1000 omega 3.Oi 29.11.12 13:38
Uveďte zde na sebe kontakt (nejlépe email). Budu Vás kontaktovat. Možná vám dokážu pomoci, pokud ovšem váš problém je pouze v LPG zařízení, tzn. po benzínové stránce jste bez problému.
Dobrý den Pavle,
je spousta řidičů, kteří jezdí s vozem na LPG přes 10 let, je spousta řidičů, kteří na LPG najezdili i stovky tisíc kilometrů. Pochopitelně existují i řidiči, kterým se rozbil motor, ať již jezdili na plyn, benzin či naftu. Vždyť opraváři motorů existují déle než pohon na LPG. Další argument pro podporu LPG pohonu je i fakt, že mnohé automobilky či prodejce již nabízejí i nové vozy na alternativní pohon LPG. Nicméně Váš model jsme ještě nepřestavovali, a podle schemata zapojení řídící jednotky se u něj může vyskytovat komplikace z důvodu způsobu řízení tlaku benzinu. Pro přesné posouzení možnosti přestavby doporučuji Vaši návštěvu (pochopitelně i s vozem), po prohlídce bychom se mohli domluvit na dalším. Ev. bližší podrobnosti na našem příjmu zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Jardo,
u Citroena Berlingo není nutná aditivace ventilů.
S pozdravem Ivan Vodička
dobrý den, delší dobu přemýšlím- o přestavbě svého vozu ale neustále slyším jaké jsou s tim problémy.. např: zničení motoru( upálění sedla ventilu) časté poruchy se zapalováním a pod. a kontroly. rád bych se tomu vyvaroval a chtěl bych aby mi auto sloužilo bez žádných problémů. Je to vubec možné s přestavbou? jezdím docela často krátké trasy a rád na to občas pořádně šlápnu. Mám saab kombi V6 2.8 turboaero 184kw rok 2005. vyplatí se přestavba u takovéhoto auto? jezdím cca za 12L na 100km za kolik bych mohl jezdit na lpg? Jakou životnost má zhruba přestavěné auto? za rok najedu cca 15 tis. km.Mám z toho pořád strach ale chci ušetřit za benzín.. potřebuju přesvědčit že do toho mám jít.:-)
Dobrý den .Mám citroen berlingo 1.4 rv.2006 chtěl bych namontovat lpg.Je u tohoto vozu nutný přímaz pro ochranu ventilu.Děkuji
Dobrý den Petře,
patrně máte ve voze systém s centrálním směšovačem, a při prudší akceleraci dochází k tzv. zpětnému zášlehu - střelí to do sání. To je velká nectnost starších systémů se směšovačem - u sekvenčního vstřikování to již nehrozí. Na vině může být nejčastěji výpadek zapalování - svíčky, kabely, cívka, ale také netěsnost sacího traktu, seřízení a další. Doporučuji kontrolu zapalování, seřízení a následně se vyvarovat prudkého přidávání zejména z nízkých otáček. U těchto systémů se nedá zpětný zášleh zcela vyloučit.
S pozdravem Ivan Vodička
Vážený pane Vodičko,
moc děkuji za info, zbytek systému si odvzdušnit dokážu. Vím, jak mají frantíci nešikovně řešené odvzdušnění. Nicméně se Vás ještě zeptám na jeden problém. Popíšu Vám situaci: mám tam dvojku, minimální rychlost, cca 1200 - 1500 otáček; v tuto chvíli když přidám plyn, motor se na vteřinu jakoby zastaví, ozve se rána (nevím, jestli to práskne do výfuku nebo do sání) a pak to už normálně jede. Máte tušení, čím by to mohlo být? Pokud pojedu přes jedničku a nebudu motor tahat dvojkou z nízkých otáček, tak se to nestane.
Děkuji, s pozdravem
Dobrý den Petře,
reduktory LPG nemají žádný odvzdušňovací šroub. Většinou se systémy vyhřívání reduktoru odvzdušní po nastartování, ev. ujetí několika málo kilometrů - pak je potřeba zkontrolovat a doplnit chladicí kapalinu. Některé zejména francouzské vozy mají odvzdušňovací šroubky na hadichích k chladiči, ev. i topení a tělese termostatu. Jinak máte pravdu, pro správnou funkci LPG systému musí být reduktor dostatečně vyhřívaný. Pokud chcete vědět na co je určitý šroub na Vašem reduktoru, pošlete nejlépe mejlem foto, podle typu reduktoru odpovím.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Hrubeš,
nevím jaké zařízení od firmy Landi Renzo máte, ale doporučím, obraťte se na servis, kde Vám měnili membrány. Současně s repasí reduktoru by mělo být i seřízení systému - změní se parametry funkce reduktoru, a na ty je potřeba přizpůsobit nastavení (ať již u sekvenčního vstřikování nebo i starších systémů se směšovačem). Podle popisu bych hádal spíš na systém s centrálním směšovačem.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
mám Citroen Xantia I 1.8 8V LPG Lovato; teď mi dělali v dílně nějakou opravu motoru, kvůli které bylo nutno vypustit vodu. Auto nyní vpohodě jezdí, jen mi ho vrátili se zavzdušněnám topením. Tak mě napadlo, jestli bych náhodou neměl nějak odvzdušnit i lpg reduktor. Přeci jen se blíží mrazy a reduktor svojí teplotu potřebuje. Proto mám dotaz, zda je běžná praxe, že se po výměně chladící kapaliny auta standardně odvzdušňuje reduktor, případně jak se to dělá. Vedle vstupu vody do reduktoru je jakýsi dlouhý "šroub" s jehlou na konci, ale nejsem si jist, k čemu slouží.
Děkuji za radu, s pozdravem