Seznam příspěvků

Honza Bárta 05.11.2015 13:54

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat na špatné přepínání mého LPG. Mám Lovato, Opel Zafira 2003, 1.8 16V. Nedávno mi dělali srovnávání hlavy a od té doby mám problém s plynulým přepínáním plynu. Jakmile auto nechám automaticky přepnout, ve chvíli přepínání auto ztratí výkon (někdy i zdechne). Jamile auto trošku zahřeji na benzín, ručně přepnu na plyn, naprosto v pohodě to přepne a jedu. Poradí mi někdo co s tím může být, Diagnostika LPG nehlásí nic. A ještě když na volnoběh sepne sahara, tak otáčky kolísají z 800 na 400 až 1100. Ventilátor vypne a je klid..... Moc všem děkuji. Honza

Milan 04.11.2015 19:52

Ještě se vrátím k dřívějšímu příspěvku.Může to pomoci dalším. Uvedl jste pane Vodičko, že jste měli období zanesení pístku "medovou" průhlednou hmotou. Po vyčistění pístku před vstupem do reduktoru chvíli přepínání na LPG fungovalo a po týdnu se závada začala opakovat.Na pístku byl lepkavý tmavý povlak, který se nerozpustil ani sprejem na klapky a karburátory. Byl připečený a zároveň lepivý. Pístek jsem musel jemně zabrousit na soustruhu smirkem s 600 zrnitostí. Až nyní je to v pořádku.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.11.2015 13:42

Dobrý den Martine,
Pochopil jsem, že jste koupil starší auto s již dříve namontovaným LPG systémem, a původní majitel Vám říkal, že má plynový systém nějaký vadný díl (patrně některý z elektroventilů). Proto bych Vám doporučil, vyberte si ve Vašem okolí nějaký servis který systém BRC běžně montuje. U nich si domluvte kontrolu plynového systému a podle jejich zjištění by se odvíjel další postup.
S pozdravem Ivan Vodička

Martin 04.11.2015 06:47

Zdravim, mam Kia ceed sw 1.6 s BRC systemom a mam problem ze obcas ked idem auto zacne sebou sklbat , nie velmi ale je to citit, a spotreba sa mi tiez zda dost vysoka. Pan co mi to predaval tvrdil ze je to vadny selenoidny ventil.Tiez tazsie chyta ked dojazdim na lpg a na druhy den chcem nastarovat. Vopred dakujem za odpoved

Anonym 03.11.2015 19:05

Děkuji opět za vstřícnou odpověď ....

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.11.2015 17:17

Dobrý den Ondřeji,
Váš motor 1,4TCe je přeplňovaný. Proto u něj není možné použít podtlakové dávkovače aditivace ventilů. Jestli je vidíte na jiných fotografiích, tak se jedná buďto o jiný motor a nebo o „ne zcela ideální“ použití dávkovače… Pro přeplňované motory používáme výhradně sady elektronického dávkování s tlakovým čerpadlem (podrobnosti máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Elektronicke-tlakove/3883.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Přestavbu vozu konkrétně uvedeného v naší fotogalerii jsme dělali v 03/2012, tenkrát nebyly tlakové dávkovače v ČR k dispozici. To je důvod, proč nebyl zákazníkovi nabídnut ani namontován, a proto není na fotce. V současnosti Vám můžeme jako dodatečnou ochranu ventilů nabídnout výše uvedený systém Electronic Valve Protektor, a nebo můžeme nastavit přístřik benzinu ve vyšších zátěžích (viz zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Obě metody ochrany ventilů je možné kombinovat.
Tolik jako upřesnění.
S pozdravem Ivan Vodička

Renault Scenic 03.11.2015 16:21

Děkuji moc za kvalifikovanou a rychlou odpověď, jen ještě jedna otázka v mnoha obrázcích dalších vozů vidím přimazávání a u tohoto vozu nikoliv .... bylo tak doděláváno nebo tento motor přimazávání nepotřebuje ...

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 03.11.2015 12:04

Dobrý den Ondřeji,
Provedení přestavby tohoto vozu na LPG tak jak jsme ho přestavovali se systémem BRC si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Megane-Scenic/3570.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Nevím o žádných problémech s provozem tohoto typu na LPG. Pokud byste chtěl prodiskutovat možnost či varianty přestavby můžete nás kontaktovat např. na telefonu příjmu zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

František 03.11.2015 10:07

Dobrý den. Moc prosím o radu ohledně zapalovacích svíček. Vlastním auto Ford Focus ST MK2, r.v.2006, 166 KW od srpna tohoto roku předělané na LPG (systém Lovato Easy) a chtěl bych znát Váš názor na svíčky NGK (1640) Laser Line 7 (LPG/CNG) nebo NGK (5472) (benzin) a všeobecně na svíčky přímo určené na LPG provoz jestli jsou vhodnější než benzínové při přestavbě na LPG, . Moc děkuji za odpověď.

Renault Scenic 03.11.2015 09:08

Dobrý den, vlastním vozidlo Renault Scenic 1,4 TCe, rok výroby 2010, kód motoru H4J 700 a chtěl bych ho předělat na LPG. Je to možné popř. jsou u tohoto motoru nějaké již zjištěné problémy s provozem na LPG? Díky za odpověď Ondřej