Seznam příspěvků

handballb 07.01.2016 21:05

dobry den. mam otazku ohladom nastaveneho tlaku plynu na reduktore. tlak sa pohybuje v hodnotach okolo 1,5 bar. jedna sa o system Lovato Easy Fast Smart na vozidle Fabia II 1.2 HTP 51 kW. nie je tato hodnota velmi vysoka? moze mat tato hodnota vplyv na zivotnost reduktora?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.01.2016 15:49

Dobrý den Miloši,
Motory Ecoboost mají přímé vstřikování benzinu přímo do spalovacích prostorů, jejich přestavby jsou komplikovanější a ekonomika provozu méně výhodná než u motorů s nepřímým vstřikováním. Také ne všechny motory je možné přestavět, podstatný je vždy motorkod. Obávám se, že v současnosti není nabízen žádný z motorů Ecoboost pro Mondeo. Podrobnosti o problematice přestavby přímovstřiků máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-primeho-vstrikovani/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Pokud chcete jezdit na LPG doporučil bych pro přestavbu motory starší koncepce, které dávkují benzin do jednotlivých větví sacího potrubí (např. 2,0 Duratec HE o výkonu 107kW). Pro provoz těchto motorů na LPG bych doporučil některý ze způsobů dodatečné aditivace ventilů (více zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Přestavba motoru 2,5 ST 162kW je možná, ale má také svoje komplikace (jsou řešitelné).
Tolik ve stručnosti, v případě dalších dotazů mne můžete kontaktovat na našem příjmu zakázek osobně či telefonicky na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Milos 06.01.2016 12:10

uvazuju o prestavbe vozidla do LPG , melo by to byt mondeo Mk4 ( cca 2008-2011) s nekterym z benzinovych motoru ( 1.6 ecoboost , 2.0 EB nebo 2.5 turbo ) . Bohuzel se ve foru neda vyhledavat , jestli jsou vhodne k prestavbe , pokud se na to uz nekdo ptal..

Robert 06.01.2016 09:08

Dobrý den pane Vodičko,to jsem rád, že jsem Vás pobavil :-).Chápu že od stolu se takto špatně radí ale šlo mi spíše o nějaké vodítko, čeho se chytnout. Mechanický stav reduktoru věřím, že je OK, všechny membrány/těsnění tam mám nové ca 2000 km a reduktor byl komplet pečlivě vyčištěn od usazenin.Za provozního stavu při teplotě 90°C je vše v naprostém pořádku.Nicméně membrány jsem si měnil sám a sám jsem si i nastavoval předepnutí membrán/obtok pro volnoběh víceméně podle plynulosti chodu motoru a ochotě jít při zátěži do otáček.Určitě tak přesné jako při seřízení na analyzátoru spalin to není, nicméně pro mě je důležitá hlavně funkčnost při všech provozních podmínkách. Zkusím tedy nedříve ochudit,pak obohatit volnoběžnou směs obtokovým šroubem a uvidíme,zda to k něčemu povede.Děkuji každopádně za Vaši radu a názor,cením si ji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.01.2016 16:29

Dobrý den Roberte,
Omlouvám se za zlehčování, ale Váš dotaz mi připomíná jednu hlášku z filmu Na samotě u lesa – „Pane Lorenc, myslíte že to uvezu?“. Pokud motor chcípne z důvodu příliš bohaté směsi je nutné ji ochudit a naopak. Obojí je možné, co je ve Vašem případě pravda skutečně nevidím. Pouze mohu hádat že je směs příliš bohatá, ale proč ji neochudí elektronika už skutečně nevím…
Nyní vážněji. Nastavení reduktoru je nutné provádět za běžného provozního stavu – motor i reduktor musí být na provozních teplotách. Pak se nastaví odpovídající tuhost reduktoru (u typu Tomasetto AT07 plastovým šroubem z čela reduktoru) a obtok ventilku (mosazným jehlovým šroubem z horní strany šikmo pod prostor filtru LPG). Kombinací nastavení obou seřizovacích prvků reduktoru a SW nastavením řídící jednotky (podle typu) nastavíte správnou funkci jak na volnoběh tak i v otáčkách. Dávkování plynu u studeného reduktoru je odvislé od jeho mechanického stavu. Případné ochuzení (event. obohacení) by měla provést elektronika na základě údajů lambdasondy (opět podle varianty jednotky a jejích programových možností). Seřizovat reduktor podle potřeb studeného motoru mi přijde jako nevhodné.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.01.2016 16:29

Dobrý den pane Poustecký,
Ve Vašem voze je namontován klasický systém s centrálním směšovačem, elektronickou řídící jednotkou a emulátorem OBDII. Vzhledem ke stáří systému a tomu, že jsme za celou dobu neprováděli žádný servis, netroufám si říci co je příčinou Vašich potíží. A proto ani nemohu vědět co budeme měnit, opravovat atd. Proto i cena by byla pouze nicneříkajícím hádáním. Obecně si se zákazníkem domluvíme termín, zákazník nám ráno přiveze vozidlo, a odpoledne si ho ve většině případů odváží opravené. Tak by to mohlo být i ve Vašem případě. Pokud by byla Vaše oprava časově či finančně náročnější (podle toho co na voze mechanik objeví), telefonicky bychom se dohodli na dalším možném postupu. Pro domluvu termínu opravy nás můžete kontaktovat na čísle našeho příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Robert 05.01.2016 13:54

Dobrý den a vše dobré do nového roku pane Vodičko,chtěl bych Vás poprosit o radu: mám felicii 1,3MPI 40 kW,podtlak. v mrazech okolo -10°C které zde na Vysočině doposud byly mám problém se zhasínáním studeného motoru na LPG.Mám nové membrány ca 2000 km (reduktor AT07),svíčky i filtry prakticky nové,ale stejně mě to takto zlobí.Dříve byl bezproblémový provoz i při -20°C,nezhasínalo. Vždy to zhasne tak do 100-200 m od přepnutí studeného motoru na LPG,později už to drží volnoběh dobře,při vyšších teplotách třeba kolem -5°C je to OK od začátku. Vše ostatní funguje jak má,spotřeba OK.Bylo by dobré trochu povolit předepnutí membrán,nebo spíše obohatit směs na volnoběh obtokovým šroubem? Nebo snad naopak přitáhnout/ochudit? Budu Vám vděčný za každou radu,děkuji mnohokrát

Karel Poustecký 05.01.2016 12:10

Dobrý den , posledních pár dní pozoruji u FABIE 1,4 44KW R.V.2003 přestavba u Vás 06/2008 občasné krátkodobé snížení výkonu - auto mírně cukne a zase se vše vrátí do normálu a toto se v nepravidelných intervalech opakuje. Na benzín se toto neprojevuje.Myslel jsem že to případně způsobuje natankování nekvalitního LPG ale po dotankování cca 33 litrů na jiné čerpačce se vše opakuje.Jelikož celých 7,5 roku a téměř 120 000 najetých km na LPG bez problémů nebylo potřeba servisního zásahu tak předpokládám že ted už je servis potřeba :-).Mám proto dotaz jak časově a finančně je servis a seřízení náročné (výměna filtru , membrán , těsnění apod.) Děkuji Karel

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.01.2016 07:41

Dobrý den v novém roce Vašku,
My Váš systém nemontujeme a proto Vám nebudu ani nabízet jeho servis. Rada aby Vám systém opravili tam kde ho montovali je asi lichá – kdybyste s nimi byl spokojen tak se k nim vrátíte a nebudete zde hledat nikoho jiného… Tak se zkuste obrátit na dovozce Vašeho systému (na internetu jej najdete snadno). Jsou sice z Moravy, ale určitě Vám rádi poradí, kde ve Vašem okolí mají šikovného distributora který by si s opravou poradil.
S pozdravem Ivan Vodička

Vašek 31.12.2015 00:50

Dobrý den,

hledám servis LPG, kde by bylo možné dát do cajku moji OI s plynem Elpigas - stella. Jsem z Berouna tak něco v dohledné vzdálenosti, kde umí tento systém spolehlivě opravit. Auto v nízkych otáčkach hodně cuká, někdy v momentě kdy se přepína na LPG a zrovna se ubere plyn tak i chcípne, při zahřátí je to lepší ale spotřeba bývala okolo 8litru a ted je 12 i po dálnici. Při jízdě na benzín vše v pořádku, auto necuká a jede znatelne lépe i v nizkych otáčkách
Děkuji Polívka