Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.10.2015 07:26

Dobrý den Honzo 2641,
Vozidla s přestavbou na LPG jsou tuším od 1.1.2009 osvobozena od placení silniční daně.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.10.2015 07:26

Dobrý den tazateli 2640,
Podle Vašeho popisu jsem schopen poradit pouze návštěvu Vašeho plynaře.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.10.2015 07:25

Dobrý den tazateli 2639,
Doufejme, že to bylo skutečně ono. Pod slovem nečistoty si nepředstavujte pouze „něco špinavého“. Cca před 2 lety se na určitou dobu objevil problém se „zalepováním“ jadýrek, bylo tam cosi téměř průhledného (vidět nebylo vpodstatě nic), ale mělo to konzistenci jako med. Stačilo toho nepatrně a projev byl jako ve Vašem popisu.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 12.10.2015 07:25

Dobrý den pane Beneš,
První tankování LPG nemusí být směrodatné pro výpočet spotřeby. Také to, že Vám ukazatel množství plynu ukazuje rezervu, nemusí nutně znamenat, že již v LPG nádrži není plyn. Údaje ukazatele množství plynu jsou pouze orientační. Každá nádrž LPG se tankuje maximálně na cca 80% své kapacity, pokud máte 60litrovou nádrž, mělo by se do ní natankovat cca 48 litrů plynu. Takže spotřebu doporučím spočítat podle skutečně natankovaných litrů a ujetých kilometrů. Že byste jel zároveň na plyn a benzin se mi nezdá pravděpodobné, ale pokud budete mít ten pocit, kontaktujte Vaši montážní firmu, ať to zkontrolují.
S pozdravem Ivan Vodička

honza 11.10.2015 20:37

Dobrý den, cca 2 měsíce mě už zlobí ukazatel stavu LPG. Vždycky když vypnu motor, ozve se cca 2 krát pronikavé zapípání. Moc nerozumím důvodu toho pípání, jelikož jinak to šlape celkem dobře. Mohla to montážní firma nastavit záměrně, abych je byl nucen vyhledat a mohli si fakturovat výkon ? (Revize mě čeká až cca za 2 měsíce, 20.000km také ještě nemám najeto. Mám zařízení Lovato Easy, ten ukazatel samotný, nevím, zda je také Lovato, Má cca 5 zelených diod,a jedno tlačítko, levá dioda svítí i červeně, pokud je málo paliva.

honza 11.10.2015 20:27

Platí se za vozidla na LPG silniční daň ?

Anonym 10.10.2015 17:26

Dobrý den mam problem když to ma přepnout na lpg tak vypne motor na volnobeh. Za jizdy vypne motor a přepne spatky na benzin. Musim tak pětkrat to přepinat ručně tak potom přepne.

Přepnutí na LPG 10.10.2015 15:27

Dobrý den pane Vodičko. Diagnostikoval jste přesně závadu v příspěvku 2635. Po zpětné montáži elektromagnetických ventilů jsem nečistoty nenašel, ale závada zmizela. Moc Vám děkuji. (Landi Renzo Omegas Evo)

Beneš 09.10.2015 19:01

Dobry den má někdo citroen berlingo 1,6 16v 80kW(2006) předělaný na plyn? Mám to předělané týden a a nezdá se mi spotřeba mám 60l nádrž a najel jsem jenom 250km to na benzín na plnou najedu 650km a to tam natankuji taky cca do 60l a je možné abych jel zároven na plyn i na benzín? Při jízdě na plyn po zhruba 10km cesty mi zasvítila rezerva.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.10.2015 10:50

Dobrý den J.P.
Je možné, že není správně nastaveno dávkování plynu a k nedobré funkci dochází pouze v době kdy po studeném startu ještě není uzavřená regulační smyčka bohatosti směsi. Další z možností jsou váznoucí vstřikovače či regulátor tlaku. Bez kontroly funkce systému se patrně neobejdete…
S pozdravem Ivan Vodička