Dobrý den,
můžete mi doporučit systém LPG pro Ford Transit Connect 1,8 16V, 85kw?? Diky Weiner
Dobrý den,mužete mi prosím napsat Váš názor na český systém Lpg Magic G4,děkuji.
Dobrý den,
chtěl bych poděkovat za opravu mé Š-Octavia I 1.6 - Lovato. I když se nepodařilo závadu odstranit hned napoprvé (chápu, že je složité odstranit poruchu, která se projeví jen někdy), vaši pracovníci mi vyšli vstříc a napodruhé je vše v pořádku a k mému milému překvapení jsem ani nic nedoplácel.(OK)(OK)(OK)
Zdravím,
můžete mi prosím doporučit nejvhodnější motorizaci pro přestavbu na LPG? vůz škoda octavia 1.
Děkuji,
Dobrý den Pavle,
Pro přestavbu Thalie 1,4 8V pravděpodobně 55kW můžeme použít libovolný systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG, který nabízíme (viz náš ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Osobně bych preferoval systém BRC Seq24, a nebo některou z vyšších řad systémů AC Stag.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,prosím o doporučení značky a systemu Lpg do Renault Thalia r.v.2005 motor 1.4 8V,děkuji za odpověd.
Dobrý den Libore,
Nastavení LPG systému je nutné provádět pro teplý motor a funkční lambdasondu. Další utility pro funkci studeného motoru jsou nadstavbou, jejich nastavení je nutné odzkoušet. V minulosti neměly klasické LPG systémy (např. pro Felicii) blokování přepnutí podle teploty reduktoru, nyní ano. Neřekl bych, že je brzké přepnutí na úkor životnosti membrán, ale před ohřátím reduktoru nemusí být funkce LPG ideální a bezproblémová. Díky za pochvalu našeho fora a přeji bezproblémový provoz na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodička,děkuji za odpověď. Pro upřesnění, hodnotu ignoruj lambdasignál po dobu 3 minut nastavil plynař, který mi přestavbu prováděl. Ale to jen tak off topic. Už jsem zkrátil dobu ignorace lambdy na 1 min a zároveň snížil pozici aktuatoru po přepnutí ze 120 na 100. Tak uvidíme, jak se to projeví při studeném startu. Zkusím ještě laborovat s hodnotami pro studený motor. Poslední věc; považujete u felicie 1,3 MPI (podtlakový systém) za nezbytnou teplotní podmínku přepnutí na LPG nebo je možné přepínat na LPG okamžitě po startu například i v zimním období? Byl jsem poučen,že to je na úkor životnosti membrán,ale mám spíše pocit,že si můj plynař ulehčuje práci s nastavováním hodnot pro studený motor.Několik mých známých s felicií při přepínání na LPG okamžitě po startu měnilo membrány až okolo 100 tkm. Tak ještě jednou děkuji za Vaše podnětné a konkrétní odpovědi i za toto skvělé fórum (OK)
Dobrý den Libore,
Tak jsem ve své předchozí odpovědi střílel naslepo, ale možná jsem se trefil. Pokud jste nastavil v ŘJ LPG „ignoruj lambdasignál první 3 minuty po startu“ a auto Vám jede první cca 3 minuty po startu špatně, patrně jde po tuto dobu do motoru nesprávné složení směsi. Přednastavená poloha krokového motorku nebude odpovídat potřebnému množství plynu. Zkuste tento parametr upravit tak, aby byl chod motoru v uvedeném režimu uspokojivý. Můžete např. dobu ignorování lambdasignálu změnit na 1 minutu a pozorovat jak se to projeví na funkci, můžete upravit polohu krokového motorku pro režim studeného motoru na jinou hodnotu, můžete změnit nastavení regulačních prvků reduktoru atd. Konkrétní hodnoty dalších nastavení, na které se ptáte, Vám neřeknu. Ty se mění pro každý typ směšovače, nastavení regulačních šroubů reduktoru, zanešení vzduchového filtru atd. Ostatně kdyby existovaly jedny „univerzální a správné hodnoty“, výrobce by je do jednotky zadal a neumožňoval jejich změnu. Pro začátek asi zkuste zkrátit dobu „ohřevu lambdy“.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodička, díky za Vaši odpověď. Je to tak,vzhledem k venkovním teplotám se motor přepne prakticky ihned po startu. Lambda je vyměněná nedávno za originální jaká tam má být, žádná čína. V ŘJ je nastavena ignorace lambdy 3 min (180 s).Je tam i nastaveno aktivní TPS s prahem 4,2 V.Přepnutí při 2000 ot/min při pozici aktuatoru 120.Maximální pozice aktuatoru/3000 ot/900 ot/minimum je na hodnotách 200/82/81/60. Plynaře mám poměrně daleko a hloupé je, že u teplého motoru to nezlobí,což znamená nechat tam auto minimálně jeden den, shánět někoho na odvoz,pak na dovoz... je to komplikace.Takže budu moc rád,když se mi k nastaveným hodnotám vyjádříte,popřípadě mi naznačíte která je problematická.Děkuji Vám ještě jednou mnohokrát