Dobrý den p. Vodička,
děkuji za odpověď ohledně BMW 523i. Měl bych možná přihlouplý dotaz, ale dokážete mě nějak racionálně přesvědčit, proč bych si měl pořídit instalaci u vás a nezvolit třeba systém Magic, který je výrazně levnější (montáž cca 25 tis. Kč)? O co je systém Stag, či další vámi nabízené systémy lepší, kvalitnější, jaké mi nabídnou výhody? Švagr má Octavii 1.8T se systémem Magic a kromě jedné výměny vstřikovačů a běžné údržby (filtry, čištění vstřiků) už s tím jezdí 7 let a 100 tis. km bez problému. Na servis jezdí do HL Propan a musím říct, že jejich přístup k zákazníkovi je otřesný a samotné prostředí firmy rovněž nebudí mnoho důvěry, ale vždy vše za rozumný obnos vyřešili. Vaše firma je mi velmi sympatická, z vašich příspěvků je zřejmé, že jste opravdu odborník a mám na vás dobré ohlasy. Jen bych zkrátka rád věděl, za co si u systému Stag připlácím. Děkuji předem za odpověď.
Dobry den este ma napadlo ci to startovanie nema za pricinu odpojenie baterky koli vybitiu a treba nejako naprogramovat rj lpg alebo pri kazdom odpojeni baterie netreba vytiahnut nejaku poistku vdaka Milan
Dobry den prajem
Mam feliciu 1.3mpi a splynovac lovato,chcem sa opytat pri rannom alebo studenom starte mam problem so startovanim musim tocit starter a pridat plyn aby naskocil motor.Ako nahle je motor zohriati uz je start v poriadku.Moze byt problem v regulatori,memrany boli menene pri 100000km a teraz mam 215000km.Musim vymenit cely regulator alebo staci zakupit servisnu sadu Lovato s tesneniami?Doteraz mi to fungovalo ako hodinky,len posledny mesiac mi to nefunguje start na benzin je v poriadku na sup.Poradte mi co to ma za pricinu bojim sa aby mi neodisiel starter alebo bateria.Pocul som,ze to je pricina ak nie poradte uz som bezradni s pozdravom Milan
Dobrý den pane Berger,
Podle našich podkladů se obávám, že Váš vůz BMW 740i z roku 2009 bude mít motor s přímým vstřikováním benzinu do spalovacího prostoru. V tom případě Vám přestavbu nenabídneme. Motory BMW (a Mercedes) používají pro přímovstřikové motory principielně jiný typ vstřikovačů benzinu, který zatím výrobci LPG systémů nejsou schopni technologicky emulovat. Proto sady pro přestavbu přímovstřiků BMW zatím nejsou na trhu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
budu kupovat BMW 740i r.v.2009 až 2012 je to šesti válec bi turbo rád bych do něj dal plyn jako do svých předešlých aut u Vás co mě doporučíte? děkuji za info Berger
Dobrý den Davide,
Vámi zprostředkované informace si protiřečí. Pokud zobrazuje paměť závad chybu dávkování paliva trvale, měla by svítit kontrolka chyb na palubní desce. Pokud se chybný jízdní stav delší dobu (počet srovnatelných jízdních cyklů) neopakuje, může kontrolka zhasnout, a v paměti závad se z chyby statické (trvalé) stane chyba sporadická. Z toho plyne, že ke stavu „kontrolka nesvítí a zároveň chyba je statická“ by nemělo dojít… (pokud nepraskla žárovka kontrolky motoru…). Jestli tedy paměť závad delší dobu nesignalizuje žádnou chybu a vozidlo jezdí bezproblémově, nevidím k doseřízení LPG důvod.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den.
Mam ve voze(Honda) system BRC. Po najeti cca 5-6t km se po nastartovani rozsvitila kontrolka motoru. Po ujeti par km a znovunastartovani kontrolka zhasla a uz se znovu nerozsvitila. Podle diagnostiky v Honde - Potvrzene kody DTC (trvale) - P0171 Prilis chuda smes palivoveho systemu. Muj dotaz je, zda-li je treba zajet na serizeni LPG nebo tato chyba byla pouze "nahodna" jelikoz to svitilo jen par km a od te doby(mesic) se ta kontrolka znovu nerozsvitila. Dekuji za odpoved.
Dobrý den Romane,
Pokud jste najel na reduktor 100 tis. km, je to již slušná porce, reduktor již může mít své dny sečteny. Ale nemyslím si (i když neznám typ reduktoru), že by z toho důvodu auto netopilo. A od toho bych vycházel. Slabé topení zapříčiní většinou přicpaný okruh topení nebo vadný termostat či vodní pumpa. Pokud není reduktor horký, nemůže dobře fungovat. Plyn se dobře neodpaří a do motoru jde špatná bohatost. Pak směs nedokonale shoří, a můžete cítit nespálený plyn z výfuku. Ale také můžete cítit únik z některého spoje LPG potrubí nebo reduktoru. Únik se dá odhalit např. detektorem, v případě úniku nebo podezření na něj Vám doporučím přepnout na benzin a až do kontroly či opravy LPG pohon nepoužívat. Vyhřívání reduktoru můžete zkontrolovat např. tak, že si na něj sáhnete – pozor, nespalte se, měl by mít po ohřátí motoru cca 60-80 stupňů, ať jedete na jakékoli palivo.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Kovářík,
Řadové šestiválce BMW byly ve své době poměrně velmi často přestavované na LPG, kdysi dokonce se starým klasickým systémem se směšovačem. S jejich provozem se nevyskytovaly žádné mimořádnosti. Pro přestavbu by plně dostačoval systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG AC Stag 300 Plus, event. nová generace Stag Q-Max. Provedení přestavby tohoto modelu si můžete prohlédnout zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/523/3278.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Aditivaci ventilů u tohoto typu nepovažuji za nutnou.
S pozdravem Ivan Vodička