Seznam příspěvků

Ivan 27.02.2014 08:49

Ještě k tomu měřiči spotřeby. Mám ho k systému Lovato, sekvenční vstřik, necelý rok. Ukazatel umožňuje manuální přechod z z plynu na benzín (což možná jde i bez něj - nevím). Dál ukazatel dobře signalizuje automatický přechod z benzínu na plyn (což je dobré vědět kvůli poklesu výkomu při přechodu). Co se týká signalizace stavu LPG v nádrži tak mi to ukazuje stále stejně: prvních 300km plynule zhasínají zelené diody a pak 200-250km svítí červená dioda, pak už je ukazatel k ničemu a musím si hlídat ujeté km.
I tak si myslím, že má ukazatel smysl a pořídil bych si ho i s tímto neduhem znova.
Kromě toho za tu cenu si možná koupíte pár rohlíků, ale na sebe si toho tak moc nepořídíte :-)

Michal K. 26.02.2014 23:49

Dobrý den, zvažuji přetavbu vozu Š. Ocatavia II, motor 1.6i 75kW,typ BSE, který systém by jste mi doporučil? Je u tohoto motoru nutno namontovat i ochranu ventilových sedel? Jak hodnotíte systémy Landi Renzo?
Děkuji

Dan 26.02.2014 20:56

Pro Andreu:
Neco na sebe. To znam. Nejlepe krajkoveho a kdyz se zeptam kde to ukazuje, tak pry nikde. Pak teda nevim proc to musi byt neco hezkeho. Kdybych si ja koupil krajkove trenyrky za 1000,-Kc, tak je nosim na kalhotach a ne v kalhotach :-D
Tak a od ted uz jen o LPG

Andrea 26.02.2014 20:32

Děkuji vám pánové,aspon jsem si v tom udělala jasno,jestli vyhodit peníze za zbytečnost nebo si raději koupit něco na sebe:))

Dan 25.02.2014 19:56

Pro Andreu:
Zobrazovani mnozstvi lpg v nadrzi je takova ... mozna hezka vec, ale po cca 2 letech provozu Dacie Logan MCV na lpg mohu rici, ze se jiz orientuju jen podle odjete vzdalenosti a prevazujiciho stylu jizdy. Takze zobrazovac mam jen pro okrasu, protoze ukazuje co chce a funguje jiz jen jako barevna hudba. A abych to nechaval kazde 3 mesice kalibrovat, tak to bych musel dojizdet jedine do Poslanecke snemovny (vtip). :-)

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.02.2014 18:09

Dobrý den Andreo,
Patrně máte na mysli zobrazování množství plynu na přepínači. Některé firmy mají cenu snímače a jeho montáže zakalkulovanou v celkové ceně přestavby. Jiné firmy (např. i naše) mají kalkulaci přestavby bez indikace, tu nabízejí za určitý příplatek. Jinak jsem rád, že jste s plynovým provozem spokojená (i když jsme přestavbu neprováděli my…).
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.02.2014 18:09

Dobrý den Pavle,
Pro přestavby Focusů 1,6 74kW používáme kromě systému BRC také Lovato či AC Stag. U těchto systémů existuje možnost nastavení přídavku benzinu. U Focusů doporučujeme aditivaci ventilů. Tu lze provést externě pomocí přisávaného aditiva FlashLube, VAP Saver atd. Další možností je nastavení přídavku benzinu ve vyšších zátěžích. Obě tyto metody lze i kombinovat. U externí aditivace existují protokoly zkušeben o účinnosti přípravků na životnost ventilů (viz např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/FlashLube---certifikovan-TUV-NORD-Mobilitat/3551.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). U nastavení přívstřiku benzinu nevím o žádném prokazatelném testování na certifikované zkušebně, jeho využití vychází z doporučení výrobců LPG systémů.
Volbu použitého plynového systému a způsobu aditivace provádíme vždy po domluvě se zákazníkem. Zohledníme konkrétní typ motoru a elektronického řízení, převládající provozní podmínky i představy a očekávání zákazníka. Následně doporučíme konkrétní provedení přestavby.
S pozdravem Ivan Vodička

Andrea 25.02.2014 17:25

A pro informaci pana Pavla,příspěvek přede mnou,mám taky Ford Focus 1,6/16(74kW),ale hatchbeck.

Andrea 25.02.2014 17:21

Dobrý den,mám předěláno auto na plyn od prosince 2013,jsem s tím moc spokojená.Jen jsem se chtěla zeptat,zda-li je součástí přestavby i kontrolka spotřeby plynu,nebot,tam kde jsem si nechala přestavbu dělat,mi řekli,že si kontrolku-denní počítadlo musím za 1000,-kč dokoupit.Na LPG stanici se tomu velmi divili.

Pavel 25.02.2014 15:59

Dobrý den,
uvažuji o přestavbě na lpg mého Fordu Focus 1,6/16V (74kW) combi r.2009. Ve vaší fotogalerii jsem zjistil,že pro tento vůz používáte zařízení fy. BRC. Zajímalo by mne zda má tento systém tzv. přívstřik benzínu a jestli je to vůbec k něčemu dobré?
Díky za odpověď. Pavel