Dobrý den Roberte,
Svíčky TT mají jiné jiskřiště než starší PRU. Protože máme ještě zásoby svíček Q20PRU a K20PRU, nejsem si jist, zda jsme již někdy K20TT do Feldy montovali. Proto pouze očekávám, že by měly fungovat obdobně a se stejnou životností.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,chtěl jsem být co nejpřesnější ohledně motoru. Samozřejmě typ motoru je jak píšete 781.135M. kód AMG má u tohoto typu uveden např. autokelly ve svém e-shopu.Ale to je vedlejší,každopádně Vám děkuji za Vaši odpověď a vstřícnost.Co se týká provozu felicie na K16TT,je stejně bezproblémový zhruba se stejným kilometrovým proběhem jako u K16PRU,nebo vidíte nějaké rozdíly kromě ceny?
Dobrý den Roberte,
Motor typu AMG u Felície 1,3 MPI 40 kW neznám. Pokud si dobře pamatuji, mělo by se jednat o typ 781.135M. Pro tyto motory na LPG používáme Denso K20PRU nebo Q20PRU. Tyto typy se již přestaly vyrábět (poslední skladové zásoby ještě máme…), náhradou je verze K20TT, bohužel je o něco dražší.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,protože vím z Vašeho fóra,že používáte a doporučujete svíčky Denso,chtěl bych poprosit o Váš názor na možnost použití svíčky K16TT pro škoda felicia 1,3 MPI 40 kW,kód motoru AMG.na globaldenso.com je pro tuto motorizaci předepsaná svíčka K16PR-U,nicméně ve vícero e-shopech vidím jako možnou alternativu svíčku K16TT.Mohu poprosit o Váš názor, popř.zkušenost? Děkuji
Dobrý den Jakube,
U čipování atmosférických (a starších) motorů není zdaleka tolik možností, nárůst výkonu a kroutícího momentu bývá až v maximu, a upřímě, kolikrát denně využíváte maximální výkon motoru (ten je podle typu motoru někde v oblasti 5.500 až 6.200 otáček)? Nárůst kroutícího momentu o cca 15% (pokud bude v rozmezí cca 2-3.000 otáček …. ) může být rozpoznatelný, ale já osobně bych do toho nešel.
U přeplňovaných motorů je to jiné, zejména pokud je úprava zaměřena na zvýšení kroutícího momentu a průběhu výkonu ve středních – nejčastěji používaných otáčkách. To se dá změnou plnicího tlaku a úpravou časování a předstihu dosáhnout. Pak se s tím dá jezdit skutečně příjemně.
To, že se u staršího vozu (pouze odhaduji že se nejedná o motor z aktuální nabídky Renaultu) vyskytne nějaký problém je možné. A pak se skutečně můžete dostat do kolečka výmluv (tak jak popisujete).
Jen bych upozornil (jako informaci o stavu platné legislativy) že podle současných emisních předpisů (i po jejich upřesnění od 1.1.2016) není žádná úprava řídícího programu motoru (obecně Chiptuning) určena pro silniční provoz – vozidlo z pohledu tvorby emisí neodpovídá schválenému provedení…
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den p. Vodičko, jaký je prosím Váš názor/zkušenosti na kombinaci přestavby na LPG a chiptuningu? Ať jsme konkrétní, motor Renault 1,6 8V se dodělávaným systémem Tartarini+Flashlube, v originále 62 kW a tuším cca 130 Nm, a uvažuji úpravu na 73 kW (+11) a 150 Nm (+20). Nerad bych ale, aby se z toho stal začarovaný kruh, kde pak při nějakém problému budou od toho všichni dávat ruce pryč (plynař protože motor byl chipován, chipař protože je v tom plyn, servis protože je tam obojí). Díky za názor.
Dobrý den pane Šípek,
Nenapadá mě logická souvislost mezi aditivací pomocí FlashLube a chybovou hláškou regulace na lambdě za katalyzátorem. Jako pokus by se dalo zkusit odstavit aditivaci ventilů a ujet Vámi uváděných cca 30 km (třeba i více…), zda se závada do paměti BA opět uloží.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
Prosím měl bych otázku ohledně Flashlube.Nainstaloval jsem si podtlakový systém na vůz Škoda Octávia 1.6 75kw r.v 2001(LPG),a to včetně rozvodného pavouka do jednotlivých větví sání.Vím,že to
Octávia až tak nepotřebuje,ale i tak jsem byl zvyklý adetivovat i benzin a určitě je to pro motor lepší.
Chci se tedy zeptat-pokud vím je Flashlube nehořlavé,jakým způsobem mizí ve spalovacím prostoru(odpařuje se teplem a mizí výfukem ven?)
Proč se ptám.Delší dobu jsem měl problém s chybovou hláškou-
LAMBDA 2 DOSAŽENO HORNÍ MEZE REGULACE(najeto celkově 275tis-na plynu 30tis).Po vymazání se pravidelně objevovala po cca 30km jízdy a opětovné diagnostice asi 2 roky(VAG)
Po namontování Flashlube a odjetí cca 500km se již tato hláška nezobrazuje na VAGU a jednotka je chybově čistá(kontrolováno několikrát v kratších km úsecích).Je možné,že Flashlube dokáže mít na toto vliv(myslím třeba pročištění katalyzátoru,či zmiňované lambdy 2-za katem?)
Nic jiného jsem s motorem totiž nedělal.Díky za Váš čas a odpověď.
Dobrý den pane Černý,
Velikost nádrže je dána velikostí prostoru pro rezervní kolo. Do vozu Škoda Roomster 2015 jsme instalovali i nádrž 650/240 o objemu 61 litrů. Každá LPG nádrž se plní maximálně na cca 80%, tj. do této nádrže se dá natankovat cca 48 litrů plynu. Pro přestavbu používáme nejčastěji systém BRC Seq24 MY11, nyní s akční slevou za 27.500,- Kč. (viz náš ceník zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Zda si necháte vozidlo přestavět na LPG již nyní, nebo až po skončení záruky Vašeho prodejce musí být Vaše rozhodnutí, záleží mj. i na počtu ročně najetých kilometrů. Z nich totiž vychází i rychlost návratnosti investice. V případě provedení přestavby u téměř nového vozu se dá využít i varianta připojištění rizika poškození mechanických komponentů motoru provozem na LPG. Podrobnosti těchto variant bychom event. probrali telefonicky nebo osobně. Provedení přestavby Roomstera 1,4 63kW (starší verze s menší nádrží) si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Roomster/3537.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, jak velká toroidní nádrž se instaluje do Škody Roomster? Mám rok starý vůz s motorem 1,4 16V 63 kw, najeto 8.000 km. Auto je tedy ještě 3 roky nebo 52.000 km v záruce. Myslíte, že je rozumné provést přestavbu již nyní? Jakého výrobce byste mi doporučili?
Děkuji za odpověď