Dobrý den,
jaké svíčky mi doporučíte pro Škoda Fabia I,
1,4MPi, 50kW, najeto 15o tis.km pro LPG ?
Děkuji
Dobrý den pane Vodička,
mám starší OCTAVII I (1,6 74 kW) přestavěnou na LPG (EASY Lovato) v roce 2013,s LPG jsem doposud najezdil cca 22.000 km, (předtím měla údajně 150 tis. pokud nebyl stočen tachometr). Chtěl jsem poprosit o radu ohledně výměny motorového oleje, první výměnu jsem dělal plně syntetickým 5W-40, posléze mi připadalo (možná subjektivně), že motor žere dost oleje, tak jsem začal dolívat méně kvalitní a myslím polosyntetický 10 W-40, (ale ve skutečnosti to bylo asi pořád v normě - 0,5 l/1000 km, nyní se chystám olej měnit a dal bych raději znovu 5W-40. Jenže prodejně kde už jsem se ptal na přípravek "průplach motoru" (-se používá prý v případě, když se přechází z horšího oleje na lepší) mi odpověděli, že se přechod z polosyntetiky na plnou nedoporučuje, takže teď moc nevím, jak dál. Díky za radu, pěkný den
dobrý den,mám dotaz ohledně možnosti přestavby Fiata dobló 1.6 16V r.v.2004 na LPG.
Zda je to typ motoru vhodný na přestavbu a pokud ano jaký systém LPG by jste doporučil.A zda je potřeba přimazávání ventilů.Děkuji
Dobrý den pane Moc,
Některé, jak píšete „novější“ motory jsou již zpracovány. Je to např. motor CJZC 66kW s řídící jednotkou Bosch MED 17.5.25 s LPG systémem Zavoli Bora Direct, a nebo ten samý motor s jednotku Bosch MED 17.5.21 s LPG systémem Landi Renzo DI.
Ale obecně říci, že je možné přestavovat na LPG motory konstrukční řady EA211 nelze. Zatím je to u námi nabízených systémů vždy motorkod a příslušná verze benzinové ŘJ.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
jelikož nejsou v seznamu <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG-pro-motory-FSI,-TSI,-TFSI,-GDI/3874.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> uvedeny, chtěl bych se touto cestou zeptat na možnost přestavby "novějších" TSi motorů (EA211 s Euro 6) s výkony 66kW a 81kW?
S pozdravem
Ondřej Moc
Dobrý den pane Košatka,
Předně Vám děkuji za důvěru. Pro přestavbu Vašeho vozu bych doporučil systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. S Vámi zmiňovaným systémem BRC máme výborné zkušenosti, zejména při použití u posledních generací motorů (jako je např. ve Vašem Chevroletu) a také u vozů s vysokým kilometrickým proběhem. Pro provoz tohoto motoru na LPG bych doporučil dodatečnou aditivaci ventilů, podrobnosti o jednotlivých variantách máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Podrobnosti provedení přestavby bychom si domluvili při event. zadávání zakázky.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den tazateli 3001,
Pro Fabie 1,4 63kW na LPG používáme svíčky Denso KJ16CRL-11.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den p. Vodička,
jaké by jste měl doporučení ohledně LPG do vozu Chevrolet Cruze 1.8 r.v. 2010? Zda je ideální přimazávání ventilů a zda BRC, co jsem koukal na vaše montáže, tak to bylo pravidlem. Přestavbu budu nechávat dělat u Vás. Děkuji za odpověď. Kotaška
Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat jaké svíčky na fabii 1,4 16v 63kw r.v.2009
Dobrý den pane Kulíšek,
ano, jsme oprávnění pro měření emisí systému Prins, můžete přijet. Nezapomeňte se velký techničák a přílohu k LPG na potvrzení Revize LPG.
S pozdravem Ivan Vodička