Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.05.2015 11:57

Dobrý den Honzo,
pro začátek bych zkusil hadr nebo houbu :-D ... Ale pokud je tam litr, asi to nebude pouze vysrážená vlhkost, bojím se že tam někudy teče. Může to být vypadlá plastová záslepka otvorů které jsou ve dně kufru (pod nádrží), nebo zatéká kolem těsnění zadních dveří. Po vysušení bych zkusil zjistit kudy tam teče, a nakonec nechal dobře vyschnout třeba otevřené proti sluníčku.
S pozdravem Ivan Vodička

honza 07.05.2015 10:01

Kaluž vody u nádrže LPG
Dobrý den, minulý týden, při náhodném úklidu kufru-zavazadlového prostoru v OCTAVII I Combi, jsem zjistil, že u nádrže je "jezero" vody. Pravděpodobně kondenzát. Nádrž je anuloid v místě rezervy. Mohl tam být cca litr vody. Co s tím ?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.05.2015 16:44

Dobrý den Petře 2415,
Vy máte vymontovanou sadu Stag 400 DPI? Z jakého vozu, s jakými vstřikovači a s jakými doklady? Pro jaký typ motoru přestavbu poptáváte? Tyto údaje jsou podmínkou pro možnost realizace přestavby. Přestavba přímovstřikových vozů je přísně vázána na konkrétní motorkod (např. BWA, CCZA, BVX, BVY, ….). Podrobnosti o možnostech přestavby těchto motorů máme např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-s-primym-vstrikovanim-benzinu/3871.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> nebo zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG-pro-motory-FSI,-TSI,-TFSI,-GDI/3874.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Doporučím zjistěte podrobnosti a zavolejte mi na příjem zakázek na číslo 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.05.2015 16:44

Dobrý den Petře 2414,
Pro Hyundai I30 1,6 88kW udává katalog např. svíčky Denso IXUH22I, nebo variantně XU22HDR9. U tohoto motoru jsme patrně ještě svíčky neměnili.
S pozdravem Ivan Vodička

Petr 06.05.2015 15:17

Dobrý den,

na kolik by stála vestavba 4válcového Stagu, který je z jiného auta již vymontovyný do Octavie 2 2.Tfsi?

Děkuji za odpověď Petr

Petr 06.05.2015 10:49

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jaké svíčky mi doporučíte na Hyundai I30 1.6 88kw rok 2014 systém magic dekuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.05.2015 09:04

Dobrý den pane Jakeš,
S touto problematikou se občas setkáváme, naposledy jsem to uváděl letos v lednu. Pokud při jízdě na LPG zobrazuje ukazatel benzínu na palubce jeho úbytek, půjde s největší pravděpodobností pouze o fiktivní odečet. Zjednodušeně řečeno originální benzinová elektronika „ví, že se točí motor a ujelo se již x kilometrů“. Autor programu ŘJ benzinu byl „prozíravý“ a usoudil, že když se motor točí, musí logicky ubývat z nádrže benzin. Elektronika vozu umí spočítat množství dávkovaného benzinu, a některé zejména francouzské vozy o takto vypočítaný údaj neustále snižují ručičku zobrazující množství benzinu v nádrži. To se děje bez ohledu na údaj plováku o skutečném množství benzinu. Protože i při provozu na LPG provádí řídící elektronika benzinu tyto výpočty, elektronika prostě zobrazuje, že benzin ubývá, i když to není pravda a vozidlo ve skutečnosti jede na LPG. Bohužel nejsme schopni předem odhalit vnitřní algoritmy výpočtů zásoby benzinu u toho kterého vozu, a proto neumíme takto „obdařené“ modely předem určit. Pro některé vozy s tímto problémem jsou na trhu emulátory, které po každém vypnutí motoru simulují originální elektronice „dotankování benzinu“. Jednotka si opět načte skutečnou hodnotu množství benzinu podle plováku v nádrži. Pokud jsem identifikoval správně Váš vůz, jeden z emulátorů přicházel do úvahy, máme ho skladem. Budu Vás tedy kontaktovat a domluvíme se na dalším postupu.
S pozdravem Ivan Vodička

Jakeš 05.05.2015 07:57

Dobrý den před 14 dny jste mi přestavěli vozidlo citroen xasara picasso auto jezdí dobře ve všech režimech jen mi mizí z nádrže benzín. Mízí opravdu nebo to tělá počítač??? Po telefonu jste mi odpověděli že mám otevřít víčko nádrže ,ale to nepomohlo.Co s tím?? Díky Jakeš

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.05.2015 08:02

Dobrý den Jiří,
Systém BRC Seq24 ve svém ovládacím programu umožňuje nouzový start přímo na LPG. Počet těchto startů bývá softwarově omezen tuším na pět pokusů. Otázkou je úspěšnost jeho reálného provedení (zda to opravdu chytne…). To je odvislé např. od zapojení elektroinstalace, startovací sekvence toho konkrétního vozu atd.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.05.2015 08:02

Dobrý den Tomáši,
Problematika dvou nádrží je při stavu legislativy v ČR problematická. Obecně je možné do vozidla montovat více nádrží za podmínek stanovených příslušnými normami (např. ZM – A/19.01.4). Ale naprostá většina přestaveb prováděných v současnosti je legalizována podle tzv. „hromadného schválení typu“. To zjednodušeně znamená, že státní orgány za patřičný poplatek schválily provedení vzorové přestavby typu (s určitými variantami vstřikovačů, nádrží, reduktorů atd). U všech dalších vozidel stejného typu přestavující firma garantuje provedení přestavby shodné se schváleným, a na základě toho provede provozovatel vozidla pouze ohlášení přestavby schváleného typu na Evidenci vozidel za tuším 50,- Kč. No a ta „vzorová přestavba“ bývá schvalována v provedení s pouze jednou nádrží. Takže pokud byste chtěl přestavbu se dvěma nádržemi, měl byste postupovat cestou žádosti o povolení individuální přestavby vozu, a následně se podrobit procesu jejího schvalování.
Ve Vašem vozu bude patrně motor RFN, ten máme přestavován např. v modelech Peugeot 307, 407, 807… Pro jeho provoz doporučuji použití dodatečné aditivace ventilů.
S pozdravem Ivan Vodička