Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 28.01.2013 16:10

Dobrý den pane Matušů,
nepíšete sice typ LPG zařízení, ale předpokládám, že se jedná o upozornění na servisní interval. Řídící jednotky LPG mají čítač času provozu, a u některých typů lze nastavit servisní interval, na který pak systém upozorňuje pípáním přepínače. Ve Vašem případě se patrně bude jednat právě o připomenutí servisu LPG systému. Doporučím, kontaktujte Vaši servisní firmu.
S pozdravem Ivan Vodička

Radim Matušů 28.01.2013 12:39

Dobrý den, při zapnutí zapalování a při vypnutí motoru mi přepínač LPG/benzín pípá - dvě krátká a jedno dlouhé pípnutí (opakuje se to třikrát). Jde o nějaký problém v syslému LPG?
Startování i provoz na LPG funguje, občas se stane, že systém ohlásí nedostatek LPG (pípání) i s plnou nádrží a po krátkém přepnutí na benzín a zpět na LPG to je zase jede. Děkuji za informace.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 28.01.2013 10:04

Dobrý den Vratislave,
Mitsubishi Grandis přestavět lze, doporučujeme pouze systémy sekvenčního vstřikování plynné fáze LPG. Podle použité značky by byla cena cca 25-32 tis, více zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/…">www.neptun-harfa.cz/…</a> . Ohledně možnosti montáže nádrže místo rezervy jsem skeptik, obávám se, že má vozidlo pouze dojezdové (malé) rezervní kolo, a místo něj by se patrně plynová nádrž nevešla. Ale to lze jednoznačně říci až po prohlídce Vašeho konkrétního vozu a prostorových podmínek. Jednu z možných variant přestavby si můžete prohlédnout zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/…">www.neptun-harfa.cz/…</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Vratislav 26.01.2013 19:57

Dobrý den,
chtěl bych ze zeptat, jestli je možné přestavit Mitsubishi Grandis na LPG a jaký systém doporučujete + cena. Dále bych se chtěl zeptat jestli je možné umístit toroidní nádrž vně vozu, jelikož rezerva je umístěna vně vozu.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 25.01.2013 17:26

Dobrý den pane Machač,
nejvýhodnější způsob vyprázdnění LPG z nádrže je spotřebovat plyn provozem. Píšete, že máte „zarezlý hlavní uzávěr za nádrží“ – ale nevím, zda „to na LPG jede či nikoli“. Pokud v nádrži je plyn, ale není průchozí ventil výstupu z nádrže (hlavní uzávěr je zarezlý v poloze zavřeno), nepůjde plyn spotřebovat provozem, ale ani odsát nebo vypustit. Pak bývá většinou (záleží na typu nádrže i na typu ventilů na nádrži) nutné nádrž demontovat z vozu a za zvýšeného bezpečnostního dohledu nechat odtlakovat, ale to bych určitě nedoporučil provádět svépomocí, svěřil bych to Vašemu plynovému servisu.
S pozdravem Ivan Vodička

J.Machač 24.01.2013 16:58

Dobrý den.Potřebuji vyprázdnit plynovou nádrž z důvodu zareznutí hlavního uzávěru za nádrží ....můžete poradit kde nebo jak? Děkuji

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 23.01.2013 17:50

Dobrý den pane Poláček,
systém Lovtec nemáme v nabídce, a z hlavy Vám nejsem schopen říct, jestli jsou tyto přepínače záměnné - číselná označení jsem si bohužel nikdy nepamatoval, a skladem je nemáme abych se podíval... Ani výrobce tohoto systému je na svých stránkách již neuvádí (a nebo jsem špatně hledal...), takže Vám doporučím, zavolejte a zeptejte se u výrobce - firmy HL Propan.
S pozdravem Ivan Vodička

poláček 23.01.2013 09:17

Dobrý den mám dotaz jestli lze nahradit přepínač LPG Lovtec switch E1 Basic code 4504 jiným přpínačem LPG Lovtec switch ET code 4505.Je to na auto škoda Felicie jednobod.vstřikování.Díky za odpověď

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.01.2013 13:25

Dobrý den pane Zejda,
pokud nemáte zapojen ukazatel množství plynu na přepínač, není nijak ošetřen vstup signálu do jednotky. Proto se může stát, že se v kabelovém svazku naindukuje nějaké mininapětí, které jednotka může vyhodnotit jako signál od snímače, a rozbliká led diodu, ev. všechny 4. Takže se to může dít, ale pro Vás to nic nesignalizuje.
S pozdravem Ivan Vodička

Zejda 21.01.2013 18:12

Dobrý den, v poslední době začala blikat kontrolka ukazatele stavu plynu. Ukazatel není zapojen, někde na foru jsem četl co to způsobuje, ale už si to nepamatuji. Můžete poradit? Mám BRC od vás. Děkuji