Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 06.02.2013 10:32

Dobrý den Viktore,
Pro přestavbu Mondea 2,5 V6 je možné použít všechny námi nabízené systémy, osobně bych se přimlouval pro Lovato s aktivovanou funkcí přívstřiku benzinu. Pro cenu a termín kontaktujte nejlépe telefonicky příjem zakázek na čísle 777 30 50 80 (dnes jsem mimo firmu a proto neznám volné termíny přestaveb - počítejte s čekáním cca 7-10 dní). Ještě bych Vás upozornil na probíhající slevovou akci - více zde: <a href="http://www.neptun-harfa.cz/Cenik-montazi-LPG/3143.html">www.neptun-harfa.cz/&hellip;</a> .
S pozdravem Ivan Vodička

Viktor 05.02.2013 17:22

Dobrý den,
jaký systém by jste doporučil pro Ford Mondeo 2,5 V6,125kw r.v.2002,najeto 150000km? Ochrana ventilů je předpokladám nutná.Zajímá mě konečná cena i s ukazatelem stavu paliva a možný termín přestavby.
Predem děkuji za odpověd.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 05.02.2013 08:34

Dobrý den pane Pavlas,
Problémy se svítící diagnostikou může způsobovat špatná funkce LPG systému. Proto bych doporučil přepnout přepínač do polohy provozu pouze na benzin a jezdit pouze na benzin. Následně bych nechal opět vyčíst a vymazat paměť závad jednotky a i nadále jezdil pouze na benzin. Pokud se ani po několika dnech ježdění kontrolka nerozsvítí, dá se předpokládat že je problém způsoben LPG pohonem, v opačném případě bude problém patrně v originální části vozu.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Gabor,
Ptal jste se mě, zda doporučím Lovato nebo BRC. Doporučení je vždy individuální, na základě osobních znalostí a zkušeností. Systém BRC také považuji za lepší než Lovato (byť ne ve všech parametrech u všech typů jednotek).
Vozy z roku 1999 (jako je ten Váš) nemají tak přísné nároky na přesnost dávkování paliva, takže přesnost systému BRC by byla z valné části nevyužita, a proto jsem Vám doporučil levnější a podle mne dostatečný systém Lovato. Zařízení AC Stag by bylo pro Váš vůz z hlediska technologie i přesnosti dávkování paliva naprosto dostatečné, ale neumožňuje přívstřik benzinu v dálničních režimech, proto jsem Vám jej nenabízel. To jsou důvody, proč jsem pro Váš konkrétní dotaz doporučil Lovato (s ohledem na stáří vozu, ale zároveň k častým dálničním jízdám).
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den Jaroslave,
V přestavbě Forestra Turbo nevidím podstatný problém – na rozdíl od atmosférických motorů mají motory Tubro jiné, odolnější materiály na ventilech a ventilových sedlech. Přesto můžeme pro jistotu použít systém, který umožňuje přívstřik benzinu ve vyšších výkonech jako dodatečné snížení tepelného zatížení motoru.
Na Váš dotaz „kolik jste udělali Forestrů Turbo“, nebo „nevíte o někom, kdo to zvládá“ nebudu odpovídat, ale toto neberte nijak osobně nebo ve zlém. To je přesně prostor pro možné lži, polopravdy a zavádějící informace, kterých se dá na internet pověsit nekonečně mnoho, a přitom nebudou mít žádnou vypovídající hodnotu. Vždyť do Forestrů se montovalo několik různých typů motorů Turbo (AJ20G, 205, 25, 255…) o různých výkonech (116, 125, 130, 155 nebo dokonce 169kW), může se jednat o vůz vyrobený v roce 1997 a nebo taky 2012, a tudíž budou naprosto jiné podmínky přestavby atd.atd. Pokud máte zájem o přestavbu Vašeho vozu, kontaktujte nejlépe telefonicky na čísle 777 30 50 80 náš příjem zakázek, a nabídneme Vám takovou variantu přestavby, kterou budeme považovat pro Váš vůz za optimální.
S pozdravem Ivan Vodička

Pavlas 04.02.2013 19:57

Dobrý den.Chtěl bych vás poprosit o radu.Před 10 dny jsem koupil Focuse2,rok výroby 10měsíc 2005,motor 1,6 Duratec Ti-VCT.Je tam namontované lpg Landirenzo už z výroby.A dnes jsem byl v servise Ford,a ti mi řekli,že mám všechny 4 lambda sondy špatný(20000,-kč) a proto mi tam na palubovce svítí kontrolka motoru.Chtěl bych se zeptat jestli to nemuže dělat to lpg,a lambda sondy mužou být dobré.Moc děkuji za odpověd.

Gabor 04.02.2013 19:21

Reakce na 1103
Dekujem Vam za odpoved
Preco by jste doporucil prave Lovato, ja jsem cetl ze ten BRC je lepsi, nebo do Fordu je lepsi ten Lovato?

"Dobrý den pane Gabor,
Pro přestavbu Forda Focus 1,6 74kW z roku 1999 bych doporučil značku Lovato s aktivovanou funkcí přívstřiku benzinu ve vyšších zátěžích z důvodu ochrany ventilů a jejich sedel.
S pozdravem Ivan Vodička"

Jaroslav 04.02.2013 09:33

Dobry den,

Chtel jsem se zeptat zdali mate zkusenosti s prestavbou Subaru Forestra turbo na LPG? Pokud ano, kolik jste jich provedli popr. pokud vite o nekom kdo tyto prestavby zvlada?

Predem diky za odpoved a preji hezky den

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.02.2013 08:56

Dobrý den Karle,
Bohužel neuvádíte typ motoru (viz příspěvek č. 1104), pro některé typy motorů 1,2 TSI máme sady pro přestavbu k dispozici. Zjistěte typ motoru podle velkého TP, a nejlépe můžete zavolat na náš příjem zakázek 777 30 50 80.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.02.2013 08:56

Dobrý den Petře,
pro Vašeho Forda bych doporučil nějaký způsob ochrany ventilů a ventilových sedel – ať již přístřikem benzinu ve vyšší zátěži, a nebo aditivaci VAP Saver či FlashLube.
S pozdravem Ivan Vodička