Dobrý den, mám vůz Hyundai i30cw, r.v.2011, máte nějaké zkušenosti s přestavbou tohoto vozu a provozem?? A případně do kolika nejetých kilometrů je vhodná přestavba???
Dobrý den,
Rachocení při dotankování nádrže na cca 80% může způsobovat ventil maximálního plnění, který začne vibrovat, a jeho dopady do sedla způsobují onen zvuk - občas se to stává, může to být dáno rozdílem tlaků v nádrži a na výstupu čerpadla. Naopak, pokud po odpojení plnicí pistole z přípojky plnění uniká plyn, je nutná její oprava - netěsní kulička ve funkci zpětného ventilu (unikne "pouze" obsah trubky, na nádrži je další zpětný ventil).
Ivan Vodička
Dobry den, melbych dotaz dnes jsem tankoval lpg a pri naplneni cca 80% uz to zacalo rachotit a soucastne stim mi zacal plyn unikat normalne vstupem pro plneni cim toje? dva dny predtim mi to nedelalo nemohla zamrznout trosku kulicka dekuji za odpoved
Dobrý den pane Černý,
příčin Vašich problémů může být mnoho - od zapalování, přes např. membrány reduktoru (u nich to bývá častěji opačně - teplé se lepší, ale jak píšete - 230 000 km je věru dost...), ale svůj díl může být i na straně motoru (rozvody, ventilové vůle, snímač otáček...). Bez prohlídky vozu by to bylo pouze hádání - za účelem zjištění vady doporučuji návštěvu servisu.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den, mám felicii 1.3mpi,1998, nájezd cca 230000km, BRC. Začalo se mi to zejména při rozjezdech dusit a kuckat, musím velmi pomalu přidávat plyn aby šla do otáček. Když se zapomenu a šlápnu na to, občas to "střelí". Situace se zhoršuje čím víc je auto ohřáté. Svíčky a filtr jsem vyměnil leč změna žádná... Máte ponětí co by to mohlo být? Děkuji.
Dobrý den pane Vondráček,
Ford Focus z naší fotogalerie zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Focus/3440.html">neptun-harfa.cz/Focu…</a> je vybaven motorem SHDC objemu 1596 ccm s výkonem 74kW. Vozidlo jsme přestavovali v 04/2011 s najetými 800 km, následně z nás bylo na revizi LPG po 10000 km v 08/2011.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Poláček,
kdybyste neměl vyzkoušeno, že když přepínač ohřejete auto volnoběh drží, a když je přepínač studený tak nikoli, hádal bych na reduktor... Pokud to máte skutečně odzkoušené, bude pravděpodobně přepínač nutné vyměnit.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
plánuji nákup Fordu Focus rv 2010 nebo 2011 a budu ho chtít přestavět na LPG. Ale nevím jaký by měl mít motor, aby přestavět šel. Níže jste mi odpověděl, že ecoboost a TSI to být nemůžou. V galerii máte Focuse rv. 2011, takže vím že varianta existuje. Nevíte tedy co to bylo za motor? S díky zdraví PV
dobrý den má škodu felicia r.v.96 na lpg předělanou u vás na harfě,jeto lovtec.Mám dotaz začalo my blbnout spínání lpg nedrží za studena volnoběh na lpg,až když je v autě teplo je ohřátý spínač v kabině,mám to vyzkoušené,když jsem ho měl doma v teple tak po připojení fungoval ok.naví v čem je zrada?Díky za odpověď
Dobrý den pane Vondrášek,
nové motory EcoBoost mají také vstřikování benzinu do spalovacího prostoru (stejná technologie jako koncernem označované motory TSI), současná technologie přestavbu motorů EcoBoost zatím neumožňuje.
S pozdravem Ivan Vodička