Seznam příspěvků

Tirner 30.01.2012 20:08

Dobrý den,zvažuji koupi vozu škoda felicia,nebo seat ibiza-cordoba a chtěl bych jej nechat upravit na plyn....zajímal by mě Váš názor ohledně vozu a taky jakou byste mi popřípadě doporučil motorizaci....vozidlo budu používat na cestu do práce,takže mě zajímá spotřeba spojená s motorizací....komplet cenu bych viděl do 50tis.Díky za info a přeji hezký den Tirner

Hála 30.01.2012 12:21

Dobrý den,
mám nové Citigo, někteří známí mě odrazují od přestavby na LPG, jako důvod uvádějí sníženou životnost motoru. Jaký je váš názor na tuto podstatnou otázku ?

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 30.01.2012 09:54

Dobrý den pane Černý,
Již jsme spolu hovořili telefonem, ale pro úplnost odpovím i zde: nejprve bych rád upřesnil své vyjádření v příspěvku 459: tam jsem zmiňoval, že pro novější vozy upřednostňujeme systém BRC, to se týká i Vaší Octavie. V případě, že jste si vybral systém AC Stag, faktický rozdíl mezi současnými verzemi 4 Plus a 300 Plus je minimální. V současnosti nabízí verze 300 Plus oproti 4 Plus možnost zapojení strategie ISA2. Ta zjednodušeně řečeno umožňuje během celého provozu na LPG přizpůsobovat se provozním podmínkám na bezin. Ale tento popis je pouze zjednodušený, a možnosti použití této strategie jsou individuální pro každý jednotlivý vůz. Jinak komponenty, SW, a podle techniků výrobce i vnitřní algoritmy obou verzí jsou identické.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 30.01.2012 08:36

Dobrý den Jane,
vámi uváděné systémy nemontujeme, proto bych se zdržel jakéhokoli komentáře k jejich kvalitě či vhodnosti pro Vašeho Fiata. Bylo by neseriozní, kdybych jakkoli porovnával systém který znám "jako svoje boty" s Vámi dotazovanými zařízeními, které "jsem viděl jen z rychlíku" (byť zařízení Lovato Vám mohu pro přestavbu nabídnout, a zařízení Lovtec jsme v minulosti také montovali...).
Takže z naší nabídky bych pro Vašeho Fiata (zejména s ohledem na malý roční proběh kilometrů) doporučil zařízení AC Stag 4 Plus.
S pozdravem Ivan Vodička

.. 29.01.2012 14:48

Dobrý den pane Vodičko,

mockrát děkuji za odpověď. Od výrobce AC Autogas mi doporučujete typ Stag 4 Plus, dovozce tohoto výrobce mi ale doporučuje typ Stag 300 Plus. Můžu se zeptat, jaký je mezi těmito typy rozdíl a který je pro můj vůz vhodnější, spolehlivější, osvědčenější? Rád bych zvolil to nejlepší řešení.

děkuji za odpověď
Martin Černý

Jan Š. 28.01.2012 17:22

Dobrý den,
prosím o dopuručení nejvhodnějšího lpg, Fiat stilo 1.6 ,74 kw
roční nájezd km caa 10-12000 km. Uvažuji o značce Elpigas,Lovtec,Lovato

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.01.2012 19:23

Dobrý večer pane Tvarek,
cena přestavby je odvislá od použitého plynového systému a pracnosti. Pro tento vůz bychom použili buďto levnější polské zařízení AC Stag 4 Plus s cenou přestavby 28.000,- Kč, a nebo italský systém BRC Seq 24 MY11 s cenou přestavby 32.000,- (viz náš ceník přestaveb zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">neptun-harfa.cz/Ceni&hellip;</a> ). U obou systémů bychom použili toroidní nádrž umístěnou místo rezervního kola pod vozem. Provedení přestavby tohoto modelu Dacie se systémem BRC si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Sandero/3288.html">neptun-harfa.cz/Sand&hellip;</a> . U této přestavby bych také doporučil použití aditivace ventilů - viz např. příspěvek č. 450 tohoto diskusního fóra. Pokud budete mít další dotazy, můžete se na mne obrátit např. elektronickou poštou na adrese vodicka[zavinac]neptun-harfa.cz , a nebo telefonicky na náš příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

O.Tvarek 27.01.2012 17:00

Dobrý den,
Vlastním vozidlo Dacia Sandero, r.v.2010,motor:K7J A 7,obsah 1390cm.Zajimalo by mne jaá by byla cena přestavby na LPG.Jaká by byla použita nádrž (velikost) a zda by tato byla uvnitř vozidla nebo pod zavazadlovým prostorem, kde je u těchto vozidel umístěna rezerva.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.01.2012 14:08

Dobrý den pane Janovský,
Saaba jsme Vám přestavovali v únoru 2010. Varianty použití LPG systému do jiného vozu bych s Vámi probral mimo toto forum, napište mi mejlem na adresu: vodicka[zavinac]neptun-harfa.cz , do jakého vozu bychom to montovali, ev. Vaše tel. číslo abychom domluvili podrobnosti.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 27.01.2012 08:32

Dobrý den pane Misek,
přestavba Berlinga je možná, za použití systému AC Stag 4 Plus je cena 29.000,- Kč, BRC Seq24MY11 stojí 33.000,- Kč. Provedení přestavby si můžete prohlédnout třeba zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Berlingo/3348.html">neptun-harfa.cz/Berl&hellip;</a> , a nebo např. zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Berlingo/3487.html">neptun-harfa.cz/Berl&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička