Dobrý den pane Hora,
Už jsme se setkali s tím, že se po smíchání různých aditiv kapalina „srazila“ do takového skoro rosolu a ucpala se dávkovací jehla. Zákazník koupil auto a nevěděl co má v nádobce za náplň a ani nevěděl co dolil. Říkal že si koupil „ten flešlubrikant na ventily a ono to přestalo kapat“ … Lahvičku Flash Lube ani jinou nepoznával, takže je otázkou jaké dvě kapaliny se vlastně nesnesou. Proto bych byl Vám doporučil kontrolujte dávkovač a náplň zda aditivum stále ubývá, zda je dávkovač funkční. Pokud se nic nestane tak to nechte fungovat a zkuste příště nemíchat. V opačném případě bude potřeba dávkovač vyčistit a propláchnout.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
na R. Thalii (2011) mám systém Elpigaz a přimazávání JLM. omylem jsem do nádržky (bylo tam na dně) dolil mazadlo Flashlube. Jak moc to vadí?
Vřele děkuji za odpověď. J. Hora
Dobrý den pane Zábojník,
děkuji za zprávu i za Velikonoční pozdrav. I Vy se mějte hezky,
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,cena byla ponížena o cenu opravy a výměny čepu,ty jsem dodal,celková častka byla asi o 500vyšší,jinak od opravy zatím auto jezdí bez závad.Ano o nefunkčním tachometru vím,a i techniky jsem informoval.Jinak na systém lpg,jsem již najel 30.000km.Hezké Velikonoce,s pozdravem J.Zábojník
Dobrý den Pavle,
Mým favoritem pro přestavbu Octavie II by byla verze s motorem 1,6 75kW např. typu BSE/BSF. Zcela bych se vyhnul motorům 1,6 a 2,0 FSI, u ostatních přímovstřiků (1,2, 1,4, 1,8TSI a 2,0TFSI) bych byl opatrný, přestavba by byla možná ale pouze pro určité konkrétní motorkody. Stav tachometru bych bral pouze jako „orientační vodítko“. Zobrazený údaj o najetých kilometrech nijak nevypovídá o tom, co má vozidlo za sebou. Podstatná je také předchozí údržba a způsob zacházení. O údržbě si můžete udělat nějaký obraz např. pokud je k dispozici hodnověrně vedená servisní knížka. Proto bych pro kontrolu vybraného vozu požádal o radu někoho známého, kdo se v autech alespoň trochu vyzná. Poslechl bych si projevy studeného startování, volnoběhu i ve fázi ohřevu motoru, udělal zkušební jízdu. Také bych prohlédl vozidlo zespodu, zda nevykazuje známky nějakých větších zásahů. Tím by se dalo minimalizovat riziko koupě vysloveně špatného kusu. Další již je spíš na štěstí. Tak Vám při výběru přeji šťastnou ruku.
Přestavba na LPG Octavie II s motory MPI 1,4 či 1,6 je bezproblémová a poměrně často realizovaná.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, chtěl bych si koupit Škodu Octavii II a namontovat do ní LPG. Chci se zeptat jestli je vhodnější 1.4 nebo 1.6 MPI, kolik by měla mít najeto a na co si dát při výběru pozor, tak aby montáž LPG byla bez problémů. Děkuji za odpověď Pavel K.
Ještě jednou dobrý den Dano,
v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Verso/3948.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> máme doplněny Vámi žádané fotografie přestavby Toyoty Verso na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Dano,
doplnění fotogalerie budu urgovat u webmastera. Pokud máme Toyotu Verso nafocenou, doplníme. Ale bohužel ne všechny modely se nám podaří nafotit a zveřejnit. Někdy z důvodu času, jindy i z důvodu počasí (např. dnes u nás lítá vodorovně voda se sněhem...).
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,zaznamenala jsem chválu na úpravu Toyota Verso na LPG. Můžete prosím aktualizovat fotogalerii s tímto vozem.
Jsem majitelkou 1.8 Valvematic a tak se zajímám o možnost přestavby.
Děkuji Dana
Dobrý den pane Pánek,
Jednotka AC Stag 4 má 4 kanály pro přepočet impulzů vstřikovačů paliva. Proto je možné ji použít maximálně pro 4válcové motory. Pro 6válcový motor ji použít nelze – dva válce by zůstaly „neobslouženy“.
S pozdravem Ivan Vodička