Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kolik zhruba stojí garanční prohlídka systému LPG při nájezdu 30ti tis. km.(revize systému, kontrola fce lambda sondy, čištění+seřízení vstřikovačů lpg Valtek, čtyřválec, systém AC stag 300+).
Díky
Dobrý den Michale,
Zelených kontrolek na přepínači BRC je více, nevím přesně která Vám bliká, takže to shrnu:
Kulatý přepínač BRC má jednu horní LED diodu s proměnlivou barevností, která signalizuje stav systému a právě používané palivo, a 4 zelené LED diody ve spodním půlkruhu. Pokud horní LED dioda svítí červeně, motor používá jako palivo benzin. Když svítí zeleně, používá motor jako palivo LPG, a oranžově svítí v průběhu změny druhu paliva. Během provozu na LPG nemá blikat. Spodní půlkruh diod je určen pouze pro orientační zobrazování množství plynu v nádrži. Aby byl tento ukazatel funkční, je potřeba LPG zařízení doplnit patřičným snímačem na nádrži. Pokud není na nádrži snímač namontován (a nebo je vadný), není nijak ošetřen vstup ukazatele do jednotky, a občas se v kabelovém svazku může naindukovat určitá úroveň napětí, která způsobí, že levá krajní LED dioda spodního půlkruhu bliká, jako by byl v LPG nádrži minimální zůstatek plynu. Spodní půlkruh diod, jejich svícení, nesvícení či blikání nemá žádny vliv na funkci LPG systému.
Pokud Vám přepínač bliká jinak než jsem uvedl, bude se jednat o nějaký problém a doporučím kontrolu v servisu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
při přepnutí(systém BRC) z benzínu na plyn, se na přepínači vždy rozsvítily dvě zelený kontrolky, nyní jedna z nich stále bliká, je třeba tomu věnovat pozornost?
Předcházel tomu chvilkový slabší výkon(mírné cukání při akceleraci), přepnul jsem na benzin a po chvíli zpět na plyn, nyní vše funguje jak má, až na tu kontrolku.
Děkuji, s pozdravem
Dobrý den Davide,
Bohužel až do středy nejsem v práci, takže nemám k dispozici patřičné podklady. Proto nevím, zda nemá Váš motor přímé vstřikování paliva do válců. V tom případě by přestavba nebyla možná. Pokud se však jedná o motor s nepřímým vstřikováním do sacího potrubí a technologií Valvetronic (proměnné časování a zdvih ventilů), přestavba by byla reálná. Systém Start&Stop již LPG systémy podporují, takže by to při teplém motoru mohlo startovat rovnou na plyn. Úspěšné použití této strategie je však u každého vozu individuální. Pošlete mi proto prosím na můj mejl vodicka{yavinac]neptun-harfa.cz kontakt, až se vrátím do práce vyhledám podklady a ozvu se Vám s konkrétní nabídkou.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Bohumíre,
Podstatné je z jakého důvodu kontrolka motoru svítí – jaká se v paměti benzinové jednotky ukládá chyba.
U těchto motorů bývá přestavba bez problémů, naprostá většina (chtělo by se mi napsat 100%…) těchto motorů nám po přestavbě na LPG nerozsvěcí kontrolku – určitě ne z důvodu provozu na LPG. Takže pokud Vám svítí kontrolka motoru, je nějaký problém na voze jako takovém, a nebo na LPG instalaci. Ale bez znalosti chybového kodu, typu LPG systému a způsobu instalace (mechanického provedení i nastavení programu) se s tím nedá nic dělat. Budete se muset opět obrátit na Vaši montážní firmu, event. někam ke zkušenějším plynařům… Pokud znáte podrobnosti, můžete mi je poslat na můj mejl vodicka{yavinac]neptun-harfa.cz, zkusím bát konkrétnější.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli by byl nějaký problém s přestavbou nového Opelu Mokka A 1.6 XER 85kW. Jaký systém byste mi doporučovali, jaká by byla cena přestavby a jaký způsob ochrany ventilů? Auto má systém START-STOP, nebyla by to komplikace? Jakým způsobem by to fungovalo po přestavbě na LPG? To by vždy auto startovalo na benzín? Nebo by se tento systém raději po přestavbě úplně deaktivoval? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, po přestavbě na plyn se mi na octavii 1- 1,6 -75 kw- rok 2004 rozsvítila kontrolka diagnostiky a to jsem ujel 55 km. Bohužel mi bylo servismenem řečeno že je to normální věc a že to odstranit nejde. Máte s tím nějaké zkušenosti?
Dobrý den pane Wagner,
do těchto vozů se nám lety osvědčil typ Denso Q20PRU, máme je běžně skladem.
S pozdravem Ivan Vodička
dobrý den pane Vodička,
jaké by jste mi prosím doporučil zapalovací svíčky pro Octavii 1,6 75kW, vhodné pro LPG ?
děkuji za odpověď.
Jaroslav Wagner
Dobrý den Romane,
Pro přestavbu Škody Superb 1,8T 110kW používáme systémy sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Pro Vaše vozidlo můžeme použít zařízení AC Stag4/300, Lovato Easy Fast i BRC Sequent 24, a nebo právě zaváděnou novinku, od firmy AC systém Q-Box, vše v cenách 24-32 tis. Kč (kompletní ceník máme zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Motory 1,8T 110kW se při provozu na LPG obejdou bez aditivace ventilů. Pokud o přestavbě vážně uvažujete, můžete zavolat nebo se i osobně zastavit. Po zohlednění Vašich požadavků, očekávání ale i provozních podmínek a stavu vozu Vám doporučíme vhodný systém pro přestavbu. Pro přestavby Škody Superb používáme nejčastěji toroidní 60 litrové nádrže, ale po domluvě je možno použít i jiné nádrže. Provedení přestavby ve Vašem voze si můžete prohlédnout v naší fotogalerii, systém Stag zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Superb/3412.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> , a systém BRC zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Superb/3334.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička