Dobrý den.Chtěl bych od Vás poradit. Mám felicii 1,3 sekvenční vstřikování reduktor BRC a netopí mi. Přívod vody do reduktoru je od motoru a zpátečka z reduktoru je do zpátečky z topení. Je to tak správně zapojené! Děkuji za odpovědˇ
Dobrý den, jak typ systému by jste doporučili pro vůz Peugeot 407 coupé 3.0i V6 r.v. 2005
Dobrý den Viktore,
Přívstřik benzinu se u systému Lovato aktivuje po překročení určitých otáček a doby vstřiku. Pokud se nastaví např. aktivace přívstřiku na 3 ms nad 3500otáček a nad 15 ms, bude se dít následující: při provozu do této hranice pojede vozidlo pouze na LPG (typicky při běžném městském provozu), a tudíž nedojde k žádné spotřebě benzinu. Při jízdě nad 3500 otáček a větším zatížení (impulzy nad 15ms – jízdy do kopce či akcelerace event. vyšší rychlosti) bude cca jedna pětina paliva dávkovaná v benzinu, a zbývající 4/5 paliva budou dávkovány v plynu. Z toho plyne, že se na Vaši otázku nedá jednoznačně odpovědět, protože záleží na způsobu jízdy a nastavení, v uvedeném příkladu od 0 do 20% celkové spotřeby.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Vladimíre,
Systém Lovtec Magic G4 nemáme v nabídce, tuto novinku již neznám, a proto ji ani nemohu hodnotit. Jednu radu, bych pro Vás však měl, pro přestavbu si vyberte firmu které důvěřujete a od nich si nechte poradit, který systém z jejich nabídky (pokud skutečně montují více systémů – někdo montuje pouze jeden, a ostatní má v nabídce „pouze do počtu“ – téměř nikdy je ani nenamontoval…) Vaší Toyotě doporučí.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Stando,
Zjednodušeně řečeno lambdasonda dává okruhu řízení bohatosti zpětnou informaci o složení výfukových plynů (přesněji informaci o přítomnosti kyslíku ve výfukových plynech), a podle těchto údajů se provádějí korekce v dávkování paliva. Takto probíhá řízení bohatosti i při provozu na LPG. Pokud je lambdasondy vadná, neprobíhá řízení bohatosti směsi, tudíž nemůže být provoz motoru v pořádku.
S pozdravem Ivan vodička
Dobrý den,předně děkuji za odpověd.Doporučuje te Lovato s přívstřikem benzínu,zajímala by mě spotřeba přivstříkávaného benzínu??
jeste bych dodal ze jezdim z 80% po meste a 20% delsi trasy.rocni najezd kilometru je asi 15-20tisic km.dekuji mockrat
Dobry vecer p.Vodicko mam Toyotu Corollu Verso rok 2002 obsah 1.8 99kw a nemohu se rozhodnout s montazi lpg mezi dvema systemy lovato a lovtec magic 4 coz je pry udajne novinka.nemohl by jste mi prosim poradit?nerad bych slapl vedle.moc vam dekuji za odpoved Vladimir
Dobrý den pane Vodičko.Chci se zeptat jak velký vliv může mít lambda sonda na funkci LPG.Děkuji za odpověď Standa
Dobrý den pane Labudik
Odpověď jsem odeslal na Váš mejl.
S pozdravem Ivan Vodička