Je pro ventily lepší FlashLube nebo VAP-SAVER? Pokud FlashLube mohu do auta s kitem VAP-SAVER nalít olej Flash-Lube? Díky předem za názor.
K FIATU STILO POD Č.1038: Ještě bych dodal,že většina komponentů je Zn.: VIALLE LUX a směšovač je zn. KEURNER (podle zápisu v příloze k TP.
Mám FIAT Stilo 16.16V dovezený z NL s LPG- t.zv.Holanďanem. Delší dobu mi motor "pocukává" a teď mi na přepínači "Benzín-LPG" začaly při provozu (i po ohřátí)blikat obě kontrolky a motor zhasíná na volnoběh. Dá se z tohoto popisu identifikovat závada?
Je někde v ČR servis,který opravuje tato zařízení? Na Rakovnicku jsem podobné nenašel a jinde mi bylo řečeno,že toto Holandské neopravují.
Dobrý den Čestmíre,
koncernové motory 1,6 74kW jsou jedny z nejčastěji přestavovaných motorů na LPG. Provoz je bezproblémový, aditivace vetilů FlashLube není potřeba.
S pozdravem Ivan Vodička
máte zkušenosti s přestavbou octavie 1,6 MPI 74 kW? Mám na mysli zda bude mít přínos mazací souprava flashlube apod.?
Setkal jsem se s naprosto protichůdnými názory od lidí, kteří kolem přestaveb dělají, takže nelze udělat jasný závěr.
díky za info
Dobrý den Martine,
Motory po montáži FL nemají vyšší kouřivost (to by tam musela kapalina „téct proudem“, a během pár desítek km by všechna zmizela). Většinou však motory v provozu na LPG „více kouří“ v chladném a vlhkém počasí – to je dáno vyšším obsahem vodních par, které při výstupu z koncovky výfuku kondenzují, a zároveň je v takovém počasí vodní pára „viditelnější“. FL by kouřil modře, vodní páry jsou bílé.
I Vám vše nejlepší do nového roku, Ivan Vodička
Dobrý den Václave,
Mercedes GL je možné přestavět, Váš výběr systém BRC je správný. Vzhledem k výkonu motoru bych namísto aditivace ventilů FL doporučil spíš přívstřik benzinu ve vyšších zátěžích. Válcovou nádrž 100 litrů jsme již do GL z roku 2007 montovali, neměl by být problém. Další podrobnosti bychom probrali při prohlídce vozu před eventuelní přestavbou (např. u tohoto vozu očekávám složitější ale řešitelné napojení vyhřívání reduktoru). Pro další domluvu doporučuji tel. kontakt na naši přijímací kancelář na čísle 777 30 50 80.
S pozdravem a přáním všeho nejlepšího do nového roku Ivan Vodička
Dobrý den,
mám od vás montovaný Flash Lube. Chci se zeptat, zda může přimazávání způsobit větší kouřivost v tomto počasí. Vždy když stojím na křižovatce a pak se rozjíždím jsem jako taková malá dýmovnice. Děkuji Martin
Dobrý večer
Je možné u vás přestavět Mercedes GL 500 r.v. 2007,motor 5.5 285kw jedná se o 5-místné provedení. Roční nájezd cca 15000km 70% po Praze 30% dálnice.. Zvažuji systém BRC se 100L nádrží. Je nutné u tohoto vozu mít nainstalovánu ochranu ventilů FL ? A doporučujete při nainstalování LPG systému také výměnu zapalovacích svíček ? Děkuji předem za odpověd a přeju krásné Vánoce .. Václav
Dobrý večer pane Mareda,
nevím o jakou příčimu Vašich potíží se jedná - k tomu bude potřeba diagnostika v servisu. Mechanik zkontroluje funkci komponentů, správnost signálů a podle projevů určí vadu, kterou bude potřeba odstranit. Z toho následně vyplyne i cena opravy. Doporučím kontakt na náš příjem zakázek 777 30 50 80, kolegové se Vás budou ptát na systém jaký ve voze máte, ten najdete v servisní knížce (ev. si připravte SZP pod kterou bylo vozidlo montováno, a kolegové to najdou v naší databázi). Podle typu LPG systému si s Vámi domluví termín opravy.
S pozdravem Ivan Vodička