Seznam příspěvků

RECAP

Adam 08.10.2013 11:51

Dobrý den, ještě bych se vrátil k dotazu č. 1581 a požádal bych o doplnění k odpovědi č. 1584. Mám dotaz, jakým způsobem bude dodatečně upevněna (přišroubována) rezerva v prostoru kufru vozidla? Předpokládejme, že se jedná např. o klasické vozidlo jako např. Škoda Fabia v krátkém provedení, a v prostoru místa pro rezervu je toroidní nádrž. Rezervu vozím v kufru, položenou na platě nad nádrží, je pevně zajištěna položením na platě a opřením o zadní sedačky. Jak by se to dodatečně připevnilo, aby s tím hlavně na STK nebyl nějaký problém? Děkuji za odpověď Adam

Martin 08.10.2013 09:51

Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Jak zjistim do kdy mi plati plynová nadrž? Je na štitku rok do kdy plati nebo je to rok vyroby nadrže. Děkuji za odpověď

Dacia 1,2 TCe 07.10.2013 19:52

Dobrý den,
rád bych si koupil a nechal zaplynovat dacii s 1,2 TCe. Je s tímto motorem problém? máte s ním zkušenosti? je nutný přívstřik, nebo podobná blbinka?:-)
Děkuji. S pozdravem
Pavelka

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 07.10.2013 09:38

Dobrý den pane Rosek,
Každý servis má jiné zkušenosti, a podle nich se řídí. My používáme již minimálně 10 let zapalovací svíčky japonského výrobce Denso (pokud by na LPG nefungovaly dobře, určitě bychom odzkoušeli a nabízeli svíčky jiného výrobce…). Pro Váš motor jsme používali typ Denso K16 HPRU-11, který je v současnosti nahrazován novým typem KH16TT.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Veselý,
Zkuste přepnout pouze na benzin, a bez jediného (ani krátkého) přepnutí jezdit několik dnů po sobě pouze na benzin. Pokud se problémy cukání upraví a vozidlo bude jezdit dobře, bude problém patrně na straně nastavení či funkce LPG systému. Pokud bude problém přetrvávat, bude pravděpodobně na straně dávkování benzinu nebo mechaniky motoru.
S pozdravem Ivan Vodička

Dobrý den pane Pospíšil,
Váš dotaz má dvě roviny. Tu legislativní bych shrnul asi takto: Součástí povinné výbavy je podle § 32 odst. 1písm. e) zákona 341/2002 Sb je: „ náhradní kolo (ráfek s pneumatikou), které je dostatečně upevněno v držáku zajišťujícím, že síla při snímání kola z držáku nebo vkládání do držáku nepřesáhne 490 N; ...“. V odstavce 2 písm. c) je dále uvedeno:“ …..Povinnost podle odstavce 1 písm.c), d), e) se nevztahuje na: … vozidla, která jsou vybavena prostředky pro bezdemontážní opravu poškozené pneumatiky umožňující nouzové dojetí, ….. toto ustanovení platí pro vozidla kategorie M1 a N1 uvedená do provozu před 15.září 2009 pouze se souhlasem výrobce nebo pro vozidla kategorie M1 a N1 stejného typu jako vozidla, která se uvádí na trh jako nová bez náhradního kola v souladu s touto vyhláškou…“ Takže pokud máte ve voze jako součást povinné výbavy rezervu, musí být pevně uchycena. Pokud používáte jako součást povinné výbavy „sadu pro opravu“ (a je to u Vašeho vozu možné), nemusíte rezervu vozit. Já v praxi mám jako povinnou výbavu „opravnou sadu“, a rezervu ve voze pouze jako náklad, na který se legislativa o povinné výbavě nevztahuje. Pokud byste chtěl jako povinnou výbavu rezervu, zavolejte, domluvíme si termín a rezervu Vám přišroubujeme.
S pozdravem Ivan Vodička

Svicky 06.10.2013 18:40

Dobry den
Mam dotaz,ohledne svicek na Xsaru Picasso 1,8 16V r.v2004 systemBRC kazdy pise,neco jineho takze se nemuzu rozhodnout.Koupil jsem novou zapal.listu.
Stare jsou tam zn.BERU ale zrejme stara lista mi vyzkratovala nekterou svicku.
Dekuji za odpoved
Rosek Libor

Tomáš Veselý 05.10.2013 22:53

Dobrý den, pane Vodičko.
Mám od Vás namontován systém BRC ve Fabii 1.4 16V. cca 5 let, najeto cca 110tis. Teď to začalo zlobit. Na plyn jede perfektně, ale na benzín škube a nejde do otáček. Kontrolka diagnostiky se nerozsvítila a v paměti žádná chyba není. Zřejmě s tím souvisí, že mi počítač ukazuje asi o 0,5 l nižší spotřebu. Obvykle ukazuje cca 5,2, teď zhruba 4.7. Skutečná je stále stejná cca 6,3 plynu.

Martin Pospíšil 05.10.2013 15:38

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak je to s uchycením rezervy v kufru vozu pokud mám toroidní nádrž na plyn? Na STK mne upozornili, že musí být připevněna napevno. Jaké máte prosím řešení pro vůz Fabia Combi (přestavba na LPG provedena u vás). Děkuji za odpověď.

Ivan Vodička (technik Neptun Harfa) 04.10.2013 18:21

Dobrý den Honzo,
V pondělí Vám zavolám (pokud stále platí číslo které máme na poslední zakázce…), možnost dodělání rozvodu aditivace ventilů VSE probereme ústně.
S pozdravem Ivan Vodička