Seznam příspěvků

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 09.05.2011 05:03

Dobrý den pane Richard,
Váš dotaz je velmi obecný, ale předpokládám, že máte vozidlo dovezené z Itálie se systémem sekvenčního vstřikování StarGas, které přestalo fungovat, a nejste schopen sehnat v ČR servis, který by si s uvedeným zařízením poradil. Proto byste potřeboval přemontovat LPG zařízení za nějaký jiný typ, který je u nás běžný. Pro určení ceny bych potřeboval vědět, jaký motor máte ve Vaší Octavii, a co všechno z Vašeho stávajícího systému budeme muset vyměnit, resp. co půjde použít. Proto by bylo nejvhodnější, kdybyste se u nás mohl i s vozem zastavit, prohlédl bych si co ve skutečnosti ve voze máte. Cena by pak odpovídala množství provedené práce a použitému materiálu. Také je možné motorový prostor a nádrž nafotit, a poslat el. poštou na moji adresu“ <a href="mailto:vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz">vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz</a> .Obratem bych se Vám ozval, a mohli bychom se bavit konkrétněji.
S pozdravem Ivan Vodička

Richard Z 07.05.2011 07:38

Dobrý den.Vlastním Škodu Octavia r.v.2008 se systémem StarGas.Je možné ho u Vás předělat na vhodnější a jaká je cena.Děkuji.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 29.04.2011 16:35

Dobrý den pane Volný,
po konzultaci s vedoucím provozu p. Baezem jsem zjistil, že spolu již komunikujete prostřednictvím elektronické pošty. Proto do Vašeho upřesnění typu vozu, motoru, LPG zařízení , ..... nebudu zasahovat, dořešte tuto otázku mejlem s p. Baezem.
S pozdravem Ivan Vodička

J.Volný 29.04.2011 11:53

Dobrý den,

chci se zeptat kolik by stálo přemontovat plyn z jednoho vozu do druhého.Plyn mám montovaný od vás a oba vozy jsou identické.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.04.2011 17:52

Dobrý den Michale,
Rozhodnutí, zda by pro Vás bylo výhodnější pořízení ojetého vozidla s dieselovým motorem, nebo benziňákem bude záležet na Vás, Vašich zkušenostech, oblibě i zvyku. V tom Vám nepomohu, byť já osobně bych pochopitelně preferoval benzinový motor s úpravou na LPG. S provozem na LPG mám osobní mnohaleté, veskrze pozitivní zkušenosti. Pokud byste se rozhodl pro pořízení Octavie 1,6 MPI, přestavba na LPG je bezproblémová. Ale starší zařízení s centrálním směšovačem (tak jak pamatujete např. ze starého „Žigula“ Vám do Octavie skutečně nenabídneme. Do těchto vozů montujeme výhradě systémy sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG, většinou s toroidní nádrží místo rezervy (foto např. zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Octavia/3374.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> ). Taková přestavba za použití zařízení AC Stag 300 Plus stojí 28.000,- Kč.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.04.2011 14:48

Dobrý den Radku,
Přestavba Vašeho BMW s osmiválcovým motorem Valvetronic 4,8 o výkonu 270kW je vzhledem k výkonu motoru na limitu možností LPG zařízení zejména s ohledem na zajištění dostatečné dodávky paliva, ale také z důvodu prostorového uspořádání motorového prostoru. Cena by se odvíjela podle konkrétního provedení eventuelní přestavby, termíny máme v současnosti na cca 3 týdny dopředu obsazené. Pro konkrétnější domluvu možnosti přestavby doporučuji telefonní kontakt na tel příjmu zakázek 777 30 50 80, a nebo mi můžete napsat na adresu: <a href="mailto:vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz">vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

michal f 26.04.2011 11:43

dobrý den! jsem majitelem auta s motorem tdi, ale po ujetí 400000 km už uvažuji o koupi jiného ojetého vozu. zajímá mě, jestli by bylo pro mne výhodné opustit naftu a přesedlat opět na plyn. už jsem jezdil na lpg s favolitem a ladou a byl jsem velice spokojen. nyní uvažuji o koupi octavie 1,6, uvažuji o verzi 55kW nebo 74 kW. zajímalo by mne, jestli je možno nainstalovat do takového motoru systém bez sekvencečního vstřikování. předem děkuji za radu.

Radek 26.04.2011 11:33

Dobrý den, rád bych nechal namontovat LPG do svého vozu BMW 75Oi r.v. 2005 (270kw). Co by jste mi mohl doporučit, za předpokladu že bych rád umístění nádrže na místo rezervy, jaká je cca cena a jak rychle se dostanu na řadu při obědnání se? Děkuji Vám za odpověď. Jsem s pozdravem...

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 26.04.2011 10:24

Dobrý den Honzo,
Vaši Kiu Sportage s motorem 1,6 GDI o výkonu 99kW Vám na LPG bohužel nepřestavíme. Podle našich podkladů se jedná o motor s přímým vstřikováním benzinu do spalovacího prostoru. U těchto motorů (u koncernu VW označovány FSI…) je přestavba technologicky poměrně problematická, v současnosti vyžaduje speciální řídící software vždy pro daný typ vozu a motoru. Pro vozy Kia nejsou tyto sady pro přestavbu k dispozici. Naopak vozy Mitsubishi Outlander mají klasický motor se vstřikováním paliva do sacího potrubí, přestavbě se systémem sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG by nemělo nic bránit. Pouze bych doporučil prověřit možnost umístění nádrže – některé Outlandery mají i třetí řadu sedadel, a ta potom výrazně omezuje možnosti umístění plynové nádrže.
Tolik ve stručnosti, v případě dotazů mne můžete kontaktovat na tel. 777 30 50 80, nebo el. poštou zde: <a href="mailto:vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz">vodicka [zavinac] neptun-harfa.cz</a> .

Honza 22.04.2011 23:35

Dobrý den, lze přestavět na lpg Kia Sportage 1,6 GDi 99kw (2010) a Mitsubishi Outlander 2,0i 108kw (2010)? Děkuji a přeji hezký den.