Seznam příspěvků

RECAP

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.04.2013 17:09

Ještě jednou zdravím Pavle,
bohužel, jediné co umím poradit je auto v konkrétní konfiguraci, metr a měřit (předpokládám, že budete vozidlo kupovat v bazaru - tam by to měli umožnit...).
S pozdravem Ivan Vodička

Pavel 22.04.2013 12:36

Dobrý den,
ještě k tomu 7mi místnému Touranovi.Nevíte kde bych mohl najít informaci,jestli se dá někam umístit toroidní nádrž?Opravdu už nevím,kde toto zjistit.Díky

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.04.2013 10:49

Dobrý den Michale,
pokud Vám montovali LPG BRC ve Strakonicích, jsem přesvědčen, že máte nastaven přívstřik benzinu (VSR), který alternuje aditivaci ventilů VAP Saver (či FlashLube). Přesto je možno přidat i tuto aditivaci.
S pozdravem Ivan Vodička

Michal 22.04.2013 10:30

Dobrý den,mám dotaz.Mám Hyundai i30cw 2011 1,4 80kw
Mám v autě namontovaný LPG od Autogas centrum Strakonice BRC Seqvent 24.Chtěl bych se zeptat,zda bych si tam měl namontovat něco na ochranu ventilů.Koukám na Vaše fotky montování LPG hyundai a dle fotogalerie nemám v motoru ochrana ventilových sedel - Vap-Saver..

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.04.2013 07:26

Dobrý den Vláďo,
V dnešní době se používá aditivace ventilů u stále většího počtu vozů – jako prevenci to mohu doporučit. Ohledně nastavení panuje na internetu mnoho „dohadů“, nemyslím, že existuje nějaké konkrétní jediné správné nastavení hodnot přívstřiku které by vyhovovalo všem řidičům a vozům. Nastavení konkrétních hodnot provádím vždy individuelně, protože se jedná o jiné auto, řidiče, převládající provozní podmínky, jinak odstupňovanou převodovku, jiné požadavky zákazníka atd. (přesto nejsem schopen splnit všechny požadavky – nejčastější je „nastavte mi přívstřik tak, aby byl maximálně účinný, ale aby to vůbec nebralo benzin …(OK)) K Vašemu nastavení – pokud jezdíte často nad 4500 otáček, může být nastavení OK. Pokud však motor nad tyto otáčky téměř nevytáčíte, přívstřik téměř nebude .
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.04.2013 07:25

Dobrý den Tomáši,
Vám odpovím to samé jako Pavlovi v poslední odpovědi – je nutné proměření Vašeho konkrétního vozu.
S pozdravem Ivan Vodička

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 22.04.2013 07:25

Dobrý den Pavle,
7místného Tourana jsme ještě nepřestavovali. Bez proměření Vašeho konkrétního kusu Vám nemohu nic slíbit (už jsem se setkal i s tím, že měly dva „stejné vozy“ nepatrně odlišnou karoserii právě v profilech kolem 3 řady sedadel. Nejmenší toroidní nádrž jsme schopni nabídnout ve výšce 180mm – vejde se do vozu který chcete koupit?
S pozdravem Ivan Vodička

Vláďa 21.04.2013 23:18

Dobrý den,mám ve voze(Peugeot 1.4 16V 65KW) namontovaný systém Lovato.Rád bych se zeptal,jestli je u tohoto vozu nutné montovat přimazávání ventilových sedel.Mám zapnutý od technika,který mi provedl montáž přístřik benzínu při 4500ot.Je to dostačující?Děkuji za odpověď.

Tomáš 21.04.2013 22:03

Hezký den, nemáte náhodou zkušenost s instalací LPG do S Max 2.5T. V Německu se normálně prodávají auta s toroidní nádrží, ale tady jsem se setkal s názorem, že to nejde. (2 výfuky - není místo). Jak tomu tedy je? Rád bych zakoupil 7 místnou verzi, ale v případě klasické nádrže, je mi k ničemu (nehledě na zmenšení prostoru kufru). Děkuji

Pavel 20.04.2013 14:27

Dobrý den,chtěl bych provést zástavbu do VW Touran 1,6 MPI,ale nevím jestli je to možné,z důvodu sedmimístné verze.Třetí řada sedadel se sklápí do kufru,není tam rezerva,ale chtěl bych tam toroid.Nemáte s tímto zkušenost?Nešel by namontovat na podvozek?Prosím o radu.jestli přestavba není možná,auto kupovat nebudu.Děkuji