Dobrý den Karle,
Patrně máte na mysli motor HMZ 1,2 VTi 60kW, který se do C3 montuje od roku 2012. Tento tříválcový motor se u nás na přestavbu ještě neobjevil. O jeho odolnosti nemám žádné relevantní informace. Proto bych pro provoz na LPG nějaký ze způsobů aditivace doporučil.
S pozdravem Ivan Vodička
dobrý den, pane vodičko. mám dotaz ohledem spotřeby na vozidle fabia combi 2010, motor 51 kW. je normální kombinovaná spotřeba cca 9 l / 100 km? system lovato easy fast smart. dík za info.
Dobrý den, prosím jak je vhodný či nevhodný motor na přestavbu z hlediska možného předčasného opotřebení ventilů/sedel u C3 1.2 PureTech 82 MAN. Díky
K předchozímu příspěvku. Také mám 1,6MPI a Lovato. Každý rok měněn filtr a .. také když jsem měl najete na plyn 60 000 tak ucpáno. Po vyčištění vše OK....
Dobrý den Romane,
Pokud systém Lovato (ale i další systémy) přepne na benzin a píská přepínač (nebo při pokusu o přepnutí na LPG ihned přepne zpět na benzin a píská), je to s největší pravděpodobností proto, že řídící jednotka LPG nemá údaj o správném tlaku plynu na vstřikovací liště. Příčinou toho může být špatné vyhodnocení tlaku (vadné tlakové čidlo či kabeláž k němu). Další možností je to, že v liště z nějakého důvodu tlak plynu skutečně není. Příčinou může být to, že některý elektroventil (na nádrži či v motorovém prostoru na reduktoru) neotevře, ať již z důvodu mechanického (např. znečištění) nebo elektrického. Poslední možností je přicpané potrubí či reduktor. Pochopitelně máme nějaké tipy podle projevu (pokud se u nás závada projeví), i zkušenosti toho, co bývá nejčastěji. Ale ani jedno z toho nejde řešit „bezkontaktně“ – bez auta (viz např. nedávný příspěvek č. 3057). Proto si myslím, že kontrola funkce a oprava u plynaře je v daném případě vhodné řešení, byť určitý čas skutečně vyžaduje. Termín opravy si můžete domluvit na našem příjmu zakázek na čísle 777 30 50 80. Pokud přes léto nemáte dost času, tak můžete zavolat i později, až nebudete tolik zaneprázdněn.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, Octavia II Combi, 1,6mpi, r.v. 2007, přestavěna na LPG u Vás (sys. Lovato). Prosím o radu. Po ohřátí na provozní teplotu se nechce přepnout na LPG (píská jako když dojde plyn) musím ohřát na 90° a pak přepnout manuálně. Jinak předtím cca 60tis. km bez problému. Prosím o radu, v době dovolených nemám moc času se u Vás zastavit.
Dobrý den pane Weiner,
Pro přestavbu Vašeho vozu (předpokládám verzi Connect z let 2002-2006) bychom mohli použít jakýkoli systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG z naší nabídky. Osobně bych vybíral mezi systémy AC Stag a BRC. Konkrétní variantu bych Vám doporučil podle stáří vozu a očekávaných provozních podmínek, popovídáme si a něco vybereme…
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Petře,
Systémy Magic již delší dobu nemontujeme, a proto nemám s jejich funkcí zejména v posledních letech dostatečně bohaté zkušenosti. V tuto chvíli by bylo moje jakékoli hodnocení neseriózní, a proto jej nebudu dělat.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Sivera,
Děkuji za zprávu, že nyní již ke sporadickému přepínání zpět na benzin nedochází.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Tomáši,
V Octavii I jsem v minulosti jezdil na LPG s motorem 1,8T 110kW, jako další eventuality lze uvažovat o některém z motorů 1,6 74/75kW. S Octaviemi je provoz na LPG bezproblémový i bez aditivace ventilů.
S pozdravem Ivan Vodička