Dobrý den,zvažuji koupi vozu škoda felicia,nebo seat ibiza-cordoba a chtěl bych jej nechat upravit na plyn....zajímal by mě Váš názor ohledně vozu a taky jakou byste mi popřípadě doporučil motorizaci....vozidlo budu používat na cestu do práce,takže mě zajímá spotřeba spojená s motorizací....komplet cenu bych viděl do 50tis.Díky za info a přeji hezký den Tirner
Dobrý den,
mám nové Citigo, někteří známí mě odrazují od přestavby na LPG, jako důvod uvádějí sníženou životnost motoru. Jaký je váš názor na tuto podstatnou otázku ?
Dobrý den pane Černý,
Již jsme spolu hovořili telefonem, ale pro úplnost odpovím i zde: nejprve bych rád upřesnil své vyjádření v příspěvku 459: tam jsem zmiňoval, že pro novější vozy upřednostňujeme systém BRC, to se týká i Vaší Octavie. V případě, že jste si vybral systém AC Stag, faktický rozdíl mezi současnými verzemi 4 Plus a 300 Plus je minimální. V současnosti nabízí verze 300 Plus oproti 4 Plus možnost zapojení strategie ISA2. Ta zjednodušeně řečeno umožňuje během celého provozu na LPG přizpůsobovat se provozním podmínkám na bezin. Ale tento popis je pouze zjednodušený, a možnosti použití této strategie jsou individuální pro každý jednotlivý vůz. Jinak komponenty, SW, a podle techniků výrobce i vnitřní algoritmy obou verzí jsou identické.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den Jane,
vámi uváděné systémy nemontujeme, proto bych se zdržel jakéhokoli komentáře k jejich kvalitě či vhodnosti pro Vašeho Fiata. Bylo by neseriozní, kdybych jakkoli porovnával systém který znám "jako svoje boty" s Vámi dotazovanými zařízeními, které "jsem viděl jen z rychlíku" (byť zařízení Lovato Vám mohu pro přestavbu nabídnout, a zařízení Lovtec jsme v minulosti také montovali...).
Takže z naší nabídky bych pro Vašeho Fiata (zejména s ohledem na malý roční proběh kilometrů) doporučil zařízení AC Stag 4 Plus.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Vodičko,
mockrát děkuji za odpověď. Od výrobce AC Autogas mi doporučujete typ Stag 4 Plus, dovozce tohoto výrobce mi ale doporučuje typ Stag 300 Plus. Můžu se zeptat, jaký je mezi těmito typy rozdíl a který je pro můj vůz vhodnější, spolehlivější, osvědčenější? Rád bych zvolil to nejlepší řešení.
děkuji za odpověď
Martin Černý
Dobrý den,
prosím o dopuručení nejvhodnějšího lpg, Fiat stilo 1.6 ,74 kw
roční nájezd km caa 10-12000 km. Uvažuji o značce Elpigas,Lovtec,Lovato
Dobrý večer pane Tvarek,
cena přestavby je odvislá od použitého plynového systému a pracnosti. Pro tento vůz bychom použili buďto levnější polské zařízení AC Stag 4 Plus s cenou přestavby 28.000,- Kč, a nebo italský systém BRC Seq 24 MY11 s cenou přestavby 32.000,- (viz náš ceník přestaveb zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">neptun-harfa.cz/Ceni…</a> ). U obou systémů bychom použili toroidní nádrž umístěnou místo rezervního kola pod vozem. Provedení přestavby tohoto modelu Dacie se systémem BRC si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Sandero/3288.html">neptun-harfa.cz/Sand…</a> . U této přestavby bych také doporučil použití aditivace ventilů - viz např. příspěvek č. 450 tohoto diskusního fóra. Pokud budete mít další dotazy, můžete se na mne obrátit např. elektronickou poštou na adrese vodicka[zavinac]neptun-harfa.cz , a nebo telefonicky na náš příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den,
Vlastním vozidlo Dacia Sandero, r.v.2010,motor:K7J A 7,obsah 1390cm.Zajimalo by mne jaá by byla cena přestavby na LPG.Jaká by byla použita nádrž (velikost) a zda by tato byla uvnitř vozidla nebo pod zavazadlovým prostorem, kde je u těchto vozidel umístěna rezerva.
Dobrý den pane Janovský,
Saaba jsme Vám přestavovali v únoru 2010. Varianty použití LPG systému do jiného vozu bych s Vámi probral mimo toto forum, napište mi mejlem na adresu: vodicka[zavinac]neptun-harfa.cz , do jakého vozu bychom to montovali, ev. Vaše tel. číslo abychom domluvili podrobnosti.
S pozdravem Ivan Vodička
Dobrý den pane Misek,
přestavba Berlinga je možná, za použití systému AC Stag 4 Plus je cena 29.000,- Kč, BRC Seq24MY11 stojí 33.000,- Kč. Provedení přestavby si můžete prohlédnout třeba zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Berlingo/3348.html">neptun-harfa.cz/Berl…</a> , a nebo např. zde: <a href="http://neptun-harfa.cz/Berlingo/3487.html">neptun-harfa.cz/Berl…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička