Dobry den,
uvazuji o koupi novejsiho vozu a vaham mezi Toyotou Avensis, Hondou accordem a Mazdou 6, r.v. tak 2010, obsah 2.0 litr. Zajimal by me Vas nazor na prestavbu vyjmenovanych modelu. Ktery model se pro prestavbu hodi nejvic?
Dekuji.
Miroslav
Dobrý den tazateli č. 1757,
Přestavba Porsche Cayenne není jednoduchá ani bezproblémová. Komplikací je několik. Jednak velikost a umístění nádrže s ohledem na různé varianty vybavení vozu, a dále i nedostatek místa pro LPG komponenty v motorovém prostoru. Dalším omezením je velký výkon těchto motorů a s tím související problém s dodávkou dostatečného množství LPG z nádrže. Plyn je z nádrže odebírán v kapalné fázi, a dodávka je zajištěna pouze tlakem plynu v nádrži. Proto se občas u výkonů nad cca 250kW stává, že v akceleraci dochází k tak velkému poklesu tlaku plynu v motoru, že systém přepíná na benzin. V naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/PORSCHE/3495.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> si můžete prohlédnout, jak jsme se vypořádali s přestavbami těchto vozů, ale s motory o výkonu „pouze“ 250kW. Pro bližší posouzení možnosti přestavby právě Vašeho modelu (patrně pouze s atmosférickým motorem) bych doporučil prohlídku konkrétního vozu, zohlednili bychom provedení vozu, výkon motoru, prostorové uspořádání a Vaše představy. Až po komplexním posouzení všech aspektů bychom se mohli bavit o provedení přestavby.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobry den chci se zeptat je vhodny na prestavbu Porsche Cayenne Turbo 4,8 368kW nebo volit radsi Cayenne S 4,8 bez turba 283kW ??? A jeste jeden dotaz jak je to s prestavbou Hummer H3 3,7 V5 cetl jsem nekde ze se moc nedoporucuje v LPG ? Jaky je Vas nazor. Dekuji
Dobrý den Rudo,
V naší fotogalerii zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Nitro/3693.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> si můžete prohlédnout provedení přestavby u podobného vozu – Dodge Nitro z roku 2011 s motorem 3,7V6. Přestavbu jsme prováděli v 12/2012 při stavu tachometru 19.500km, ve 12/2013 při stavu tachometru 43.500 km u nás bylo vozidlo na servisu LPG, výměně filtrů, jízdně bez problémů. Pro přestavbu jsme použili systém BRC Seq PD s nastavením přívstřiku benzinu ve vyšších zátěžích. Spotřeba při provozu na LPG bývá o těchto vozů cca o 2 litry vyšší než při provozu na benzin.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Michale,
U Mitsubishi Grandis bych se přimlouval za aditivaci ventilů. Ale pokud Váš motor jezdí na LPG již od roku 2008 a je bez problémů, dalo by se předpokládat že provoz na LPG zvládá bez problémů a bude tomu tak i nadále (když bude provozován za obdobných podmínek jako v Německu, a za předpokladu že např. nebyla před prodejem měněna hlava válců…).
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Vašku,
U Octavií I i II bych pro přestavbu na LPG preferoval motory 1,6 74/75kW a také 1,8T 110kW u Octavií I. Jedná se o běžné, a velmi často přestavované motory. Provoz na LPG jim nepůsobí žádné problémy. Přestavět lze pochopitelně i motory 1,6 55kW, 1,8 92 kW i 2,0 85kW a některé typy motorů TSI u nejnovějších Šodovek. Ale moje „favority“ a tudíž i doporučení pro přestavbu jsem uvedl na prvním místě.
S pozdravem Ivan Vodička
zdravim...chystam se na montaz lpg do dodge nitro 4.0l rv 2007 chci nekoho poprosit o nejakou informaci.jestly to ma nejake minusi anebo nevyhody. a jestly to nekazi motor a jak se stim jezdi.kolik ma spotrebu...a tak dal...moc dekuju
Dobrý den, nedávno jsem byl velmi spokojen s Vaší vyčerpávající odpovědí s dotazem na Vás ohledně svíček na auto Mitsubishi Grandis 2.4 121 kw. Ještě by mne zajímalo jestli doporučujete přímaz na tenhle typ motoru. Na lpg už jezdí od roku 2008, koupil jsem ho z německa před půl rokem a nevím jestli má tvrzená sedla ventilů, jestli je přímaz nutný dodělat? Děkuji za odpověd a přeji hezký den.
Dobrý den,
Které motorizace u Octavie I - 1.6 do rv.2004/od rv.2005
, 1.8T 110kw, 2.0 85kw vychází při montáži LPG nejdostupněji. Jestli v tom teda je nějaký větší rozdíl - předpokládám že je.
Jak ovlivní montáž LPG u motoru s cca 100-150tis.km jeho životnost, samozřejmě při dodržení stanovené údržby. Děkuji.
Dobrý den tazateli č. 1749,
Myslím, že již brzy se dočkáte nového ceníku. Nové ceny by podle mých informací měly být u variant 3 a 4 válců Stag nižší, Lovato nepatrně podraží, a BRC o něco více zlevní. Kromě toho Vám nabídneme opět možnost splátek bez navýšení, a nebo slevy při platbě v hotovosti, patně o něco větší než byly v předchozí akci.
S pozdravem Ivan Vodička