Vážení návštěvníci,
z technických důvodů se budou odpovědi na vaše dotazy zobrazovat opožděně a nepravidelně, tato výjimka platí do konce tohoto týdne 22.9.2013.
Děkujeme za pochopení
Dobrý den pane Vodičko, chtěl bych Vás poprosit o radu. Jaké svíčky byste mi doporučil na vůz Škoda Fabia combi 1.2 HTP (47 kW, BME, r.v. 11/2006), přestavba provedena u vás (AC STAG 4/300 Plus). Předem děkuji za odpověď. S pozdravem M.Pospíšil
dobrý den,
chtěl bych vědět, kolik kg váží lpg načerpané o objemu cca 40 litrů (do nádrže anuloid - místo rezervy)? Zkrátka, jaká je hustota plynu pro pohon automobilů.díky za info
Přeji dobrý den, přemýšlím o přestavbě svého Renaultu Twingo r.v.2001 1,2 16V 55kw typ motoru: D4F A7 na LPG s toroidní nádrží. Můžete mi prosím sdělit, kolik by přestavba stála?
Dobrý den tazateli č. 1544,
problém bych viděl ve špatném seřízení LPG systému. Podle popisu bych hádal že máte klasický systém s centrálním směšovačem. Zkuste zjistit typ plynové řídící jednotky, a zavolejte na náš příjem zakázek na číslo 777 30 50 80 pro domluvu termínu ev. opravy či seřízení.
S pozdravem Ivan Vodička
dobrý den chtel bych se optat jestli byste nevedel či muže byt při startu auto nastartuje ale po chvilce se zadusi opetovné nastartování už to neuděla,dalši problem pri jizdě když chci pridat plyn at seto dusí nejde to do otaček ale když uberu tak se mi motor dostava do otaček potřeboval bych poradit a nebo jestly byste mi stimto mohly pomoci uvaz v servisu chtel bych skontrolovat cely motor ješte mam skoda fabia 1,4 kod motoru AQW obsah 50 KW predem děkuji za odpověd
Dobrý den Tomáši,
Současný SW Lovato umožňuje výběr nastavení vstřikovačů pouze Lovato. Pokud použijete jiné vstřikovače, provedete autokalibraci a úpravu parametrů za jízdy, auto s velkou pravděpodobností pojede. Ale dávkování nebude ani zdaleka tak přesné jako se správně fungujícími origo vstřikovači. Je to tím, že různé vstřikovače mají různě dlouhé „mrtvé časy“ (doba od začátku impulzu do vytvoření dostatečného magnetického pole pro počátek zdvihu jadýrka, doba po kterou se jadýrko otevírá, a stejně tak doby zavírání…), jinou závislost tohoto času na teplotě atd. Proto je s jiným vstřikovačem než s tím, se kterým počítá řídící program funkce celého systému výrazně méně přesná. Pak záleží i na typu vozu, jeho nárocích a emisních požadavcích elektroniky, zda pojede bez zjevných problémů ve všech režimech. Ale v otázce dalšího postupu Vám poradím – nechte si doporučit od Vaší montážní firmy, já osobně bych velmi nerad devalvoval kvalitu systému Lovato nepřesným provedením dávkování paliva jiným typem méně přesných vstřikovačů (co je platné, že to elektronika výborně spočítá, když to následně vstřikovače provedou úplně jinak…).
S pozdravem Ivan Vodička
Děkuji za odpověď,
druhý filtr mám z důvodu jistoty, protože první filtr zachycuje nečistoty a po určitém čase se na něm objevý tmavá lepivá nečistota, nicméně druhý filtr je stále čistý.
Ještě se zeptám zda je možno nahradit vstřiky v tomto systému Lovato za vstřiky např.Valtek, které se dají velice dobře a levně čistit a repasovat.
Nebo je systém Lovato závislý jen na svých vstřikovačích.
Ještě jednou děkuji za odpověď.
Zdravím Paule (kolego plynaři...)
rozebiratelné je všechno, ale jak to znovu složit...
Vím, že jsou k dispozici repasní sady gumiček na Lovato vstřikovače. Při prohlídce výrobní linky vstřikovačů Lovato Ital uváděl, že robot po sestaveni vnitřku a obalu vstřikovače provede přesné nastavení (tuším 0,4mm) a obal odporově "svaří". Ještě jsem neviděl sadu, kterou by se vstřikovač mohl po eventuelní rozborce správně nastavit a opět např zalepit či zaletovat pouzdro tak, aby drželo, ale přitom zůstal vnitřek nepoškozen a volně pohyblivý. Pokud se sada objeví, bude možné vstřikovače repasovat. Do té doby vidím jako možnou pouze výměnu.
Ať se Ti daří, Ivan
Dobrý den Tomáši,
Nečistoty a příměsi v palivu jsou problém (lhostejno zda se jedná o naftu, benzin či plyn…). Nejnovější vozy musejí mít kvůli přísným emisním předpisům přesné dávkování paliva. Proto jsou vstřikovače stále méně odolné vůči různým nečistotám. Ve Vašem případě může jít o nějakou látku která se při určité teplotě bez problému odpaří a proto projde filtrem plynné fáze, (i když pak zcela nerozumím tomu, proč máte přidaný druhý filtr, když na něm nejsou nečistoty…), ale při styku s chladnějším kovovým „vnitřkem“ vstřikovače může zkondenzovat a tím omezí jeho pohyblivost (ve Vašem případě i „přilepí“). Pokud na vstřikovači vidíte nějaké úsady, budou to odparky buďto olejového nebo pryskyřičného původu. V tom případě by mohla pomoci odmašťovadla – ale konkrétní typ který by nenarušil pryžové dosedy vstřikovače a přitom dostatečně rozpustil Váš typ úsad Vám neporadím. Osobně bych se bál různých čističů brzd, technických benzinů apod., že budou příliš agresivní na pryž. Zkoušel bych spíše odmašťovadla typu jar atp… Další možnost je, že na vstřikovači není žádná viditelná úsada a přesto vstřikovač „lepí“ – nejde otevřít. To může být dáno tím, že jsou již naleptány pryžové dosedy, a vstřikovač bude nutno vyměnit.
Ovládací napětí vstřikovačů je 12 voltů, ale napěťové špičky mohou být výrazně vyšší (jedná se skutečně pouze o kraťounké indukční špičky, ale konkrétní hodnoty jsem neměřil …).
Tolik k Vašim dotazům, případně mne můžete zítra kontaktovat na čísle našeho příjmu zakázek 777 30 50 80 (od 12.9. do 23.9. nebudu přítomen).
S pozdravem Ivan Vodička