Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.01.2017 07:33

Dobrý den Romane,
Pokud jste najel na reduktor 100 tis. km, je to již slušná porce, reduktor již může mít své dny sečteny. Ale nemyslím si (i když neznám typ reduktoru), že by z toho důvodu auto netopilo. A od toho bych vycházel. Slabé topení zapříčiní většinou přicpaný okruh topení nebo vadný termostat či vodní pumpa. Pokud není reduktor horký, nemůže dobře fungovat. Plyn se dobře neodpaří a do motoru jde špatná bohatost. Pak směs nedokonale shoří, a můžete cítit nespálený plyn z výfuku. Ale také můžete cítit únik z některého spoje LPG potrubí nebo reduktoru. Únik se dá odhalit např. detektorem, v případě úniku nebo podezření na něj Vám doporučím přepnout na benzin a až do kontroly či opravy LPG pohon nepoužívat. Vyhřívání reduktoru můžete zkontrolovat např. tak, že si na něj sáhnete – pozor, nespalte se, měl by mít po ohřátí motoru cca 60-80 stupňů, ať jedete na jakékoli palivo.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.01.2017 07:32

Dobrý den pane Kovářík,
Řadové šestiválce BMW byly ve své době poměrně velmi často přestavované na LPG, kdysi dokonce se starým klasickým systémem se směšovačem. S jejich provozem se nevyskytovaly žádné mimořádnosti. Pro přestavbu by plně dostačoval systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG AC Stag 300 Plus, event. nová generace Stag Q-Max. Provedení přestavby tohoto modelu si můžete prohlédnout zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/523/3278.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Aditivaci ventilů u tohoto typu nepovažuji za nutnou.
S pozdravem Ivan Vodička

Anonym 02.01.2017 19:35

Dobrý večer,
při provozu lze cítit plyn (hlavně při zastavení a rozjezdu), motor se při provozu na LPG nKmezahřeje )při provozu na benzín je to znatelně lepší, klasický systém BRC u Felicie 1,6. Mohly by tento problém způsobovat opotřebené membrány v reduktoru (měněny před cca 100 tis.km )
děkuji moc za odpověd´
roman

Jan Kovářík 02.01.2017 19:04

Dobrý den pane Vodička. Měl bych zájem o přestavbu vozidla na LPG, jedná se o BMW 523i (E39), 125 kW, r. v. 1997, najeto 250 tis. km. Zajímala by mě jednak vhodnost předmětného motoru pro přestavbu, případně jakou verzi LPG systému by bylo vhodné zvolit. Také by mě zajímalo zda je vhodné použít sadu na ochranu ventilových sedel, případně jaký typ (podotýkám že hlava motoru je půl roku po generálce). Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.01.2017 08:18

Dobrý den Marku,
Vaše vozidlo rozpoznalo určitý problém ve výpočtu dávkování směsi, ale ne příčinu. Máte v provozu na benzin funkční lambdaregulaci paliva? Je v pořádku zapalování? Jaký LPG systém je ve voze instalován? Nebudou již LPG vstřikovače „po své životnosti“?
Tímto základním sítem bych se při zjišťování problému Vašeho vozu patrně řídil (také pohledem, prohlídkou a poslechem), a podle odpovědí se ve zjišťování problému pohyboval. Většinou je k tomu potřebné nějaké diagnostické vybavení, alespoň elementární znalost principů a trpělivost. Moje rada v těchto případech je taková: svěřit auto patřičnému odborníkovi, nebo studovat a odborníkem se sám stát.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.01.2017 08:17

Dobrý den pane Štufka,
Děkuji Vám za přání, nápodobně i Vám.
Ve Vašem případě může být problém jak v některém z čidel nebo jejich elektrickém okruhu, tak i v nastavení řídící jednotky LPG. Nezbude, než v režimu kdy máte podezření, že systém signalizuje jízdy na LPG ale možná používá benzin, zjistit skutečný stav věcí. V případě problému zjistit i příčinu a tu odstranit.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.01.2017 08:17

Dobrý den tazateli 3288,
V předchozí odpovědi jsem Vám doporučoval systém sekvenčního vstřikování BRC doplnění elektronickou aditivací. To platí. V ceníku montáží je uvedena u systému BRC pro 4válcové motory cena 30.500,- Kč. Z této ceny jsou možné různé slevové nabídky, jejich popis a platnost máme uvedeny ve spodní části ceníku zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> (nypř. nyní možnost montáže na splátky, nebo při platbě v hotovosti sleva - u systému BRC nyní sleva 3.000,- Kč). LPG systém jsem doporučoval doplnit elektronickou aditivací ventilů s dávkováním před lištu vstřikovačů LPG (Kit 2), s cenou 5.490,- Kč. Takže pokud by byla přestavba realizována v této podobě dnes, byla by cena dána součtem uvedených položek + ceny plynové náplně, což je 32.990,- Kč. + cena plynové náplně.
Pokud byste požadoval podrobnou obchodní nabídku, můžete napsat mejl nebo zavolat. Takové nabídky již přesahují obsahovou náplň veřejného fora.
S pozdravem Ivan Vodička

marek 02.01.2017 06:21

Dobry den vlastnim peugeot 307 1.6 80kw lpg..vybehla mi chyba " catalytik converter faul.autu klesaji otacky na volnobeh,skube to..mate nejakou radu?

marek 01.01.2017 18:34

Dobry den vlastnim peugeot 307 1.6 80kw lpg..vybehla mi chyba " catalytik converter faul.autu klesaji otacky na volnobeh,skube to..mate nejakou radu?

Štufka Petr 31.12.2016 19:02

Dobrý večer.
Prosím o radu. Nedávno jsem nechal vyměnit reduktor 147554 EB-67R-014066( kapala z něj tekutina) u STAG 300, řídící jednotka 1178 EB-67R-014289 u vozu Ford Fusion
Nyní mám problém s tím, že se mi přepne jako benzín na LPG ( dle diody) ale přitom jede auto na benzín - je vidět ubývání benzínu. Je pravda, že je venku mráz - ale přeci to není důvod k zamrznutí při -8 C. Já se snažím několikrát o znovu přepnutí a po nějakém čase dojde k cvaknutí vzadu
( asi pojistný ventil) a pak to zase snad jede na LPG.
Lze s tím něco udělat? Je možné že je nový reduktor vadný?
Děkuji za odpověď a přeji příjemný den a do Nového roku hlavně zdraví. Štufka Petr