Dobrý den pane Lukeš,
Současné systémy zobrazují stav LPG na přepínači benzin/plyn. K tomu se potřeba osadit nádrž vždy příslušným snímačem. Protože nevím jaký LPG systém ve voze máte, neumím odpovědět. Zavolejte nám na příjem zakázky, sdělte typ ŘJ LPG, a následně Vám můžeme odpovědět, zda bude domontování indikace množství LPG možné.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Mertlík,
Přestavba Nissana Qashqai je „ošemetná“. Již jsme nějaké provedli, některý jezdí bez problémů, ale setkali jsme se i s problémy. Proto jsme poměrně intenzivně pátrali po možných příčinách. Podle našich zjištění jsou u některých sérií použity jiné materiály mj. katalyzátorů, a následně se může vyskytnout problém s provozem na LPG. Nicméně nejsme schopni najít nějaký směrodatný údaj, podle kterého by se daly identifikovat vozy kde bude přestavba OK a kde nikoli. Proto jsme přestali přestavby tohoto modelu nabízet.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Aleši,
U Peugeota 407 ani Citroenu C5 bych neviděl problém, u C4 bych se přimlouval za motor 1,6 80kW. Motor 88kW je možné přestavět, ale technologie Valvetronic (VTi) představuje pro LPG určitou komplikaci, a motory THP jsou s přímým vstřikem, tam je přestavba u některých motorů zcela nemožná.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Svoboda,
I podle Vašeho zjištění je vidět, že pohon na LPG je skutečně alternativní. Jako podstatnou bych viděl funkčnost pohonu, její ekologičnost a ekonomiku. Nad „nadstavbovými“ funkcemi typu zobrazování množství LPG, výpočty dojezdů a spotřeby atd. bych přimhouřil obě oči. Potvrzujete mi moje předpoklady, že si s tím nedokáže plnohodnotně poradit ani tovární zástavba.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, blíží se mi konec platnosti LPG nádrže,tak budu potřebovat výměnu...V současnoti nezjistím kolik mám LPG v nádrži.Uměli byste mi na palubovku při výměne udělat i ten měřič??
Dobrý den pane Vodičko,
uvažuji o koupi Nissanu Qashqaie 1,6 a rád bych si ho nechal přestavět na LPG. Na vozidlo dovozce/prodejce poskytuje 5letou záruku. Přestavbou bych ale přišel o pojištění komponentů vozu, které by provozem na LPG byly nebo mohly být dotčeny/poškozeny (ventily, lambda sondy, ev. katalyzátor).
Je, prosím, nějaké pojištění, které by pokrylo ev. vady na vozidle vzniklé v důsledku provozování pohonu na LPG? Má takovéto pojištění uzavřena Vaše firma? Je nějaké pojištění, které bych mohl s pojišťovnou uzavřít sám?
Jak dlouhou dáváte záruku na svou práci a na Vámi namontované zařízení?
Jak dlouhou dáváte záruku na nepoškození ventilů, lambda sondy a katalyzátoru po Vámi provedené přestavbě?
Děkuji Vám.
S pozdravem Jiří Mertlík
Zdravím, prosím o radu. Po odcizení Focusu LPG 1.6 z roku 2005 přemýšlíme o koupi dalšího bazarového auta. máme vyhlídnuta zatím tato vozidla Peugeot 407 2.0 SW rok 2005, 2006, 2007. Citroen c4, 1.6 16V, 2006, Citroen c5, kombi, 1.8i, 16V 2006. Chtěl bych se zeptat, zdali je provoz na LPG v těchto vozidlech bezproblémový, které by bylo nejvhodnější a pokud žádné z těchto, jestli byste mohli doporučit jiné v podobné kategorii.
Mnohokrát děkujeme
Tak to vidím na vyhození kompletního škodováckého "vynálezu" z originálních LPG octavií a namontování BRC. Stejně mně to ukazuje průměrnou spotřebu o 2 litry blbě a ručička ukazatele LPG ukazuje také úplně mimo. Zkrátka se to nepovedlo a my to zaplatili. Mně chybí do konce záruky 17 000 km........ Sejdene se u Neptuna na Harfě :-)
Dobrý den Vladane,
Při průměrné úspoře 1 Kč na kilometr při provozu na LPG je při průměrné ceně přestavby 25.000,- Kč a najetým 10.000km za rok návratnost cca 2,5 roku. Také můžete použít naši kalkulačku návratnosti zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Kalkulator-navratnosti/3171.html">neptun-harfa.cz/Kalk…</a> a myslím, že se dostanete k podobným výsledkům. Na základě návratnosti a plánované doby po kterou budete s autem jezdit se můžete rozhodnout pro a nebo proti přestavbě.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Dvořák,
Je mi líto všech, kteří si pořídí LPG systém, který se následně téměř nedá držet při životě. Jedná se buďto o nové vozy, kde značkový servis například nemá dostatečné zkušenosti s LPG pohonem (ale to se nejedná pouze o Vámi zmíněnou značku!!!), a navíc neumožní servis jiným stranám. Dále se jedná i o starší plynové vozy dovezené ze zahraničí, které mohou mít tamním prodejcem také zablokován vstup do ŘJ LPG, a nebo mají namontované systémy, které se do ČR nedodávají. Nyní k Vašemu problému:
- Vstřikovače LR Med, které patrně máte ve voze se dají pořídit u oficielního dovozce Landi Renzo podstatně levněji než kus za Vámi uváděných 5.000,- i s prací. Ale bez možnosti seřízení nebo alespoň kontroly parametrů (tj. bez možnosti spojit se s ŘJ LPG) bych výměnu ani čištění nedělal.
- Můžete se „prát“ s výrobcem např. na bázi „blokové vyjímky EU“ která mu nařizuje poskytnout i jiným subjektům možnost i data potřebná k provádění oprav. Bude to však na dlouho a s nejistým výsledkem i konečnou cenou.
- Můžete se spojit s firmou zdatnou v systému Landi Renzo, je velmi pravděpodobné, že po výměně jednotky LPG by mohl být systém bez problémů servisovatelný, ale nevím, jak moc je elektronika LPG propojena s elektronikou vozu, možná byste přišel o nějaké funkce typu výpočet dojezdu na LPG atd.
- Obejít se dá každé SW omezení, ale i hackeři si nechávají svojí práci rádi zaplatit…
- Náhrada celého LPG systému (zůstala by Vám nádrž ) možná je, ale s velkou pravděpodobností byste přišel o funkce dané „fabrickým“ propojením benzinové a plynové ŘJ (typu výpočtu dojezdu na LPG, ale také možnou změnou mapy předstihu při přepnutí na LPG…).
Pokud bych se měl přiklonit k jedné variantě, nechal bych si od dovozce Landi Renzo doporučit zdatnou firmu ve Vašem okolí, a pokusit se o výměnu ŘJ LPG a následné zprovoznění plynu.
S pozdravem Ivan Vodička