Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.04.2015 17:36

Dobrý den paní Křenová,
Příčin může být mnoho. Nemusí se otevírat elektroventil na nádrži či provozní ventil v motorovém prostoru, může být ucpané plynové potrubí či reduktor. V případě že máte sekvenční vstřikování může být chyba např. i v čidle tlaku plynu. Pro zjištění konkrétní závady doporučuji návštěvu Vaší montážní firmy. Tam zjistí příčinu (ať již na elektroinstalaci či mechanických komponentech), a tu odstraní.
S pozdravem Ivan Vodička

Křenová 23.04.2015 13:43

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o radu, nádrž na LPG mám plnou, ale když to z benzínu přepnu na plyn,chová se to jakoby nádrž byla prázdná. Na benzín mi to jede normálně, ale na plyn vůbec.Nevíte, čím by to mohlo být? Předem děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 21.04.2015 07:32

Dobrý den Mirku,
Pro přestavbu Vašeho vozu by byl dostatečný i základní systém naší nabídky – AC Stag Q-Box Basic, ale je možné použít i vyšší typy plynových systémů. V naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Xsara-Picasso/3195.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> si můžete prohlédnout provedení přestavby tohoto vozu na LPG se systémem BRC. Ceny přestaveb včetně momentálně probíhající akce máme v ceníku zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Použití aditivace ventilů pro Váš motor nevidím jako bezpodmínečně nutné. To bychom domluvili při eventuelním zadávání zakázky.
S pozdravem Ivan Vodička

Mirek 20.04.2015 15:42

Děkuji za odpověd.A zeptám se ještě jaký systém by jste mi doporučil z Vaší nabídky jedná se o citroen xsara picasso 1,8 16v 85kw rok výroby2003 s ročním nájezdem tak 15000km nádrž bych chtěl místo rezervy. Je nutné mít u tohoto motoru přimazávání ventilů? Jaká by byla cena tohoto zařízení u Vás?? Díky Mirek

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.04.2015 15:07

Dobrý den Mirku,
Systém Stefanelli nemáme v nabídce a proto jej jako celek nemohu hodnotit. Vstřikovače Stefanelli jsem v minulosti zkoušel asi jeden a půl roku v kombinaci s jiným LPG systémem a jejich funkce mě nijak nepřesvědčila. Je však možné, že dnes se tyto vstřiky nabízejí v inovované podobě s lepší funkcí, a nebo byla na vině nevhodná kalibrace celého systému.
S pozdravem Ivan Vodička

Mirek 20.04.2015 10:26

Dobrý den uvažuji o přestavbě vozu citroen xsara picasso 1,8 16v na lpg zvažuji systém stefanelli a to pro jejich membránové vstřikovače jde o životnost a rychlost vstřiku?? Jaký je Váš názor na danný systém.Díky Mirek

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.04.2015 08:09

Dobrý den Romane,
Občas se také setkáme s vozidlem, u kterého se sporadicky vyskytuje nějaká vada (naštěstí ne příliš často). Ojediněle se vyskytující vady jsou na diagnostiku (zjištění příčiny) nejobtížnější. Pokud se chyba při kontrole neprojeví, může Váš mechanik pouze usuzovat co by mohlo být příčinou, a je to trochu jako „hádání naslepo“. Obecně přepínání na benzin je režim, kdy z nějakého důvodu není LPG systém schopen správně dávkovat LPG palivo. Nejčastěji dostává elektronika LPG nějaký nesprávný údaj, který to neumožňuje (např. při nízkém tlaku plynu elektronika není schopna nadávkovat správné množství plynu – když na liště plynu tlak není, tak to na plyn prostě nemůže jezdit, obdobně při výpadku signálu teploty, otáček atd…). Proto jako ochrana motoru se systém přepne na benzin a píská přepínač. Poškození motoru se tedy obávat nemusíte, ale zjištění může být na delší dobu. Doporučuji trpělivost a domluvu na způsobu řešení s Vaší montážní firmou.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.04.2015 08:09

Dobrý den pane Král,
Neexistuje žádný oficielní seznam motorů u kterých je dodatečná aditivace ventilů nutná. To, že některé vozy v naší fotogalerii aditivaci mají a jiné nikoli, je vždy výsledkem naší domluvy se zákazníkem. Jsou zákazníci, kteří aditivaci nechtějí ani přes naše „důrazné doporučení“, jiní ji naopak chtějí namontovat i do vozu, kde to podle mého názoru není nutné. Přestavba motorů PSA 1,4 55kW je poměrně častá. S jedním v C3 zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/C3-Pluriel/3546.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> jezdí člověk naší „firmě blízký“, má na LPG najeto cca 60.000km bez aditivace a není tam s ventily žádný problém. Takže ohledně aditivace pro Vaši přestavbu bychom se domluvili při eventuelním zadávání zakázky.
S pozdravem Ivan Vodička

Roman 19.04.2015 21:55

Dobrý den, dva měsíce mám namontované zařízení Lovato na R Laguna 1,8 rv 2001. Bohužel ujel jsem cca 4000km a zařízení se začalo samo přepínat během jízdy na benzín, byl jsem už 2x na záruční opravě, technik(montér) LPG nezjistil žádnou závadu, pokaždé přehrál software ŘJ plynu,něco přenastavil (teplotu reduktoru při přepnutí atp), 1-2 dny LPG fungovalo a pak se situace opakovala ( a zařízení na LPG provoz radši ani nepřepínám ) Mám čekat dál na nějakou opravu? Můžu odstoupit od smlouvy a chtít zařízení odmontovat a vrátit peníze? Už jsem k jakýmkoliv dalším opravám i k montérovi ztratil důvěru a mám strach aby zařízení nějak nepoškodilo motor nebo ŘJ motoru. Děkuji za radu.

Anonym 17.04.2015 18:00

Dobrý den, chci přestavět na LPG Citroen Xsara 1.4i, rok výroby 1998, 55 Kw, typ. motoru KFX.Chci se zeptat, je nutno přimazávání ventilů aditivem, nebo stačí jen přívstřik benzinu? Ve Vaší fotogalerii přestaveb některé Citroeny mají přimazávání aditivem, některé ne. Děkuji Král