Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 13.01.2016 07:54

Dobrý den pane Lepeska,
Vámi poptávaný motor má technologii přímého vstřikování paliva do spalovacího prostoru (TFSI). Tyto motory již nelze přestavět za použití předchozích LPG systémů. Pro přestavby motorů tohoto typu používáme systémy dávkování plynné fáze LPG do sacího potrubí. Zcela rozdílné je elektronické řízení dávkování LPG. I při provozu na LPG je do motoru nutné dávkovat určité procento benzinu, to má na starosti plynová řídící jednotka. Podle programu vyvinutého výrobcem plynového systému je do motoru dávkováno určité přesně definované množství benzinu. Toto množství je specifické pro každý typ motoru a jeho momentální zatížení. Pro běžné provozní podmínky to bývá poměr cca 10-30% benzinu a 70-90% LPG. Tyto systémy již máme v nabídce a přestavby provádíme. Jedná se o výrobky firem BRC a Zavoli, a také Landi Renzo a Lovato i AC Stag. Možnost přestavby je vždy přísně navázána na konkrétní typ motoru a jeho řídící elektroniky. Vy jste nenapsal ani typ vozu či motoru. Pokud bych hádal a jednalo se o Audi A4 z let 2005-2009 s motorem typu BUL, tak Vás zklamu, pro tento motor není sada pro přestavbu k dispozici. Pokud jsem neuhodl a jedná se o jinou variantu, napište, odpovím.
S pozdravem Ivan Vodička

René Neuman 12.01.2016 17:07

Dobrý den!Mám možnost koupit ojetý ford mondeo kombi 2,5 v6 125kw r.v.2005 s lpg!Dle emailu je to souprava sekvenčniho vstřikování GASTECH700S,vstřikovač Valtek T30,multiventil Tomasetto,připojka plnění Tomasetto,nádrž GZWM01769 nevíte zda je to systěm s přimazávánim ventilů?Prý je pro fordy vhodnější!Díky za radu!

Robert Lepeska 12.01.2016 15:02

Dobry den.Mam audi 2.0 TFSI avant quattro 162kw r.v 27.12.2007 a chtel by jsem se zeptat kolik by me stala u vas montaz LPG?Jak dlouho trva montáž?Moc dekuju za odpoved

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 11.01.2016 15:25

Dobrý den Petře,
Pro přestavbu Octavie 1,6 bychom použili systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Protože neznám který model motoru 1,6 z jakého roku, nemohu být ve svém doporučení konkrétnější. Ale aspoň trochu – nemohu posoudit Vaše předchozí zkušenosti – proč jste nebyl spokojený. V současnosti bych asi upřednostnil dvě varianty přestavby. Jednou by byl systém AC Stag ve verzi Q-Box Basic, a druhou BRC ve verzi Sequent24. Jestli však má Vaše Octavie motor 1,6 FSI, byla by rada zase jiná… Zavolejte na náš příjem zakázek, nebo mi napište mejla na moji adresu (kontakty máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Budu se Vás ptát na rok výroby vozu, typ motoru (AEE, AKL, BFQ, BSE, CCSA, …) jeho výkon. Také je možné zohlednit Vaše konkrétní provozní podmínky, předpokládaný roční nájezd atd. Podle toho bych Vám doporučil konkrétní variantu přestavby, a od ní se také odvine její cena (viz náš ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ).
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 11.01.2016 12:20

Dobrý den, chtěl bych si nechat přestavět svůj automobil Škoda Octavia 1,6. A chtěl bych se zeptat, který systém by byl pro voje vozidlo nejlepší? V minulosti jsem již měl auto přestavěné na LPG a měl jsem v něm systém Lovato se kterým mám jen špatné zkušenosti :*(. Děkuji

Jan 11.01.2016 08:50

Dobrý den pane Vodičko, děkuji za odpověď. Nádrž je toroidní a stará 4 roky. Zkusím se tedy zastavit, třeba to bude jen ten zaseklý plovák.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 11.01.2016 08:31

Dobrý den Jane,
Jednou z možností je, že zůstal v nádrži zaseklý plovák v horní poloze a proto je uzavřen ventil omezování plnění na cca 80%. V tu chvíli pochopitelně natankovat nepůjde. Pokus o odražení plováku je možno na počkání bez nutnosti se objednat, ale kdyby se to nepodařilo, bude nutné se domluvit na termínu opravy. Podstatné je také to, jaká nádrž (včetně jejího stáří) a multiventil jsou ve Vaší Felicii společně se systémem BRC použity.
S pozdravem Ivan Vodička

Jan 10.01.2016 15:01

Dobrý den, mám od vás namontovaný plyn ve Felicii 1.3 mpi, systém BRC. S plynem najeto asi 50 tisíc km. Teď se mi stalo, že nemůžu do prázdné nádrže natankovat. Kuličku jsme "prošťouchli" a nepomohlo to. Nádrž jsem vyjel úplně do prázdna a stále nejde natankovat. Jinak žádné potíže, auto vždy jezdilo na plyn moc pěkně. Nevíte, co se mohlo porouchat? Bylo by reálné opravit u vás takovou věc na počkání (při předobjednání samozřejmě)? Je pro mě dost problém nechávat u vás auto celý den. Děkuji

handballb 08.01.2016 08:25

Pan Vodička, dakujem za odpoved a vysvetlenie. Takto si predstavujem seriozny pristup v diskusnom fore po odbornej stranke. Zelam Vam vela spokojnych zakaznikov!

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 08.01.2016 07:37

Dobrý den uživateli Handballb,
Elektronika Lovato EF Smart neměří podtlak v sacím potrubí. V programu se tudíž zobrazuje hodnota absolutního tlaku na vstřikovací liště. Reduktor by měl držet zhruba konstantní rozdíl tlaku mezi sáním a lištou. Jeho hodnota tedy kolísá podle míry otevření škrticí klapky (přesněji podle momentálního podtlaku v sacím potrubí). Za běhu motoru bývá tato hodnota v rozmezí cca 1,1-2.0 bary, na volnoběhu cca 1,2-1,5 opět podle skutečného podtlaku v sání. Vámi uváděná hodnota 1,5 baru tedy není mimo běžný rozsah.
S pozdravem Ivan Vodička