Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.07.2013 14:22

Dobrý den pane Laube,
Škoda Auto používá pro své přestavby systém Landi Renzo Omegas. Vstup do řídící jednotky LPG si však Škodovka nechala zablokovat (proti neoprávněným zásahům), a proto nejsme schopni se s ní spojit. To je důvod, proč nemůžeme provádět servis těchto přestaveb. Obávám se, že Vám nezbude nic jiného, než se i nadále obracet na „autora“ Vaší přestavby – servisní síť Škoda.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 16.07.2013 14:22

Dobrý den pane Mudra,
Vozidla s motory technologie přímého vstřikování (FSI, TSI, TFSI, GDI, THP, Disi JTS, …) v současnosti přestavujeme za použití systému sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG a přídavku benzinu (viz např. zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Fabia-II---TSI/3728.html">neptun-harfa.cz/Fabi&hellip;</a> nebo zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Leon-TFSI/3775.html">neptun-harfa.cz/Leon&hellip;</a> ). Tyto motory používají principielně jinou technologii dávkování benzinu. Tomu se musejí přizpůsobit i výrobci LPG systémů. Jeden z podstatných rozdílů je v tom, že motory s přímým vstřikováním mají vstřikovače benzinu umístěny tak, že přímo zasahují do spalovacího prostoru válce (na rozdíl od dřívějších motorů, kde vstřikovače dávkovaly benzin do sacího potrubí). Při provozu na benzin je vstřikovač ochlazován odpařujícím se benzinem. Při provozu na LPG nedochází ke vstřikování benzinu, a tudíž ani k ochlazování vstřikovače. Na toto teplotní zatížení nejsou benzinové vstřikovače konstruovány. Proto výrobci LPG zařízení vyvíjejí soupravy pro přestavby přímovstřikových motorů individuelně vždy pro konkrétní motorkod. Podle provozních podmínek a zátěže motoru je kromě plynu do motoru také částečně dávkován benzin (průměrně je v plynu realizováno cca 90 až 60% paliva, a v benzinu cca 10-40%). Pro posouzení možnosti realizace přestavby je vždy směrodatný typ motoru (většinou tří až čtyřmístné označení např. SDAA, BWY, 5FV, 5FS, ...), model vozu, rok výroby a typ převodovky.
Tolik obecně k Vašemu dotazu, v případě potřeby upřesnění mne můžete kontaktovat telefonicky na čísle našeho příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Erik Gulliver 16.07.2013 14:21

Mám cca 13 let namontované LPG značky BRC na Felicii Combi. Nyní ze směšovače, v místě, kde jsou dvě fajfky s hadicemi značně uniká voda. Opravujete to a v jaké cenové hladině se bude oprava pohybovat? děkuji

Jan Mudra 16.07.2013 11:23

Promiňte. Dovolte ještě jednou k dotazu 1434. Lze realizovat i přestavbu na LPG motorů označovaných FSI, předchůdců TSI?

Děkuji Mudra

Vlastimil Laube 16.07.2013 10:12

Dobrý den.
Máte nějaké zkušenosti se servisem originální přestavby Škody octavia III? Podle autorizovaného servisu škoda, kde z nich mám pocit že plynové auto nikdy neviděli jsou vadné vstřiky, nabízená cena za jejich výměnu dosahuje skoro nové zástavby LPG. Auto je staré 3 roky a má najeto cca 40000 km, na vině je prý nekvalitní plyn a můžeme si za to tedy sami - tankujeme ale pouze na renomovaných čerpačkách. Byla by možná diagnostika závady a případné vyčištění nebo výměna vstřiků u vás? Děkuji Laube

Jan Mudra 16.07.2013 09:50

Dobrý den snad adresováno na Vás pane Vodičko?
Prosím sdělte, zda je možná přestavba na LPG nových koncernových motorů VW označovaných TSI.
Za odpovědnou odpověď, budu se podle toho rozhodovat o koupi, moc a moc děkuji.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 10.07.2013 08:26

Dobrý den pane Zejda,
Pokud běží motor i potom, co vypnete zapalování, není to normální. Pokud se jedná o plynový systém který máme v nabídce, zavolejte na příjem zakázek, můžeme si domluvit termín opravy.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Jiří,
Tato otázka by měla směřovat na jednotlivé výrobce – proč jeden vyrábí nějakou věc tak, a jiný jinak, osobně v tom problém nevidím... Domnívám se, že malá dírka v jadýrku vstřikovačů Valtec/Apache/Rail, … propojuje prostor pružinky a okolí jadýrka, a tím je zaručeno, že si jadýrko nemůže za žádných okolností svým pohybem nad sebou ani částečně stlačovat plyn, který by mohl vyvíjet na jadýrko další neznámé síly při otvírání ale i zavírání – tímto otvorem konstruktér zajistil, že vždy dojde k vyrovnání tlaků. Naproti tomu jiný konstruktér usoudil, že pravděpodobnost a riziko toho, že by proudění plynu kolem jadýrka ovlivňoval jeho pohyb je tak malá, že to za další výrobní operaci a vícenáklad nestojí. Ale třeba si to přečte skutečný konstruktér, a moje domněnky vyvrátí…
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Chomát,
Omlouvám se za pozdější odpověď, ale byl jsem několik dní mimo civilizaci a internet. Přestavba Vašeho Fusion je možná, vzhledem k roku výroby bych doporučil některé z kvalitních italských systémů z naší nabídky – ať již Lovato Easy Fast Smart, či BRC Sequent24 – akční ceny montáží jsou zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> . Dále bych pro Váš vůz doporučil nějaký způsob aditivace ventilů (ať již SW nastavení „přívstřiku benzinu“, či pomocí dodatečné aditivace FlashLube či VAP Saver) – další podrobnosti jsou zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Ochrana-ventilovych-sedel/3467.html">neptun-harfa.cz/Ochr&hellip;</a> . Pokud byste chtěl další podrobnosti ohledně přestavby, můžete mne kontaktovat telefonicky na příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Zejda 09.07.2013 21:05

Dobrý den, dnes jsem jezdil Almerou a po vypnutí klíčku motor vesele běžel dál, zasunul jsem tedy znovu do sp. skříňky a musel jsem přepnout na benzín aby došlo ke zhasnutí. Je to normální nebo se mám u vás zastavit. Děkuji.