Dobrý den,
v listopadu jsem si u Vás nechal přestavět svůj vůz Nissan Primara P12 na LPG, zařízení Lovato. K chodou plynového pohonu nemám žádné připomínky, to funguje bezvadně. Včera jsem zběžně prohlížel motor a přišel na to, že jedna hadička co ústí přímo do motoru (hadička týkající se lpg zařízení) je ve svém ohybu popraskaná po celém svém obvodu. Chci se zeptat, je třeba se objednat na kontrolu vozu nebo mohu přijet kdykoliv? Případně jestli se mám znepokojovat či ne, jelikož vše zatím funguje. Děkuji Richard Heřman
Dobrý den Tomáši,
Pošlete mi na mejl vodicka[zavinac]neptun-harfa.cz nějaký kontakt na Vás. Mechanik který toto vozidlo přestavoval zde dnes není, ale v pátek Vám budu schopen dát podrobnou informaci o přestavbě tohoto kousku.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Petře,
Pro toto vozidlo používáme svíčky Denso Q20PRU.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Pavlo,
Nevím jaké zařízení od firmy Tartarini máte ve voze, jejich různé systémy (TEC99, Etagas, Sequent) používaly různé přepínače, které však vypadaly naprosto identicky, pouze měly jiné funkce. Protože systém Tartarini nemontujeme, doporučím obraťte se na Vaši montážní firmu, event. na nějakého dealera Vašeho LPG systému.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
mám Renaulta Clio III kombi 2010 (1.2 55kW). Ve vaší fotogalerii jsem našel, že jste stejné již předělávali, chtěl bych se zeptat jak je to s nádrží umístěnou pod autem. Musí se vyříznout prolis jak je umístěný hever pro 51L nádrž. Ten otvor zavaříte nebo se pouze utěsní okolo nádrže, aby nešli nečistoty do kufru? Měl bych zájem o předělávku, ale mam obavy z toho narušení karoserie. Děkuji za odpověď
Dobry den,mám dotaz jaké doporučujete svíčky na Felici rv.1995 předelaná na lpg,dekuju.Petr
Dobrý den pane Vodičko,
prosím o radu. V autě mám namontován systém Tartariny. Malý LPG budík zobrazuje zelená - plyn, oranžová - benzín a nahoře je vetší červená dioda. Tato červená dioda začíná poslední dobou při rozjezdech a při tahu problikávat. Bohužel v servisní knížce není tento typ Tartariny budíku popsán. Můžete mi prosím sdělit, co přesně červená dioda znamená? Předem velice děkuji
Dobrý den Radku,
Moje zkušenosti jsou takové, že po přestavbě dochází k nárůstu spotřeby cca o 1-2 litry (u běžných motorů). Naopak jsem nedůvěřivý k oficiálním údajům o spotřebě tak jak píší výrobci – to bývá laboratorní simulace v ideálních podmínkách. Pokud jste jezdil před přestavbou dlouhodobě za 9,2 a nyní za 11,5, je to již značný nárůst. Pokud Vám však nesvítí na palubce kontrolka motoru, lze předpokládat, že benzinová ŘJ nevyhodnotila složení směsi jako špatné. Tudíž není mnoho cest jak spotřebu snížit, nabízejí se pouze přechodové režimy a režim Open Loop (téměř plně sešlápnutý pedál plynu). Předpokládám, že Vám montovali systém Lovato. Tento systém máme v nabídce, kontrolu i úpravy nastavení za jízdy jsme schopni provádět (pokud to nebude v rozporu se zárukou např. při prodeji nového vozu atd). V případě potřeby mne můžete kontaktovat na mejl, a nebo na tel. čísle příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,
rád bych se zeptal, zda se Vám jeví níže popsaný nárůst spotřeby lpg po přestavbě odpovídající, nebo jestli je potřeba nechat systém seřídit.
Přestavbu mi namontoval Autobond Group do auta KIA Sportage , motor 2 l, 105 kw. Průměrná spotřeba dle TP je uváděna 8,2 l/100 km, reálná před přestavbou byla cca 9,2 l . Po přestavbě a ujetí cca 5 000 km je průměrná spotřeba 11,5 l/100 km lpg a cca 1 l/100 km benzinu. Celkově je tedy nárůst oproti původní reálné spotřebě asi 36 %. Byl mě deklarován nárůst spotřeby asi 10%, proto jsem nyní nespokojen a doufám, že seřízením by se to mohlo zlepšit . Děkuji
Dobrý den Pavle,
ano, do přeplňovaných motorů přímaz ventilů nemontujeme. Zkušenosti z přestaveb turbomotorů jsou dobré a nenaznačují nutnost řešit dodatečnou ochranu ventilů.
S pozdravem Ivan Vodička