Seznam příspěvků

Dominik Smolka 26.06.2014 22:58

Dobry den. Mam problem ze svym vstrikovacim lpg na BMW e39 528i... Kdyz je motor studeny,tak vzdy pri prepnuti na lpg se plyn bud okamzite,nebo po chvili fungovani prepne do nouzoveho rezimu,tudiz prepne na benzin. Takto to udela i nekolikrat za sebou,tudiz musim nekolikrat za sebou restarovat cele auto. Obcas se prepne lpg do nouzoveho rezimu i pri seslapnuti plynu na max... Nevite cim by to mohlo byt,nebou to treba jen zanesene filtry ?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.06.2014 22:53

Dobrý den pane Mička,
Podud někdo zjistil únik plynu, přepněte na benzin a plynový pohon až do odstranění vady z důvodu bezpečnosti nepoužívejte. Pokud se jedná o uplatnění reklamace, pro začátek pošlete nascanovanou nebo ofocenou servisní knížku kterou jsme při montáži vystavili a přílohu k TP nejlépe mejlem na adresu vedoucího provozu: baez{zavinac}neptun-harfa.cz , přiložte nejlépe Váš telefonický kontakt a podrobnosti o Vámi uváděné vadě. Pro posouzení oprávněnosti reklamace bude nutná odborná prohlídka vozidla. Také můžete zavolat na náš příjem zakázek na číslo 777 30 50 80 a domluvit si bližší podrobnosti ohledně historie přestavby a možnosti opravy.
S pozdravem Ivan Vodička

Jan Mička 24.06.2014 21:34

Dobry večer. Koupil jsem v praze auto opel frontera kde jste montovali plyn je ještě pul roku v zaruce a zjistilo se že je vadny reduktor propouší plyn do vody a ukazatel plynu na palubce ukazuje pořad plnou nadrž lpg, bohužel jsem až z ostravy jak mam řešit opravu je tam namontovan strag3, všechny doklady od montaže mam.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.06.2014 09:19

Dobrý den pane Smejkal,
Předpokládám že jsme montáž nedělali v Neptunu (v databázi našich přestaveb se nám nepodařilo Vás identifikovat ...). Protože píšete, že je to nedávná přestavba doporučím navštívit Vaši montážní firmu, aby se s nedostatky zabývala. Nevím co si představit pod pojmem „extrémní spotřeba“, ale obecně bývá skutečná spotřeba při provozu na LPG cca o 1-2 litry vyšší než při odpovídajícím provozu na benzin. Přednastavené hodnoty přepínání na benzin při spotřebování plynu z nádrže bývá u BRC bezproblémové, pokud Vás to zlobí, zase se na to budou muset podívat a případně upravit. Po automatickém přepnutí na benzin z důvodu docházejícího plynu přepínač píská, a zobrazuje provoz na benzin. Pokud při jízdě na LPG zobrazuje ukazatel benzínu na palubce jeho úbytek, půjde patrně pouze o fiktivní odečet. Zjednodušeně řečeno elektronika „ví, že se točí motor a ujelo se již x kilometrů“. Autor programu ŘJ benzinu byl „prozíravý“ a usoudil, že když se motor točí, musí logicky ubývat z nádrže benzin. Elektronika vozu umí spočítat přibližné množství dávkovaného benzinu, a některé zejména francouzské vozy o takto vypočítaný údaj neustále snižují ručičku zobrazující množství benzinu v nádrži. To dělá bez ohledu na údaj plováku o skutečném množství benzinu. Protože i při provozu na LPG provádí řídící elektronika benzinu tyto výpočty, elektronika prostě zobrazuje, že benzin ubývá, i když to není pravda a vozidlo ve skutečnosti jede na LPG. Pro některé vozy s tímto problémem jsou na trhu emulátory, které po každém vypnutí motoru simulují originální elektronice „dotankování benzinu“. Jednotka si opět načte skutečnou hodnotu množství benzinu podle plováku v nádrži. Takže opět konzultujte s Vaší montážní firmou možnost obejití tohoto problému.
S přáním úspěšného dořešení Vaší přestavby Ivan Vodička

Ivan Smejkal 23.06.2014 11:03

Dobrý den, mám čerstvě namontovaný systém BRC do megane 2008 problém je že mám extrémní spotřebu plynu a systém mi neukazuje přepnutí na benzín(ve skutečnosti se přepnul) v době kdy tam je ještě čtvrt nádrže plynu. Během asi 80 km jsem si všiml že mi brc ukazuje že jedu na plyn ale klesala mi zároveň ručička na benzinovém palivoměru.Děkuji za jakoukoliv radu.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.06.2014 21:24

Dobrý den pane Zahradil,
do Roomstera 1,4 předpokládám 63kW některý ze systémů sekvenčního vstřikování. V naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/SKODA/3188.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> máme v těchto motorizacích převážně BRC, ale použít můžeme např. i Lovato, Zavoli atd. V případě Vašeho konkrétného zájmu se na typu zařízení domluvíme při zadávání zakázky.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.06.2014 21:24

Dobrý den pane Kolda,
jsem rád že se společnou cestou podařilo Vaše vozidlo "umravnit". Pokud by se problém v budoucnu opakoval, víte jak dále postupovat.
S pozdravem Ivan Vodička

Jan Zahradil 21.06.2014 20:24

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jaký systém LPG by jste mi doporučil do Škody Roomstera 1.4 16v r.v.2008. Děkuji za odpověď.

KOLDA 20.06.2014 15:57

Zdravím takže pro info byl jsem znovu vše seřídit a tentokrát jsme sedli do vozidla a seřídili vše v terénu při otáčkách a zatížení kdy jsem věděl že to dělá chybu a uměle ji vytvořil. Poté stačilo od mechanika zvýšit bohatost směsi o cca 0,2 ms a od té doby (najeto již cca 450 km) se kontrolka již nerozsvítila ... takže nejspíše chyba opravena. (nechtěl bych to zakřiknout). Díky ale za radu toto fórum je super ....

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 19.06.2014 08:32

Dobrý den pane Štajn,
jsem rád že jste našel to, co jste hledal. Přeji Vám, aby se cesta za přestavbou až na Moravu vyplatila a byl jste s plynovým pohonem spokojený.
Ivan Vodička