Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 02.12.2014 08:22

Dobrý den pane Jíra,
Systémy sekvenčního vstřikování dávkují plynnou fázi LPG. Pro odpaření plynu je nutné dodávat mu v reduktoru určité teplo. To se získává z okruhu chlazení motoru prostřednictvím chladicí kapaliny. Proto je přepnutí na LPG vždy blokováno dosažením určité teploty reduktoru. Běžně dochází k přepnutí na LPG u studeného motoru po cca 1-3 kilometrech, pokud je již motor teplý tak téměř bezprostředně po nastartování motoru. V létě je logicky tato doba kratší, v zimě delší. Pokud budete jezdit např. 4 kilometrové vzdálenosti při studeném motoru, přestavba na LPG nepřinese výraznou úsporu. Naopak, pokud budou jednotlivé jízdy např. 50-100 km, bude spotřeba benzinu pro studený start nepodstatná.
Tolik ve stručnosti, v případě dalších dotazů mne můžete kontaktovat na číslech našeho příjmu zakázek nebo el. poštou. Kontakty máme uvedeny zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Kontakty/3169.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Novák,
Elektronika LPG s největší pravděpodobností nemá správný signál o tlaku LPG na vstřikovací liště LPG. Může to být proto, že se do lišty skutečně nedostává plyn z nádrže, a nebo ŘJ LPG nedostává správný signál z tlakového čidla. Laicky můžete zkontrolovat kontakty u multiventilu nádrže, provozního ventilu a čidla tlaku. Pokud to nepovede k úspěchu, doporučím návštěvu Vaší montážní firmy.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Epstein,
Nemohu hodnotit kvalitu a životnost jednotlivých motorů ve Vašem výběru – takový přehled nemám. Model S-max není pro přestavbu na LPG ideální – bez podstatnějšího zásahu není možno použít toroidní nádrž místo rezervy, a navíc motory 2,5T v C-Maxech (na rozdíl od většiny zástaveb tohoto motoru ve Volvech) mají aktivní snímání a řízení tlaku benzinu. To přestavbu dále komplikuje, ale v zásadě je možná. Nový model Grand Scenic s motorem 2,0 102/103kW jsme zatím nepřestavovali ale technologicky by to neměl být problém. Přestavbu modelu s motorem 1,4 Tce si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Megane-Scenic/3570.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Tento konkrétní vůz jsme přestavovali v 03/2012, naposledy se u nás objevil v 02/13 na výměně filtrů. Za tu dobu najel 24 tis. km a nemáme evidován žádný problém v provozu na LPG.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel Jíra 01.12.2014 22:27

Dobrý den pane Vodičko , rozhodl jsem si u Vás přestavět vozidlo C4 picaso 1,6 VTI na LPG , žena s ním jezdí do zaměstnání a jen mě zajímá jeli možné startovat na LPG a jestli ne , tak po jaké době se přepne benzín na LPG ohledně spotřeby benzínu . Děkuji

Jan Novák 01.12.2014 15:31

dobré odpoledne, mám problém s vozidlem přestaveným na LPG (Magic G4), jedná se o Ford Focus 2004, 1.6. Po zahřátí motoru LPG sepne, nicméně okamžitě se znovu vypne - za zvukového signálu identickému tomu, když je plynová nádrž prázdná (přestože v momentě sepnutí svítí 3 zelené diody a já vím, že tam plyn je). Kde by mohl být problém? Děkuji

Antonín Epstein 01.12.2014 12:12

Dobrý den pane Vodička,
na jaře mě čeká pořízení staronového vozu, současný již dosluhuje. V každém případě chci pořídit benzín a u vás nechat udělat přestavbu LPG. Zatím mám dva favority a sice Renault Grand Scenic a to 1.4 TCe nebo 2.0i (atmosféra) případně Ford S-max 2.5T. Zajímal by mě Váš názor ohledně vhodnosti zástavby lpt u uvedených motorů, pokud máte nějakou zkušenost. U toho renaultu mi přijde smysluplnější ten atmosférický dvoulitr, je to přece jen jednodušší varianta než složitější turbomotor 1.4. U toho S-maxe je zase lákavý výkon spojený se stravitelnými náklady za provoz lpg. Kamarád co pracuje v servisu Ford mi obecně forďácký motory nedoporučil, prý nesnášej obecně dobře provoz na lpg. Ten 2.5T mám pocit je ale z produkce Volva. Díky za odpověď, nejsem bohužel schopný vhodnost zástavby posoudit a Vy máte hromadu zkušeností, jelikož se bude jednat o větší investici v řádu 250 tis, tak bych rád aby auto nějaký čas po stránce motorizace vydrželo.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 01.12.2014 10:32

Dobrý den pane Slepčík,
Přestavba Vašeho Peugeota 407 s motorem 2,2 je možná se systémem sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. K přestavbě můžeme použít všechny systémy z naší nabídky, ceny máme uvedeny v ceníku zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG--/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Ohledně doporučení pro Vás nejvhodnějšího systému a ev. použití aktivace ventilů bychom se domluvili při eventuelním zadávání zakázky. Zohlednil bych Vaše nároky a očekávání, převažující provozní podmínky a nabídl takové technické provedení, které by pro Vás bylo podle mého názoru nejvhodnější. V případě dalších dotazů se na mě můžete obrátit el. poštou na adrese: vodicka {yavinac}neptun-harfa.cz či telefonicky na našem příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 01.12.2014 10:32

Dobrý den Tomáši,
Funkce „vyhřívání vstřikovačů“ při své aktivaci generuje velmi krátké prudové impulzy. Ty procházejí cívkou LPG vstřikovače. Průchodem proudu se cívka vstřikovače a od ní postupně i zbytek vstřikové mechaniky zahřívá (nepatrně – nepředstavujte si, že v mrazech tímto nějak podstatně vstřikovač zahřejete). Pokud je tato strategie aktivována, spíná se po startu motoru, pokud je teplota nižší než zadaná.
S pozdravem Ivan Vodička

Slepcik 29.11.2014 15:04

Dobry den pane Vodicka prosim vas chci koupit peugeot 407 motor 2.2i EV12 3F2 a dat nemontovat LPG.Je ten motor vhodny na prestavbu a musi mit primazavani ventilu? Slepcik

Tomáš 28.11.2014 12:34

Dobrý den pane Vodička,
měl bych na Vás dotaz ohledně objasnění nastavení vyhřívání vstřiků u systému Lovato Easy Fast.
Software umožňuje volbu "Zapnutí vyhřívání vstřikovačů" a při zapnutí umožňuje nastavit teplotu na 0-50°C...
Co přesně v praxi toto vyhřívání znamená a co určuje nastavená teplota u tohoto systému?
U předchozího auta jsem měl Stag a tam byla také tato funkce. Při její aktivaci po nastartování studeného motoru cvrdlikaly plynové vstřiky naprázdno aby se prohřály a proběhly před vlastním přepnutím - tam tomu rozumím.
Zde u lovata se toto neděje a ani nepozoruji nějaké zlepšení studených přepnutí.
Tak se ptám k čemu tato funkce je a jak funguje.