Dobrý den tazateli 1174,
Pokud si dobře pamatuji, pro Toyotu Avensis s přímým vstřikováním není k dispozici sada pro přestavbu na LPG, proto Vám přestavbu tohoto vozu nenabídneme.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Marku,
Po novelizaci je součástí povinné výbavy „pevně uchycená rezerva“ (na rozdíl od předchozího znění, kde bylo uvedeno pouze „rezerva“). Pokud jste s tím měl na STK problém, kontaktujte náš příjem zakázek. Domluvíte si termín, a rezervu uchytíme. Běžně se jedná o nýtovací matici zalisovanou do podlážky kufru, ke které se rezerva většinou přes otvor v koberečku přišroubuje. Podrobnosti a termín si domluvte nejlépe telefonicky na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, pročítám fora, jezdím na plyn 25 let, měl jsem aut a s holandskými,italskými i polskými zařízeními, a mám zkušenost, že ani nezáleží na typu lpg, ale na kvalitě montáže a profesionalitě provedení, vždy vybírám firmu která toto dělá aspoň 15let, jelikož v poslední době se vyrojilo nějak moc dobrodruhů z kterých jde strach, jsou mezi nimi i značkové servisy Hyundai, Renault, Peugeot.Co mohou umět tito ,,novicové", kteří vždy lpg jen odsuzovali? co si o tom myslíte? nebudou tyto firmy hrobaři lpg v ČR? DÍKY A MĚJTE SE
dobrý den,
nedávno mi do octavie firma namontovala LPG systém Lovato. Reduktor (-jestli to říkám správně,tzn.kam vede plyn, aby se zahřál) je namotován na předním okraji motorového prostoru. Náhodou to nedávno viděli v jiné montážní firmě a řekli, že to mělo být schováno více uvnitř v zadu, jednak kvůli rychlejšímu zahřátí v zimě, a také, že to tam je dost na ráně např. soli apod., přestože je tam provizorní plastová clona.
Co si o tom myslíte
Dobrý den,
máme vozidlo Dodge Journey 2.4L, které jsme jsme kupovali již s LPG a mělo najeto cca 30tis.km. Teď při 90tis.km jsme absolvovali opravu zatlučených ventilů - hlava byla v pořádku, nově vymezili vůli ventilů.
Ve zmíněném servisu jsme se ptali co a jak do budoucna, systém přimazávání ani nedoporučili ani nezavrhli. Taktéž na webu byly názory pro i proti, dokonce i v servisu LPG, kam standardně jezdíme na revize, nám řekli, že nám přimazávání namontují, ale dle jejich názoru to jsou zbytečné peníze. Spíše nám doporučili nechat "vytvrdit" hlavu a ventily.
Prosím, jak se vy díváte na problematiku ochrany ventilových sedel. Koukal jsem, že do některých vozidel montujete, do jiných ne. Konkrétně naše vozidlo a ani stejný koncernový motor JEEP či Chrysler v seznamu nemáte. Tak nevíme zda mazání nechat namontovat, nebo ne.
Dobrý den, mám zájem o montáž LPG do vozu Toyota Avensis T 25 s motorem 2.0 ,kód motoru 1AZ-FSE. Vím že se jedná o motor s přímým vstřikem. Prosím o sdělení, zda provádíte přestavbu tohoto typu motoru na LPG a případně cenouvou nabídku.
Děkuji.
Dobrý den,
Mám od vás namontovaný LPG již přes rok na feldě combi a zatím spokojenost.Nicméně jsem byl tento týden na STK (ve Vysočanech) kde mi bylo vytýkáno že rezervní kolo není upevněno.Mám ho ve futrálu v kufru volně ložený.Jak toto řešíte? Děkuji.
Dobrý den Jirko,
Záleží na tom, o jaké obavy a jaký vůz se jedná.
Pokud máte obavy z vyřízení eventuelní záruční opravy z důvodu poruchy vozu po přestavbě na LPG, doporučím domluvu s Vaším prodejcem. V minulosti jsme přestavovali poměrně dost vozů ve stáří do jednoho roku (viz naše fotogalerie), některé i zcela nové ještě před jejich prodejem koncovému zákazníkovi (zákazník chtěl koupit vozidlo již s LPG pohonem, prodejce nechal nové vozidlo u nás přestavět na LPG a až potom jej prodal). Pokud se Vaše obava týká eventuelní záruční opravy LPG zařízení, tu budete uplatňovat u nás. Pro získání více informací a „naředění“ Vašich obav se můžete zastavit ve všední den mezi 7 a 17 hodinou v příjmu zakázek Neptun Harfa. Pokud by i potom Vaše obavy převládaly, nezbude Vám bohužel nic jiného než jezdit na benzin (alespoň během záruky na vůz), a nebo se poohlédnout po jiné firmě, které budete více důvěřovat.
S pozdravem a přáním dobrého rozhodnutí Ivan Vodička
Dobrý den,
mám takové dilema... Nevím, jestli si mám u vás nechat namontovat LPG do nového auta, protože se bojím možných problémů v případě, že bych musel uplatnit záruku...
Dobrý den pane Lucas.89,
Systém Elpigaz nemáme v nabídce, a proto Vám nepomůžu (nemáme k dispozici propojovací interface ani patřičné SW vybavení). Nicméně podle Vašeho popisu bych tipoval na nesprávně nastavený přepočet signálů pro LPG vstřikovače (uvádíte, že až po cca 2 minutách jízdy na LPG problém zmizí – je možné, že za ty dvě minuty se dorovnají adaptace pro přepočet dávky z benzinu na plyn). Ale to jen hádám, také je možné, že je např. systém poddimenzován pro výkon 132kW Vaší Octavie RS. Pokud si s tím Vaše montážní firma neporadí, doporučím navštivte jiného dealera systému Elpigaz.
S pozdravem Ivan Vodička