Seznam příspěvků

VSEFL 22.03.2016 21:57

Zdravím, zvažuji přestavbu Hondy CR-V 2,0 2G na LPG, v galerii přestaveb tato vozidla máte, máte k dispozici i nějaké dlouhodobé zkušenosti majitelů těchto vozidel s LPG provozem? Jaký systém by potom pro tento vůz byl ideální (pokud vůbec nějaký). Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.03.2016 14:01

Dobrý den Petře,
omlouvám se, ale nejsem v práci a všechny údaje z hlavy neznám... Pokud Vám to budou někde kontrolovat, tak by měli mít podklady, ev. Vám to povědí např. přímo v Renaultu. Ale určitě budou chtít kod motoru resp. v Renaultu VIN.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 17.03.2016 13:46

Dobry den,mám dotaz na kolik se seřizují ventily na motoru 1,4 8V Renault Thalia,děkuji za odpověd.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 15.03.2016 09:12

Dobrý den pane Lanča,
Pro Vaše auto bychom použili svíčky Denso TV16TT. Máme je skladem, cena za jednu je 121,- Kč.
S pozdravem Ivan Vodička

Lanča 14.03.2016 12:47

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jaké svíčky doporučujete do Focusu II, 1,6 74kw, r.v.2010, kód motoru SHDC. Děkuji Lanča

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 14.03.2016 10:35

Dobrý den pane Adam,
Příloha k TP je úřední doklad o schválení Vaší konkrétní přestavby, uvádí podmínky schválení Vašeho typu přestavby na LPG pro provoz na pozemních komunikacích. Servisní knížka s návodem je volnější, popisuje vztah mezi Vámi a montážní firmou. Z toho bych viděl jako závazný údaj z Přílohy k TP, a Revizi (kontrolu těsnosti, kompletnosti a mechanického stavu) provádět podle tohoto údaje - jednou za 10.000km nebo 12 měsíců (podle toho co nastane dříve). Servis potom podle údajů tak, jak je předepisuje Vaše montážní firma (s ní jste ve smluvním vztahu). Proto není relevantní co bych dělal já (potažno naše firma Neptun Harfa), ale co bude dělat Vaše montážní firma. Pokud Vám vozidlo funguje bez problémů, řekněte jim to, patrně nebudou dělat žádné podstatné změnya v nastavení (pokud k nim nebudou mít nějaký podstatný důvod).
S pozdravem Ivan Vodička

p. Adam 14.03.2016 09:01

Dobrý den, mám ještě dotaz k četnosti kontrol LPG zařízení. Mám instalaci ve vozidle, jak je popsána v příspěvku č. 2918. Jak často by se měli provádět servisní kontroly tohoto zařízení, když v příloze k TP je interval 10.000km nebo 1 rok, ale k "servisní" knížce, návodu k zařízení STAG 4+ je interval 20.000km (je tam také první servisní prohlídka po 1.000km zdarma)? Druhý dotaz je, jak jsem již napsal níže, nyní vozidlo funguje od poslední kontroly před rokem k naprosté spokojenosti. Pokud tomu tedy tak je, co by jste (nebo tedy můj servis měl, pokud by tedy) kontroloval případně vyměnit nebo seřídit na takovém zařízení, které funguje dobře. Nerad bych, aby mi to po servisní kontrole - "seřízení", fungovalo hůře. Jdu s tím pak na technickou, a rád bych prošel. Děkuji za odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.03.2016 12:54

Dobrý den Ladislave K,
Vám jsem již odpovídal v příspěvku 2916.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.03.2016 12:54

Dobrý den pane Adam,
Patrně Vám v ŘJ LPG aktivovali upozornění na servis. Po nastaveném počtu hodin provozu začne jednotka tímto pípáním (2x krátce jednou dlouze) upozorňovat na servis. Provoz na LPG v tomto režimu není nijak omezen, je to pouze nepříjemné. Připomínání servisního intervalu lze nastavit či vypnout v ovládacím programu LPG. Ale pozor – pokud by přepínač pískal 3x krátce jednou dlouze, upozorňuje na chybu v LPG systému a auto jezdí pouze na BA.
S pozdravem Ivan Vodička

Ladislav K 07.03.2016 10:00

Dobry den jeste jednou pane Vodicka,

Co myslite tim ''je nutná důkladná kontrola funkce správného dávkování v celém rozsahu výkonů a zátěží. '' Auto zabira pod plynem pynule v celemu rozsahu otacek. Akorat me trochu zarazi spotreba. Na palubnim pocitaci je 10.0 L. Realna na benzin je 11.8 L a na plyne je to ted 14.4 L. Je to normalni?

Dekuji

Dekuji