Dobrý den, mám vůz Octavia RS 1.8T.
Systém Elpigaz EOBD, reduktor Vega-i, vstřikovače Valtek 30.
Mám problém po přepnutí z BA na LPG a to takový, že po přepnutí kolísají otáčky a za jízdy přechody mezi akcelerací / decelerací trhají motorem respektive celým autem.
Tento problém nezávisí na teplotě motoru, dělá i po manuálním přepnutí zahřáteho motoru a problém zmizí až jízdou na LPG asi po 2km.
Čím je venku větší zima, tím se to víc projevuje.
Montážní firma provedla výměnu pístků v liště + seřízení atd. Reduktor je dán nový.
Už si s tím neví rady.
Prosím o Váš názor, případně zda-li si myslíte že jste schopni toto opravit nebo máte podobné zkušenosti u nějakého vozu.
Děkuji.
Paule, děkuji za doplnění...
Ivan Vodička
(omlouvám se za vstup do konverzace)
1164 Aleš
Máte mylné informace o systému. Starý (možná i nový) Landi Renzo - Omegas pracoval tak, že když zapnete klíček, rozsvítil se vám přepínač...cca 10-15sec. Pokud neprovedete start, tak přepínač vypne. Pokud byste i po 20 sekundách se zhasnutým přepínačem nastartoval, přepínač se rozsvítí. Jedná se o zcela běžné chování systému.
POkud vám přepínač zhasíná při nastartovaném motoru, teprve závadu řešte.
Dobrý den Aleši,
Děkuji za důvěru, Váš technik má k dispozici auto i diagnostiku a přesto nemůže odhalit příčiny, a Vy věříte, že budu na dálku lepší „věštec“ a uhodnu co trápí Vaše auto...
Dobrá, zkusím si střelit: napájení tohoto systému je ze dvou míst, jedno je na +30, nejčastěji se zapojuje přímo na akumulátor (neméně důležité je ukostření, opět bych doporučil – svorku akumulátoru). Druhé napájecí místo má být +15 „pod klíčkem“, a tady bych čekal zradu. Některé vozy mají v okruzích napájení spotřebičů přídržné kontakty či zpožďovací relé, a já bych hádal, že +15 není připojena na okruh, kde je spolehlivých +12V (po nastartování 13,5 až 14V) po celou dobu zapnutí zapalování (napětí odpadá během startování, nebo pokud se nenastartuje tak se po 15 sec. odpojí atd.) Pokud však zhasne přepínač až chvilku po nastartování motoru, můžou být špatně propojené kabely odpojující benzinové vstřikovače – takže kontrola kabeláže odpojující BA vstřiky. Takže rada je jasná, měřit a kontrolovat.
S pozdravem a přáním pevných nervů Vašemu montážníkovi Ivan Vodička
Dobrý den Aleno,
Koncernové motory 1,4 63kW jsou velmi často přestavovány na LPG, jejich provoz je dostatečně spolehlivě prověřen a je bez problémů. Cena montáže je podle ceníku 25.900,- až 32.800,- Kč podle typu použitého plynového systému. V současnosti máme slevovou akci (více zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">www.neptun-harfa.cz/…</a> ). Životnost motoru nebude provozem na LPG ovlivněna, při provozu na LPG přibude nutnost provádět pravidelně jednou za 10.000 km nebo 12 měsíců Revizi LPG (do 400,- Kč), a navíc jednou za 20.000 km výměnu LPG filtrů (cca 500,- až 1.500,- Kč podle typu). Pokud budete chtít další podrobnosti, můžete se na nás obrátit na čísle příjmu zakázek 777 30 50 80, a nebo mi napiště mejlem na adresu: Vodicka[yavinac]neptun-harfa.cz, obratem bych Vám poslal požadované informace.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, nechal jsem si nainstalovat sekvenční vstřikování Landi Renzo Omegas, ale bohuzel technik nemůže přijít na závadu, kterou system vykazuje. Po zapnutí klíčku se mi standartně rozsvítí na přepínači oranžová dioda benzinu, ale po 15s zhasne. Podle mých informací by měla svítit stále, případně se přepnout na provoz na LPG. Kontrolka ale vždy zhasne, ikdyž během těch 15s prepnu na LPG manualne. Kontrolovali mi napájení (to by mělo být v pořádku) i celé zapojení, ale netuší kde je chyba. Dokážete mi prosím poradit, kterým směrem se ubírat? Děkuji
Dobrý den,chtěla bych předělat auto na LPG,cenu návratnosti jsem si vypočítala na vaší kalkulačce,dotaz zní_jsou nějaké vady po užívání lpg na motoru,jaká je životnost motoru a servis lpg?zabezpečení atd.....a konečná cena celé montáže??děkuji (seat leon,2009,1,4,63kw,nyní benzín)
Dobrý den,
Lovato (podobně jako BRC) je pro Vaše vozidlo dobrá volba, aditivaci ventilů bych jednoznačně doporučil, finanční náročnost FL/VAP není nijak výrazná, 1 litr s cenou v řádu 500,- Kč vystačí na cca 10.000km, ale jak správně píšete, vyžaduje určitou pozornost (na rozdíl od přívstřiku benzinu). Na volbě typu aditivace bychom se domluvili při eventuelním zadání zakázky. Obávám se že do prolisu pro rezervu se nevejde žádná plynová nádrž, prolis bývá cca 13-15 cm hluboký, a nejnižší toroidní nádrž má výšku 18 cm a má velikost 35 litrů. Toroidy montované do Fordů Fusion v naší fotogalerii
zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Fusion/3197.html">neptun-harfa.cz/Fusi…</a> mají výšku 22 cm a kapacitu 48 litrů. Na velikosti nádrže bychom se také domluvili při eventuelním zadání zakázky.
S pozdravem Ivan Vodička.
Dobry den, zvazuji LPG do Fordu Fusion 1.4 duratec rv2007 . Vaham mezi systemy, ktere nabizite, Lovato nebo neco jineho ? Co se tyka ochrany v. sedel, predpokladam, ze ekonomika provozu bude vyssi pri FL/VAP , nez s privstrikem , z druhe strnay mam rad bezudrzbove veci. Jaky max. toroid by do vozu sel dat bez upravy roviny kufru a jaky rekneme s tim, ze bych vyrovnal navysene dno rekneme do 3 cm - ma toto nejaky vyraznejsi vliv na kapacitu toroidu ?
Dobrý den Čestmíre,
v ČR je předepsané označení vozidel na LPG žlutou kulatou nálepkou s nápisem LPG v pravém rohu zadního okna, a malou s nápisem LPG u přípojky plnění.
S pozdravem Ivan Vodička