Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.11.2010 18:17

Dobrý večer pane Sýkora,
Vaši Octavii z roku 1998 s motorem 1,6 74kW bychom mohli přestavět se zařízením AC Stag4 s cenou 27.000,- Kč. Systém sekvenčního vstřikování AC Stag 4 je základní model řady AC Stag 4/Stag300 xxx. V porovnání s výkonnějším typem Stag 300 Plus používá stejné mechanické komponenty, ale zjednodušenou verzi řídící jednotky. Pochopitelně můžeme pro přestavbu Vaší Octavie použít i vyšší modelové řady plynových systémů. Vozidlo by u nás bylo cca 1-2 dny.
Děkuji za Váš zájem, Ivan Vodička

Zelingr Richard 24.11.2010 18:14

Dobrý den.Zajímala by mne cena přestavby citroen C5 1,8 r.v. 2009 a jak dlouho trvá.Děkuji.

Jan Sýkora 24.11.2010 17:52

Dobrý den,
mám Škodu Octavii r.v. 1998 1.6 74kw. Kolik by stála přestavba na LPG a jak dlouho zhruba přestavba trvá.
Díky za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.11.2010 11:50

Dobrý den pane Cyprián,
Vašeho Voyagera bychom mohli přestavět na LPG za použití zařízení AC Stag 300 Plus s cenou přestavby 34.000,- Kč. Jedná se o systém sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Systémy sekvenčního vstřikování, které máme v nabídce, pracující na stejném principu. Pokud je vozidlo vybaveno palubním počítačem, je na něm zobrazována hodnota spotřeby i při provozu na LPG. Protože se však jedná o vypočítanou (nikoli změřenou) hodnotu, je tento údaj při provozu na LPG pouze přibližný. Skutečná spotřeba plynu bývá o cca 1-2 litry jiná, než udává palubní počítač. Dojezd Vám bude ukazovat pouze ze zásoby benzinu v benzinové nádrži. Velikost nádrže je dána konkrétním uspořádáním Vašeho vozu (např. ji může ovlivnit pohon 4x4, přítomnost tažného zařízení…), orientačně můžete počítat s cca 50 litrovou nádrží. Přesný typ a velikost určujeme individuálně po změření konkrétního vozu.
Děkuji za Vaši poptávku, Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 24.11.2010 07:47

Dobrý den pane Kopecký,
pro přestavbu Vaší Audi s osmiválcem o výkonu 246kW jsem Vám minulý týden doporučoval pro přestavbu systém BRC. Zkušenosti které mám za roky strávené v problematice přestaveb na LPG jsou takové, jaké jsou. Z toho čerpám, a vždy se snažím pro své rady vybrat to řešení, o kterém jsem přesvědčen že jde o řešení nejlepší. Pochopitelně co člověk, to názor, jiní lidé mohou mít jiné (a neříkám že horší) zkušenosti, ale to jsou jejich, ne moje zkušenosti. Moje doporučení je vždy dáno názorem, který mám, a ten se v případě Vašeho vozu za tento týden nezměnil.
Na druhou stranu pokud doporučuji do Vašeho vozu BRC, neznamená to, že by vůz se systémem AC Stag 300 (minimálně ve verzi Plus) nejezdil – naopak, jsem přesvědčen o tom, že i zařízení Stag od verze 300Plus bude fungovat dostatečně kvalitně. Přesto jsem doporučoval BRC. Například proto, že u takového vozu předpokládám, že najezdíte poměrně dost kilometrů, takové vozidlo se běžně nepoužívá pouze k víkendovým jízdám na chatu. A potom určitě oceníte např. větší životnost vstřikovačů, či stálost parametrů nastavení. (viz moje názory a hodnocení obou systémů ve starších příspěvcích). Další důvod je např. prostorové uspořádání motorového prostoru – reduktor typu MAX od BRC (na rozdíl od reduktorů používaných u systémů Stag) má vstupy a výstupy na jedné straně, a mnohem lépe se dá do stísněných prostor tohoto vybaveného vozu umístit.
Pokud byste chtěl přestavbu vozu realizovat se systémem AC Stag 300 plus, nic tomu pochopitelně nebrání, (ostatně např. zde <a href="http://neptun-harfa.cz/A6-allroad/3333.html">neptun-harfa.cz/A6-a&hellip;</a> můžete vidět poměrně „našláplou“ Audi V6 2,7 biturbo po přestavbě se Stagem Premium…) ale moje doporučení bylo takové, jaké bylo.
Doufám, že jsem Vám pomohl objasnit mé důvody. Ostatně i ve svém voze mám BRC, a jeho výběr určitě nebyl diktován ziskem pro majitele, dovozce či výrobce, ale mým přesvědčením, že mi toto zařízení nabídne nejvíce.
S pozdravem Ivan Vodička

S Pozdravem Petr Cyprián 23.11.2010 23:43

Dobrý den, má zájem o přestavbu na LPG vozidla Chrysler Grand Voyager 3.3 V6 r.v. 2000. Jaký systém mi doporučujete s ohledem na dobrou kompaktibilitu s řídícím systémem,neboť jsem slyšel, že některými systémy palubní počítač neukazuje průměrnou spotřebu.Jakou maximální velikost venkovní nádrže lze do tohoto vozidla namontovat.Předběžná cenová relace?

Kopecký 23.11.2010 19:10

A levnější Stag? Stag 300 plus? By jste nedoporučovali? Jaká by byla cena?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.11.2010 08:24

Dobrý den,
Některé typy zejména francouzských značek mají nestandardní zobrazování množství benzinu v nádrži. Běžně je množství benzinu v nádrži snímáno plovákem, a jeho polohu přímo zobrazuje ručička na palubní desce. U Vašeho Renaultu bude patrně jiné zapojení. Plovák stále snímá výšku hladiny benzinu v nádrži. Jeho údaj ale nejde na ručičku palivoměru, nýbrž do řídící jednotky. Ta si při dotankování benzinu načte hodnotu výšky paliva (tankování pozná nejčastěji podle výrazné změny výšky plováku v krátkém čase, ale u některých vozů třeba i otevřením elektricky ovládaných dvířek tankovacího hrdla…). Od takto načteného množství paliva řídící jednotka odečítá podle otáček motoru a rychlosti vozu množství paliva, které do motoru vstřikováním nadávkovala. Ručička na palubní desce pak zobrazuje vypočítaný rozdíl. Výrobce nepředpokládá, že by motor běžel, vozidlo jelo, a přitom neubývalo v nádrži palivo… Při provozu na LPG se to však děje. U systémů sekvenčního vstřikování LPG generuje originál benzinová řídící jednotka stále impulzy pro benzinové vstřikovače. A podle těchto impulzů probíhá odečet množství benzinu v nádrži, i když ve skutečnosti jede auto na LPG. Proto může klesat ručička na palubní desce i při provozu na LPG. Provoz vozu tato skutečnost nijak neovlivňuje.
Ze zkušenosti existují vozy, kde si ŘJ načítá reálný údaj z plováku i po delším odstavení vozu (např. přes noc), jiné logiky zase začnou používat údaj plováku při minimálním zbytku paliva, nebo dotankování min. 5 litrů benzinu. Existují i emulátory, které benzinové ŘJ simulují „dotankování“ při každém vypnutí motoru. Jejich použití je však pro různé modely vozů individuelní.
Doufám, že je toto objasnění dostatečně podrobné, a přitom srozumitelné. Pokud se jedná o montáž provedenou naší firmou, kontaktujte prosím naši přijímací kancelář na tel. 777 30 50 80. Pokud bylo vozidlo montováno jinde, obraťte se na Vaši montážní firmu.
S pozdravem Ivan Vodička

Alík 22.11.2010 23:23

Dobrý, chci se zeptat nechal jsem předělat Renault megane 2007 rok 1.6 16V na LPG...a když se mi to automaticky přepíná na LPG po zahřátí motoru tak mi furt klesá rafička na benzín. Jak je to možné?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.11.2010 15:09

Dobrý den pane Kopecký,
Pro přestavbu Vašeho vozu doporučuji systém BRC Sequent Plug&Drive s cenou přestavby 45.000,- Kč. Podle naší zkušenosti není použití přimazávání ventilů FlashLube nutné. Vzhled a provedení přestavby bude velmi obdobné jako zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/A6/3229.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> s tím, že je v této karoserii použit motor jako v této Audi A8: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/A8/3263.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
Děkuji za poptávku, Ivan Vodička