Seznam příspěvků

Petr Pánek 29.03.2015 00:28

Dobrý den,

mám doma vymontovaná LPG systém Stag 4 na 4 válce a můj dotaz zní, jde ho za určitých okolností namontovat na 6 válec a co by se muselo přidat/předělat.

Děkuji za odpověď a s pozdravem, Petr Pánek

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.03.2015 07:27

Dobrý den Kryštofe,
Je několik možných příčin ze strany LPG systému, které by se mohly takto projevovat. Doporučím kontrolu funkce u Vašeho plynaře. Pokud jsme to my, zavolejte na náš příjem zakázek na číslo 777 30 50 80. Domluvíme si nějaký vhodný termín. U podobného druhu problémů upřednostňujeme, aby nám tu mohlo zůstat auto přes noc do druhého dne. To nám umožní ověřit funkce komponentů ve chvílích kdy se problém projevuje.
S pozdravem Ivan Vodička

Kryštof 22.03.2015 18:01

Dobrý den,potřeboval bych poradit.Mám Ford Mondeo MK3 1.8,92kw lpg BRC s Fleshlube.Již delší dobu mi vůz za studena špatně startuje,dlouho točí než chytne.Při provozu čistě na benzin tento problém není.Nechal jsem vyměnit svíčky i kabely NGK,ale problém to nevyřešilo.Děkuji moc za odpovědˇ.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 20.03.2015 16:19

Dobrý den Františku,
S tímto problémem Vám doporučím přepnout na benzin a až do opravy LPG pohon nepoužívat. Myslím že servisák Vašeho plynového systému doporučí výměnu celého reduktoru. Alespoň já bych se za to přimlouval (a to u obou typů – jak staršího „placatého“, tak u novějšího válce). Po každé výměně podstatného komponentu doporučuji kontrolu event. úpravu nastavení. Ale to jsou mé zkušenosti a rady. Řiďte se doporučením Vašeho plynaře, který bude konkrétní opravu provádět. Vždyť za ni inkasuje úhradu a bude za opravu ručit.
S pozdravem Ivan Vodička

František 20.03.2015 09:29

Dobrý den,
Na automobilu Opel Agila 1.0 mám namontován systém sekvenčního vstřikování Magic a při otevření doplňovací nádržky chladiče jsem zjistil zápach LPG. Je nutné vyměnit pouze membránu reduktoru nebo celý reduktor? Je po výměně nutné ještě další seřízení?
Děkuji za odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 18.03.2015 18:39

Dobrý den Roberte,
Dříve jsme doporučovali repasi reduktoru po 2 letech nebo 60.000km. Dnes bych řekl, že reduktory vydrží déle. Doporučujeme výměnu reduktoru ve chvíli, kdy již nereguluje správně, když má problém se správnou funkcí.
V programu řídící jednotky Stag 100/150 lze (pokud mne paměť neklame) nastavit funkci Cut-Off. Ale s použitím této funkce jsem neměl dobré zkušenosti (v dobách kdy se Felície ve velkém přestavovaly). Proto jsem cut-off nepoužíval ani u jedné z jednotek které jsem tenkrát montoval (např. Lovato Lov-Eco, Tartarini TEC99/Junior, AEB Voila Plus, Lovtec Tronic atd). Na základě těchto zkušeností nejsem příznivcem použití funkce Cut-off u klasických systémů a proto ji ani v Neptunu nepoužíváme.
S pozdravem Ivan Vodička

Robert 18.03.2015 14:34

Dobrý den pane Vodička,chtěl bych se Vás zeptat, zda se dá nějak obecně říct kolik cca km vydrží membrány v reduktoru Tomasetto AT07 při běžném, normálním používání ve felicii 1,3 MPI.a dále by mě zajímalo,zda je možné v ŘJ stag 100 nastavit tzv.režim cut off,tzn odpojení přívodu paliva v režimu decelerace (při sundané noze z plynového pedálu).děkuji za Vaši odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.03.2015 08:18

Dobrý den Mirku,
Především děkujeme za Vaše veřejné ocenění naší práce. Toho si vždy považujeme. Vaše poděkování předám kolegovi který s Vámi zakázku domlouval i mechanikovi který na přestavbě pracoval.
Systém aditivace Electronic Valve Protector vypočítává dávku aditiva podle časů LPG vstřikovačů. Jinými slovy podle zátěže motoru, při nižším zatížení je dávkování menší, při větším naopak. Přesně udávají výrobci ventilových aditiv poměr mezi palivem a aditivem 1000/1. Doporučené dávkování 1 litr aditiva na 10.000km je zjednodušený údaj pro snadnější „uchopení“ pro zákazníka. To vychází z průměrné spotřeby plynu 10 litrů. Při nižší spotřebě (což je i Váš případ) vychází dávkování o něco méně. Vaší spotřebě by takto odpovídalo cca 75ml na 1000 km. Pokud je skutečná spotřeba aditiva menší, můžeme v ovládacím programu nastavit vyšší dávkování. Na termínu eventuelní kontroly a úpravy parametrů se můžeme domluvit telefonicky na našem příjmu zakázek.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 17.03.2015 08:17

Dobrý den pane Novák,
Pro přestavby Octavií se systémem Stag nejčastěji používáme přípojky plnění Tomasetto. Ty mají závit pro víčko přípojky M10. Pokud máte ve voze jiné plnění, může mít víčko jiný závit.
S pozdravem Ivan Vodička

Mirek Toyota 16.03.2015 17:05

Dobrý den, 5.3.2015 mi u vás byl na Toyotu Verso 1,6 valvematic namontován systém BRC SQ 24 s externí aditivací JLM, konkrétně elektronické tlakové kit 2. Zatím bych chtěl vyjádřit plnou spokojenost s fungováním systému, vše běží, jak má, plyn po cca 1,5-2 km od prvního startu přepíná, necuká, nechcípe, prostě vůbec žádný problém a spotřeba se drží příjemně nízko mezi 7-8 litry plynu...takže spokojenost a poděkování vaší firmě i za velmi vstřícný přístup při montáži. Jediné, co mi vrtá hlavou, je úbytek aditiva JLM, po cca 2000 najetých km od přestavby ubylo cca 100 ml, správně by mělo aditivum ubývat rychlostí 100ml na 1000km a já stále dumám, zda je motor dostatečně aditivován, protože bych nerad, aby motor došel nějaké újmě. Když jsem se dotazoval při přestavbě na možnost úpravy dávkování, tak mi bylo řečeno vaším technikem, že tento elektronický systém dávkování si upravuje dávky aditiva sám podle zatížení motoru a že není třeba se o to tedy starat. Je pravda, že jezdím většinou poměrně klidně a převážně dálkové trasy, takže motor většinou jede v nízkém zatížení v 2000-2500 otáčkách i díky 6-stupňové převodovce, která drží otáčky příjemně nízko. Proto se tedy radši ptám, zda je nutné to nějak řešit a upravit dávkování a nebo je spotřeba aditiva v pořádku a jeho menší spotřeba je způsobena mým klidnějším stylem jízdy? Moc děkuji za odpověď, jinak je opravdu vše v nejlepším pořádku a doufám, že to tak vydrží.