aditiva ani na nic jiného nemá nezapojení kabelů žádný vliv.
Pokud Vám při maximální akceleraci systém přepíná na benzin a píská přepínač, patrně to bude z důvodu poklesu tlaku plynu právě v režimu jeho maximálního odběru. Příčinou mohou být přicpané plynové filtry nebo jakákoli část potrubí, nižší tlak či průtok přes reduktor, nedostatečně dimenzovaný LPG systém atd. Jestli jste koupil vůz s LPG systémem, doporučuji, podle typu LPG zařízení, si ve Vašem okolí najděte nějakou solidní firmu. Jim popište problémy Vašeho vozu, nechte si ho prohlédnout a zkontrolovat stav a funkci LPG systému.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Dušane,
Po každé opravě či výměně některého z komponentů podílejících se na dávkování paliva či snímání emisně relevantních veličin, doporučujeme kontrolu správného nastavení dávkování paliva. Při výměně vstřikovačů Valtec 30 je důležité použít stejné trysky a zdvihy.
Ve Vašem případě bych doporučil návštěvu plynaře, který nabízí montáže a servisy systému Magic. Ten by udělal kontrolu event. doseřízení LPG systému po výměně vstřikovačů.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Jirko,
Patrně to v principu možné bude, ale musím se omluvit, my Vám takovou přestavbu nenabídneme.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám Mitsubishi outlander 2,4 a je na LPG. Už jsem ho takhle koupil. Má také přímaz mechanický podtlakový JLM. Na vrchu nádržky je nalévací hrdlo, regulační šroub a mezi je asi záslepka. Jsou tam odstřihlé dráty. Zajímá mě k čemu slouží a jestli to nemá vliv na funkci systému. Také se mi stalo asi dvakrát když jsem hodně přidal plyn, že došlo k výpadku LPG. Děkuji Pavel
Dobry den, mam ve svem VW Passat, r.v. 2003, 142kw system Magic. Mel jsem najeto asi 60.000km a musel jsem menit vstriky Valtek t30. Koupil jsem nove a vymenil je. Nyni vsak po nastartovani a prepnuti na lpg mi motor "chcipne". Muzete mi, prosim, poradit? Dekuji
Přeji hezký den.
Je možné namontovat plyn do lodního motoru Volvo Penta 4,3GL. U motoru je ještě starší provedení, karburátor.
Díky a s pozdravem Jiří Kopal tel.737759868