Dobrý den,
chtěl bych si pořídit auto na lpg a rozhoduji se zda si pořídit starší felicii na lpg nebo si nechat plyn namontovat do octavie r.v. 2011, 1,6V. Jaký prosím na to máte názor. Bude mít provoz na plyn vliv na životnost auta a kolik prosím stojí montáž.
Děkuji
Dobrý den,
mám na svém Picassu 1.8 16V 85kW namontován systém STAG 300, najeto něco přes 20tis. km a čeká mě výměna filtrů. Chtěl bych poprosit o přibližnou cenu i s prací a info, zda se jedná o práci na počkání nebo je vůz třeba přistavit na delší dobu. Děkuji.
Dobrý den Davide,
Jsem rád, že Vám LPG slouží k Vaší spokojenosti. Ohledně ukazatele množství LPG na přepínači to bude horší. Podle našich zkušeností je tento údaj poměrně nepřesný, pouze orientační. Navíc u Vašeho vozu je snímač pod vozem, (předpokládám že máte toroidní nádrž místo rezervy…) a tudíž je vystaven všem nepříznivým vlivům – zejména vlhkosti a solím. A elektrický převodník ani konektor není vyroben ve vodotěsném provedení, což podle našich zkušeností negativně ovlivňuje jeho funkci i životnost. Pro změnu nastavení úrovní je vhodné přijet s prázdnou nádrží – můžeme pak zadat do ovládacího SW skutečné hodnoty signálu pro prázdnou a po dotankování i plnou nádrž.
S pozdravem Ivan Vodička
...příspěvek 916 je de mne, nyní již s podpisem :-)
Dobrý den,
na jaře jsem u vás byl na seřízení LPG (Stag 4 plus)ve Fordu Galaxy II. Od té doby s plynem nebyl problém a kontrolka check engine zůstává zhasnutá. Tímto děkuji za dobrou práci. Čeká mě pravidelná revize LPG. Zjistil jsem, že diodový ukazatel množství LPG začal ukazovat hodně nepřesně. na nádrž ujedu cca 400 km. První diody zhasínají relativně pravidelně (po ujetí 50 - 70km), rezerva se nerozsvítí někdy vůbec, někdy na ní ujedu 100 km). Je možné tuto závadu odstranit? Pokud ano, je nutné přijet s prázdnou nádrží nebo v ní může být plyn? Děkuji a přeji pěkný den.
Dobrý den,
systém Tartarini nemáme v nabídce. Reduktor Tartarini si pamatuji, ale jednotku Tau Duo neznám. Přesto se pokusím o radu, i když pochopitelně nemohu vědět co Vašemu Fiatu skutečně chybí. Podle popisu bych tipoval reduktor, ale jestli ho někdo repasoval, tak bude problém jinde (pokud byla repase úspěšná...) Za předpokladu, že občas musíte přicpat sání aby se motor udržel na volnoběh, a občas nikoli, napadá mě např. klapka přisávání teplého vzduchu (pokud ji Vaše Marea má...). Ale nejlepší by bylo obrnit se trpělivostí, a najít odborníky na Tartarini. Pokud byste chtěl, pošlete mi kontakt na mejl vodicka[zavinac]neptun-harfa.cz , zkusil bych Vás někam nasměrovat.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
Prosím o jakoukoliv radu. Vlastním fiat marea 1.6 16V. Tento automobil jsem koupil už po přestavbě na LPG jedná se o tartarini s řídící jednotkou Tau due. Pořád s LPG je nějaký problém v servisu mi vyměnili membrány a seřídíli řídící jednotku, vyměnili krokomotorek, skontrolovali elektromagnetický ventil, ale fungovalo to týden a začlo to zlobit znovu. Jedná se o problém že na volnoběh motor neběží sám, musím ucpat sací otvor a nechat jen malý průduch vzduchu pak tak nějak běží ale jinak při otáčkách cca 1000 je směs strašně chudá a při přidání plynového pedálu střílí do sání a při vyšších otáčkách směs velmi bohatá. Jinak když jedu tak se chová motor normálně na lpg jede motor má i celkem sílu ale vyřadím pustím plyn a chcípne. Prosím o radu ani v servisu si nevědí rady a už to stálo hodně peněz. Moc Vám děkuji za jakýkoliv Příspěvek.
Dobrý den Milane,
U Vaší Merivy bych nějaký způsob ochrany ventilů vřele doporučil. Někdo upřednostňuje přívstřik benzinu, někdo naopak aditivaci FlashLube (FlashLube má k dispozici „dobrozdání“ německé zkušebny TUV – podrobnosti jsou zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/FlashLube---certifikovan-TUV-NORD-Mobilitat/3551.html">neptun-harfa.cz/Flas…</a> ). Pochopitelně je možné použít i oba systémy zároveň, budou se svým způsobem funkce doplňovat.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Tomáši,
Systém LR Omega nemáme v naší nabídce, ale na diagnostiku bychom si troufli (diagnostický SW včetně kabeláže máme, občas se u nás nějaký vůz s tímto systémem objeví…). Zkuste však jezdit např. tři dny po sobě pouze na benzin (bez jediného přepnutí na LPG), zda se problematika studených startů a neklidného volnoběhu upraví nebo nikoli. Podle toho bychom pak zvolili další směr opravy event. zúžili okruh „podezřelých komponentů“. Následně můžete zavolat na náš příjem zakázek 777 30 50 80 a domluvit si návštěvu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Petře,
U Nissan Almera Tino 1,8 je přestavba na LPG se systémem sekvenčního vstřikování plynné fáze možná. Neexistuje konkrétní hranice najetých km po které přestavba možná není, vždy je podstatný faktický stav konkrétního motoru.
S pozdravem Ivan Vodička