tak již mám auto namontované,je to Mazda CX 7, jel jsem až na Moravu,dělají ji za 29000kč a jede super,dík za radu.
Dobrý den Patriku,
Pokud se jedná o přemontáž do stejného typu vozu i motorizace, je to možné (byť moje výhrady k použití systému s centrálním směšovačem v motoru AEE trvají). Pro domluvu podrobností kontaktujte náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den p.Vodičko,
zřejmě jsem špatně formuloval můj dotaz,tudíž to zkusím znovu.
Systém BRC AT 90 mám již na felicii 1.6 namontován,a to min. od roku 2010.Zatím bez problémů,nicméně bych chtěl vůz vyměnit za novější s použitím jak systému,tak tlakové nádoby.Děkuji
Dobrý den Danieli,
Motory s přímým vstřikováním benzinu mají programové nastavení řídící jednotky LPG dané přímo výrobcem pro každý konkrétní typ motoru (viz zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/System-s-primym-vstrikovanim-benzinu/3871.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Pro některý motor je k dispozici sada od více výrobců, pro některý vůbec. Bohužel nejsem v práci, a seznamy si nepamatuji. Pro zjištění, zda je možno přestavět Váš motor 5FX se systémem Landi Renzo kontaktujte náš příjem zakázek na čísle 777 30 50 80.
Spotřeba je skutečně dána zejména způsobem jízdy, porovnání spotřeby motoru s přímým vstřikováním na benzin a na LPG pro Vás chystáme, jakmile budeme mít relevantní výsledky tak je pochopitelně zveřejníme. Minulý týden nám jeden zákazník zhodnotil provoz svého vozu s přímovstřikem takto - cituji: „ ... slíbil jsem Vám hodnocení přestavby Octavie 1,8 TSI kombi, DSG - Spotřeba - dlouhodobá spotřeba dle počítače je kolem 8 l, je to kombinovaná spotřeba město-dálnice a zhruba se to rovná spotřebě LPG. K tomu si to veme cca 1 l benzínu na 100 km, čili SUPER! …“
Přídavek benzinu je u přímovstřiků dán napevno nastavením do výrobce, nejsme jej schopni měnit ani jako větší ochranu vstřikovačů ani ventilů. Pro dodatečnou ochranu ventilů je u přímovstřiků možno použít externí aditivace s tlakovým čerpadlem – více máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Elektronicke-tlakove/3883.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Ceny přestaveb přímovstřiků máme uvedeny v našem ceníku zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG-pro-motory-FSI,-TSI,-TFSI,-GDI/3874.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Termín přestavby záleží na dostupnosti konkrétní sady v ČR, pro vlastní přestavbu počítejte cca 3 dny.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Patriku,
Označení AT 90 udává typ reduktrou od BRC. Je součástí klasického systému s centrálním směšovačem, který budete mít doplněn nějakou řídící jednotkou. Tento systém pro přestavbu Felicie 1,6 55kW (motor AEE) nedoporučujeme. Důvodem je zejména skutečnost, že motor AEE má plastové sací potrubí, a při eventuelním zpětném zášlehu (ten se u klasických systémů nedá zcela vyloučit) může dojít k prasknutí sání a tím jeho nenávratnému zničení. Pokud máte nádrž s platností do roku 2019, bylo by možné ji použít. Ale do motorové části bych doporučil nějaký (byť základní) systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Zavolejte na náš příjem zakázek, kolegové Vám nabídnou vhodné technické, a věřím že i cenově přijatelné řešení. Systém s centrálním směšovačem bych dnes doporučil pouze do starších motorů s jednobodým vstřikováním benzinu. Do Felicie 1,6 Vám jej nenamontujeme.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodička. Chci si dovézt ze zahraničí auto Citroen C4 s motorem 1,6 THP 110 KW,(kód motoru je 5FX) který vyrábí společně koncern PSA a BMW. Jedná se o přímé vstřikování benzínu. Jaký je vhodný typ pro přestavbu tohoto motoru na LPG (Mám velmi dobré zkušenosti se systémem Landi Renzo a chtěl bych u něj zůstat pokud to bude možné) Dále se chci zeptat o kolik se přibližně zvýší spotřeba tohoto vozu po montáži LPG (ale to asi bude spíše o noze na plynu :-) ) Co mě doporučíte pro ochranu vstřikovačů? Mám obavu aby pak ty vstřikovače neodcházeli. Lze tedy i zde využít přívstřik benzínu pro chlazení a kolik procent ? Co by jste mě ještě doporučil pro ochranu ventilů. No a poslední věc kolik asi bude stát celý systém i s montáží a časová náročnost montáže do auta. S přáním hezkého dne Vám děkuji za odpověď.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat,zda jde přemontovat systém AT 90 BRC i do novějších vozů(momentálně felicia 1.6),případně do jakých?Jaké podmínky musí splnit?Tlaková zkouška nádrže je až do r.2019.Děkuji za odpověď
Dobrý den pane Kolda,
Poradím kontrolu parametrů OBD korektorů právě v režimu nízké zátěže a vyšších otáček. Blikání kontrolky motoru patrně signalizuje sporadickou závadu. Opět budu hádat, v paměti závad BA jednotky může být uložena v paměti sporadických závad P0170 – Fuel Trim (event. ve variantě P0171 - System Too Lean) – bohatost směsi bez bližšího určení (nebo P0171 chudá směs), a nebo chyba P0300 (P0301-P0304) – výpadky zapalování bez rozlišení válce (event. s určením 1. Až 4. Válce) jako následek chudé směsi. Lékem je úprava přepočtu délky vstřiku pro LPG právě v této oblasti zátěže nejlépe porovnáním OBD korektorů Slow a Fast Fuel Trim při provozu na benzin a na LPG (jinými slovy seřízení LPG v dynamickém režimu). Systém Magic4 pokud si dobře uvědomuji již umožňuje rozdílné nastavení pro volnoběh a pro zátěž. Pokud budou korektory v pořádku, tak event. zapalování – jestli jsem dobře našel, psal jste 60.000km na svíčkách a to může být dost.
S přáním úspěšného vyřešení Vašich problémů Ivan Vodička
Dobrý den, v minulých příspěvcích jsem psal o cukání vozidla při malých otáčkách, kdy jste mi doporučil buď vyměnit svíčky a nebo seřídit bohatost směsi. Po tomto doporučení jsem zajel k servisákovi který mi tento problém vyřešil malou změnou v bohatosti takže teď pohoda měl jste pravdu :-) Mám ještě jednu otázku. Když jedu vozidlem v normálních otáčkách a v běžném provozu tak je všechno v pořádku ale když jedu třeba na dálnici delší dobu cca 130 km/h v mám okolo 3500 tis. otáček a poté náhle potřebuji snížit rychlost (sjedu z dálnice nebo něco podobného), opět začne blikat kontrolka motoru. (když už jedu klidnou jízdou). Může i toto souviset s bohatostí směsi ve vyšších otáčkách nebo je chyba v jednotce která nepochopí že už nemusí dávat tolik plynu? |-)
Děkuji za odpověď.Mohlo by to tak být jak říkáte.Zkusím vymyslet kam hnědý drát připojit a pokud by to nefungovalo tak se ještě ozvu.Každopádně jste mě posunul zase o kousek dále :-)